Redovna sjednica skupštine kluba: Ostvareni veliki sportski i financijski koraci u protekloj godini!
Objavljeno: 29. 12. 2018 - 9:17

Poštovani ljubitelji rukometa i simpatizeri rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb,

ovim putem želimo vas izvijestiti o najvažnijim zaključcima donesenim na Redovnoj sjednici skupštine rukometnog kluba Zagreb, održanoj u četvrtak 27. prosinca 2018. godine u trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica u Zagrebu.

Direktor kluba gospodin Vedran Šupuković izvijestio je prisutne skupštinare o financijskom stanju kluba te je dao kratku analizu protekle godine na financijskom i sportskom planu.

U proteklih godinu dana napravili smo velike korake po pitanju rashodovne konsolidacije kluba, a nakon provedene detaljne analize veliko mi je zadovoljstvo da vam mogu kazati kako je s financijske strane protekla godina bila najbolja u posljednjih deset. Riješili smo brojne financijske probleme i poteškoće iz proteklih sezona, dugovanja prema bivšim igračima svedena su na minimum a dugovanja prema dobavljačima umanjena za više od pet milijuna kuna. Konkretno više od sedam milijuna kuna duga prema dobavljačima koje sam zatekao kada sam se primio ovog posla prije nešto malo više od godine dana sada je smanjeno na dva milijuna kuna, od čega se većina odnosi na tekuću sezonu. Zajedničkim naporima u klub smo uspjeli dovesti čak 15 novih sponzora. Iako govorimo o preliminarnim rezultatima, možemo reći da će rashodi tekuće godine biti manji za četiri do pet milijuna kuna uz znatno povećanje prihoda iz vlastitih izvora – kazao je Šupuković.

Sportski rezultat jednako je uspješan kao i financijski aspekt. Polusezona je završena diobom prvog mjesta na ljestvici SEHA lige, te petim mjestom na ljestvici EHF Lige prvake s ukupno osam bodova. Obzirom da je sportski rezultat popratio i uspjeh na financijskom planu možemo slobodno reći da je iza nas uspješna godina. Što se tiče sljedeće sezone naši ciljevi ostaju isti. U rezultatskom smislu to je plasman u osminu finala EHF Lige prvaka, kao i odlazak na završni turnir SEHA Gazprom lige, te osvajanje nacionalnog prvenstva i kupa. S financijskog aspekta očekujemo daljnji nastavak rashodovne konsolidacije kluba, premda smo svjesni da će koraci u tom smjeru biti nešto manji od ovog inicijalnog. Naša je želja da potpuno spremni dočekamo novi format Lige Prvaka koji starta u sezoni 2020/2021 - zaključio je direktor Šupuković.

Član upravnog odbora kluba gospodin Zoran Gobac dodao je kako očekuje nastavak dobrog rezultatskog i financijskog trenda, te naglasio sljedeće:

Htio bih zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću bez čije podrške ne bismo bili tu gdje jesmo. Hvala i Gradskom uredu za sport, Sportskom savezu Grada Zagrebu, kao i najvećem klupskom sponzoru Prvom plinarskom društvu. Hvala svim našim sponzorima. Velika hvala i svima koji su u protekloj godini uspješno pridonosili boljem radu Klubu. Hvala bivšim i sadašnjim trenerima, našim igračima i zaposlenicima te nadasve upravi koja se hrabro uhvatila u koštac s ozbiljnim financijskim izazovima i u ovim nesigurnim vremenima stabilizirala i osovila klub na noge – zaključio je Gobac.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb trenutno se nalaze na zasluženom odmoru, a okupljanje prve ekipe kluba predviđeno je za ponedjeljak 07. siječnja u sportskoj dvorani Kutija šibica.

Zagrebaši će sa zimskim pripremama započeti u Zagrebu, dok se kulminacija očekuje u periodu između 18. i 27. siječnja kada će se najbolji hrvatski rukometaši nalaziti u Makarskoj.

  Povratak na sve vijesti