Predstavljen novi trener Kasim Kamenica!
Objavljeno: 05. 05. 2017 - 12:45

Na prigodnoj konferenciji za medije rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb predstavljen je trener za sljedeću sezonu, a riječ je o rukometnom stručnjaku Kasimu Kamenici.

Čovjeka kojega i ne treba posebno predstavljati barem u rukometnim klubovima najavili su direktor kluba Ante Ančić i glavni menadžer Božidar Jović.

Kasim Kamenica će biti naš trener najmanje sljedeće dvije godine. Naime, na toliko smo potpisali ugovor, a ja se nadam da je to samo prvi u nizu ugovora. Osnovni razlog, a razloga je naravno, zašto smo se odlučili za Kasima Kamenicu jest taj što smo mi u prvom redu razvojni klub a gospodin Kamenica je poznat kao stručnjak za rad upravo s mladim igračima. Mi smo razvojni klub za hrvatski rukomet, za hrvatsku reprezentaciju i za hrvatske igrače i mislimo da nam trener Kamenica tu može puno toga dobroga donijeti. Njegovo iskustvo u stvaranju i pretvaranju talenata u prave igrače je iznimno. Od njega u prvom redu očekujemo rezultate na tom planu, a što se tiče konkretnog rezultata nadamo se i vjerujemo da isti neće izostati kroz razvoj naše mladosti – poručio je na konferenciji za medije direktor PPD Zagreba Ante Ančić.

Direktor je više manje sve rekao, o gospodinu Kamenici mogu tek dodati da je poznat i kao trener čije su momčadi izuzetno disciplinirane i vjerujem da ćemo i mi kao klub profitirati na tom polju što nam je također vrlo važno. Trener ima našu apsolutnu podršku i iskreno vjerujem kako je ovo početak jedne sjajne suradnje od koje ćemo svi profitirati – dodao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Neki stariji kolege vjerojatno me se sjećaju iz mog prvog mandata na klupi Zagreba od kojega je sada prošlo već više od 25 godina. Moram biti iskren i priznati kako sam već pomalo izgubio nadu da ću opet sjesti na klupu koja se ne odbija, ali kada je stigao poziv Zagreba naravno da nisam dvojio niti sekunde i  da sam spremno dočekao priliku za novi rad u najboljem rukometnom klubu s ovih prostora. Ovo je pomalo drugačiji klub od onoga koji sam ostavio prije četvrt stoljeća, ali ciljevi su više manje isti. Svjestan sam da je moja uloga ovdje da nastavim s dobrim natjecateljskim rezultatima u oba domaća natjecanja, kao i u SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka. Uz to moja je misija i da stvorim jednu mladu postavu, da oformimo jednu mladu momčad koja će i u budućnosti biti nositelj Zagrebove igre. Svjestan težine rada u Zagrebu osjećam se potpuno spreman uhvatiti se u koštac s izazovima koji ovaj posao donosi. Momčad poznajem dosta dobro, a period do kraja sezone iskoristit ću da se još bolje upoznam s igračima, stručnim stožerom i svima koji rade u klubu. Za početak je cilj oformiti jednu dobru i kvalitetnu grupu ljudi koja će se zajedno sa mnom uhvatiti ovog zahtjevnog posla i da onda koncem srpnja krenemo u pripreme za novu sezonu – kazao je na konferenciji za medije trener Kasim Kamenica.

Trener Kamenica klub će preuzeti od početka sezone 2017. / 2018.

  Povratak na sve vijesti