Šipić i Mandić kombinirano 14 pogodaka u tijesnom porazu Zagreba protiv Flensburga
Objavljeno: 08. 02. 2020 - 10:13

Pred nešto više od 6,500 gledatelja u zagrebačkoj Areni, rukometaši PPD Zagreba su sa 25:26 poraženi od njemačkog Flensburga. Time su se šanse PPD Zagreba za prolazak u daljnju fazu natjecanja smanjile ali i dalje postoje budući da su preostala još tri kola a Zagrebaši za šestoplasiranim Celjem kasne tri boda. Pred 'Lavovima' su još utakmice u Barceloni i Parizu te doma protiv Aalborga. 

Obrane su od samog početka dominirale susretom. Niti jedna niti druga momčad napadački nisu bile raspoložene u prvom djelu i najbolji pokazatelj toga je činjenica da je u prvom poluvremenu postignuto tek 20 pogodaka (9:11). David Mandić je pokazao kako je i dalje u sjajnoj formi predvodivši Zagrebaše sa pet pogodaka u prvom dijelu. Flensburg je s druge strane imao nešto više raspoloženih igrača u napadu – Marius Steinhauser pogodio je tri puta dok su po dva dodali Holger Glandorf, Magnus Joendal i Michal Jurecki. Upao je Zagreb krajem prvih 30 minuta u mini krizu te su gosti iz Njemačke pobjegli na +4. 'Lavovi' su međutim dobro reagirali te pogotkom Mandića u zadnjoj sekundi prvog dijela stigli do samo -2. 

Zagreb je bolje otvorio drugo poluvrijeme i u dvanavrata stigao do samo -1. Bila je i prilika za izjednačenje međutim Hrastnik nije uspio u kontri nadmudriti iskusnog Benjamina Burića na golu Flensburga. Gosti su nakon toga malo ubrzali loptu u napadu i ponovno zagospodarili igrom i držali prednost od dva pogotka. Osam minuta prije kraja susreta Flensburg pogotkom Jeppssona bježi na tri pogotka razlike i tjera trenera Veselina Vujovića da pozove minutu odmora. Zagrebaši su na kraju pojačali agresivnost i doveli susret u napetu završnicu međutim do potpunog preokreta nisu uspjeli doći. Na kraju 25:26. Zagrebaše su u ovoj utakmici predvodili reprezentativci Marin Šipić sa osam pogodaka i David Mandić sa šest. Kod Flensburga sedam pogodaka Mariusa Steinhausera i pet Jonannessena. 

PPD ZAGREB – FLENSBURG 25:26 (9:11)

PPD ZAGREB: Ristanović 7 obrana, Ašanin 1 obrana; Šipić 8(6), Ereš, Vistorop, Mandić 6, Hrastnik, Srna, Stojnić 1, Horvat 2(2), Božović 4, Ravnić, Gadža 1, Hrstić 1, Bećiri, Vlah 2. Trener Veselin Vujović. 

FLENSBURG: Burić 10 obrana, Bergerud; Golla 2, Glandorf 2, Jeppsson 2, Joendal 5, Steinhauser 7 (5), Heinl, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson, Schöngarth, Ebeling, Jurecki 3. Trener Maik Machulla. 

IZJAVE NAKON UTAKMICE: 

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba: 

Za obe momčadi je ovo bila jako važna utakmica. Čestitam svojim igračima koji su se zaista do kraja borili. U nekim trenucima bili smo zaista blizu ali ipak, napravili smo neke greške koje su nas na kraju koštale boljeg rezultata. Čestitke Flensburgu. 

Maik Machulla, trener Flensburga: 

Znali smo kako će Zagreb danas učiniti sve da dođe do dva važna boda. U napadu smo bili dobri, brzi. Obrana nije bila tako dobra, Zagrebaši su imali dosta asistencija za pivote i mislim da na kraju možemo zaista biti zadovoljni rezultatom. 

Ante Gadža, igrač PPD Zagreba: 

Loše smo počeli u napadu ali kasnije smo bili sve bolji. U nekim ključnim trenucima nismo uspjeli pogoditi i doći do egala a oni su znali kako to iskoristiti. Nedostajalo je i malo sreće. Čestitke Flensburgu na pobjedi. 

Benjamin Burić, vratar Flensburga. 

Za nas vrlo važna pobjeda. Imamo jako težak tempo utakmica i znali smo što nas ovdje čeka tako da smo zaista zadovoljni ovom pobjedom. Nadam se da je sada, nakon tri utakmice u sedam dana, vrijeme za malo odmora.

  Povratak na sve vijesti