Prvaci uoči Nexea odlučno poručuju: Želimo podići pehar kao neporaženi!
Objavljeno: 15. 06. 2021 - 12:25

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb posljednja je prvenstvena utakmica ove sezona. Riječ je, naime, u dvoboju 10. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti našički Nexe.

Dvoboj je na rasporedu u srijedu, 16. lipnja u sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija šibica), s početkom u 17.00 sati. Kao i do sada, gledateljima ulaz neće biti dopušten zbog poštivanja epidemioloških mjera.

Dan uoči utakmice s najvećim rivalima, dvoboj su za službene stranice kluba prokomentirali trener Ivica Obrvan, desno krilo Vlado Matanović i kapetan David Mandić.

  • Sutra nas očekuje derbi hrvatskog prvenstva, iako to po trenutnom stanju na tablici neće, kao što se možda očekivalo, biti odlučujuća utakmica za naslov prvaka Hrvatske. Što se tiče neizvjesnosti ona je izbjegnuta našom uvjerljivom pobjedom u Našicama, kao i porazom Našičana u Sesvetama. Uvijek je teško igrati protiv istog protivnika više puta, posebno kada u svega dva, tri tjedna imate tako velik broj utakmica kao što je bio slučaj ove godine. Bez obzira na sve spomenuto, očekuje nas utakmica u kojoj svakako trebamo pobijediti kako bismo pobjedom zaokružili jednu cjelinu Lige za prvaka i kako bismo na taj način bez poraza završili prvenstvo Hrvatske. Bez obzira na sve rečeno očekujem od naših igrača da pronađu dodatni motiv i energiju da se ta utakmica pobijedi, jer moramo znati da nas svega dva, tri dana kasnije očekuje završnica Kupa Hrvatske gdje ćemo, sasvim lako moguće, opet igrati s Nexeom. Ta možebitna utakmica u finalu Kupa za nas je puno važnija, ali mi se, ipak, moramo sada koncentrirati na ono što nas očekuje sutra i još jednom se pokazati u pravom svjetlu – poruka je trenera PPD Zagreba Ivice Obrvana.
  • Čeka nas još jedna bitna utakmica sutra i izuzetno nam je bitno da ostvarimo svoj cilj, a to je da završimo prvenstvo sa svih deset pobjeda. U ovom trenutku ne razmišljamo o onome što nas čeka u Poreču za vikend, već se isključivo fokusiramo na dvoboj s Nexeom u Kutiji šibica. Spremamo se, gledamo videa i želimo zaključiti ovu sezonu pobjednički. Svjesni smo da nas na završnici Kupa čekaju još dvije teške utakmice, ali prvo idemo po pobjedu protiv Našica u zadnjem kolu prvenstva Hrvatske – najavio je dvoboj rukometaš PPD Zagreba Vlado Matanović.
  • Kalkulacija neće biti. Prvenstvo smo osigurali, ali idemo i sutra na pobjedu. Želimo podići pehar kao neporaženi. Početak sezone možda nije bio idealan, ali zato istu želimo zaključiti na pravi način i sretni i zadovoljni otići na završnicu kupa u Poreč – kratak i jasan bio je kapetan ekipa David Mandić.
  Povratak na sve vijesti