Prva pripremna pobjeda u Makarskoj! Zagreb slavio protiv Dubrovnika
Objavljeno: 22. 01. 2019 - 7:23

Dok hrvatska rukometna reprezentacija bije svoje bitke na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nalaze se na zimskim pripremama koje će ove godine, baš kao i lani, odraditi u Makarskoj.

Rukometaši hrvatskog prvaka u ovaj prekrasni dalmatinski grad stigli su u petak 18. siječnja, a nakon par dana intenzivnog treniranja odradili su i treću pripremnu utakmicu u ovom siječanjskom razdoblju.

Podsjećamo, najbolji hrvatski rukometaši prije polaska u Makarsku u svojoj su Kutiji šibica odmjerili snage i slavili protiv rukometnih klubova HRK Gorica i RD Koper, a prvi ispit u Makarskoj imali su protiv rukometnog kluba RKHM Dubrovnik.

Na koncu vrlo zanimljivog pripremnog susreta očekivano je slavio PPD Zagreb. Premda je riječ o utakmici u kojoj rezultat nije u prvom planu, valja kazati da su hrvatski rukometni prvaci na koncu bili bolji rezultatom 31:18 (16:10).

Sastavi….

Trener PPD Zagreba Branko Tamše na raspolaganju nije imao reprezentativce Zlatka Horvata, Damira Bičanića, Davida Mandića i Lovru Jotića, a zbog ozljeda nisu nastupili niti Leon Šušnja, Josip Božić Pavletić, Aleks Vlah i Arian Jović. Zbog lakše boli u koljenu i predostrožnosti na tribinama je ostao i Josip Vekić.

Ostatku prve ekipe PPD Zagreba za ove su pripreme priključeni i juniori Antonio Vrbić, Alan Javor, Vid Starčević, Paolo Kraljević i Stipe Purić.

Prvo poluvrijeme…

Trener Tamše dvoboj je otvorio s Ristanovićem na golu, Burićem na crti, Ravnićem i Erešom na krilima i s vanjskim trojcem Potočnik-Vistorop-Sršen.

Prvih desetak minuta igralo se gol za gol.

U tom uvodnom dijelu utakmice mladi je srednjak Filip Vistorop s nekoliko sjajnih poteza pokazao koliko je željan rukometa, a prvo odvajanje PPD Zagreba uslijedilo je u periodu od 10. do 12. minute kada se razbranio Radivoje Ristanović što je za posljedicu imalo nekoliko lakih golova hrvatskog prvaka.

Ipak, već do 15. minute, a nakon nekoliko tehničkih grešaka rukometaša Zagreba, stigli su Dubrovčani do izjednačenja (6:6) zbog čega je Branko Tamše pozvao prvu minutu predaha.

Nakon kraćeg odmora u igru ulaze Matej Hrstić i Luka Mrakovčić umjesto Potočnika i Vistoropa, dok je Burića na crti odmijenio Tin Kontrec.

U 19. minuti, pri vodstvu Zagreba 9:7, trener Dubrovčana Silvio Ivandija pozvao je svoju prvu minutu predaha, ali to mu nije urodilo plodom budući da je Dubrovnik sljedeći gol postigao tek pet minuta kasnije.  

U međuvremenu, u 22. minuti Ivan Sršen mjesto desnog vanjskog prepušta Nikoli Potiću, a kratko nakon toga vidjeli smo i prvo isključenje na utakmici kada je u 24. minuti na hlađenje poslan Tin Kontrec.

U 25. minuti u igri je i prvi junior.

Radivoje Ristanović sa šest skupljenih obrana svoje je mjesto prepustio Stipi Puriću, a samo minutu kasnije u igru je umjesto Josipa Ereša ušao Paolo Kraljević koji do poluvremena upisuje i dva pogotka.

Do isteka poluvremena vidjeli smo na djelu i Antonio Vrbića koji je zamijenio Valentina Ravnića, a prvih 30 minuta zaključeno je rezultatom 16:10 u korist Zagreba.

Drugo poluvrijeme…

Nastavak otvaramo s Urhom Kastelicem na golu, Burićem na crti, Ravnićem i Erešom na krilima, te s vanjskom trojkom Hrstić-Vistorop-Sršen.

U 39. minuti Ivandija je pozvao i drugu minutu predaha nakon što je Zagreb taj period igre dobio rezultatom 6:3.

Dobrom otvaranju nastavka kumovala je pokretljiva obrana zagrebaša i raspoloženi Kastelic nakon čijih je obrana hrvatski prvak postigao par lakih golova.

U 40. minuti priliku da pokaže što zna dobio je i Josip Maršan koji je ušao umjesto Mateja Hrstića, a dvije minute kasnije trener Tamše u vatru gura Mrakovčića i Kontreca umjesto Vistoropa i Burića.

U 49. minuti, pri vodstvu 23:16, a nakon nekoliko bezidejnih napada trener Tamše odlučio se pozvati i drugu minutu predaha.

U 52. minuti u igri su juniori Kraljević i Vrbić umjesto Ereša i Ravnića, a upravo njih dvojica odmah po ulasku postižu nova tri pogotka za Zagreb.

U 54. minuti trener Dubrovčana Ivandija zove svoju posljednju minutu predaha, a s druge strane trener Tamše u igru vraća Gregora Potočnika te po prvi puta na utakmici priliku daje Vidu Starčeviću i Alanu Javoru.

Kao i u prvom poluvremenu posljednjih pet minuta priliku dobiva i mladi vratar Stipe Purić.

Na koncu, u utakmici u kojoj je trener Tamše pronašao minutažu za sve svoje igrače, PPD Zagreb je slavio protiv HRKM Dubrovnika rezultatom 31:18 (16:10).

Slijede dvoboji s Riko Ribnicom i Zrinjskim iz Mostara

Rukometaši PPD Zagreba u Makarskoj će ostati do nedjelje 27. siječnja, a narednog vikenda odradit će još dvije pripremne utakmice.

Već u petak 25. siječnja odmjerit će snage sa slovenskim predstavnikom Riko Ribnica, dok će zadnjeg dana priprema u jutarnjem terminu odigrati sa Zrinjskim iz Mostara.

Najbolji hrvatski rukometaši prvu utakmicu drugog dijela sezone imat će u subotu, 02. veljače kada će u sklopu 14. kola SEHA Gazprom lige gostovati kod skopskog Metalurga. Taj dvoboj bit će i službeni debi za novog trenera hrvatskog prvaka – Branka Tamšea.

PPD Zagreb – HRKM Dubrovnik 31:18 (16:10)

PPD Zagreb: Ristanović 5 +1 obrana, Purić 2 obrane, Kastelic 6 obrana; Ereš 5, Vistorop 2, Mrakovčić, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 3, Vrbić 1, Potočnik 1, Maršan, Ravnić 9, Kraljević 5, Javor 1, Hrstić 1, Starčević 1, Potić

HRKM Dubrovnik: Morović 5 + 1 obrana , Barišić 7 obrana; Knez 3, Brnin 1, Srna 3, Putica, Bevanda 2, Debelić 5, Bašica, Zujić, Barišić, Radić 1, Lončarica 3

  Povratak na sve vijesti