Rukometni derbi pripao PPD Zagrebu!
Objavljeno: 12. 08. 2020 - 8:42

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu ljetnih priprema za nadolazeću sezonu 2020. / 2021.

Podsjetimo, prvu pripremnu prijateljsku utakmicu u ovoj sezoni rukometaši PPD Zagreba odigrali su u petak 7. kolovoza protiv slovenske ekipe Gorenje Velenja u Areni Zagreb. Debi Igora Vorija na klupi Zagrebaša završio je porazom hrvatskog prvaka rezultatom 20:22 (9:13). https://rk-zagreb.hr/vijesti/rukomet/ejagelazf

Najveći derbi hrvatskog rukometa

U drugoj ovoljetnoj provjeri protivnik našim Lavovima bio je hrvatski viceprvak – našički Nexe, a najveći derbi hrvatskog rukometa odigran je bez gledatelja, ali uz izravan prijenos na mrežnoj platformi Hrvatskog rukometnog saveza, u zagrebačkoj Areni.

Osim krajnjeg rezultata, koji je glasio 30:24 (14:14) u korist PPD Zagreba, važnija je bila sama igra, odnosno prilika da treneri Igor Vori i Hrvoje Horvat svoje zamisli vide na djelu.

Sastavi

U sastavu Zagrebaša nije bilo Marina Šipića, Valentina Ravnića i Zvonimira Srne koji su susret pratili s tribina zagrebačke Arene.

Kod Našičana zbog ozljede je izostao kružni napadač Mario Tomić.

Prvo poluvrijeme

Susret su bolje otvorili hrvatski rukometni prvaci kod kojih su u uvodnih desetak minuta utakmice posebno raspoloženi bili lijevi i desni vanjski, Miloš Božović i Mario Vuglač. Spomenuti dvojac u tom je periodu kombinirano pogađao suparničku mrežu čak pet puta.

Na drugoj strani pokušao im je parirati lijevi vanjski Halil Jaganjac koji se u tom periodu u dva navrata upisao u strijelce.

Povećavao je Zagreb svoju prednost koja je trećim pogotkom Marija Vuglača u 13. minuti iznosila maksimalnih plus 4 (13:9). Dvije minute kasnije uspješno realiziranim sedmercem mladi je Davor Čavar postavio rezultat 10:6 u korist Zagrebaša.

U tim trenucima u brzinu više ubacili su i Našičani koji na krilima raspoloženog vratara Morena Cara rade seriju 0:5, te pogotkom, također iz sedmerca, mladog Frana Milete u 22. minuti dolaze do prednosti 10:11.

Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, te su ekipe na odmor otišle s rezultatom 14:14.

Drugo poluvrijeme

Nastavak utakmice obje su ekipe otvorile u nešto sporijem ritmu, igralo se gol za gol sve do 38. minute kada je dvije minute isključenja zaradio Halil Jaganjac, što je dvama pogocima u praznu mrežu iskoristio David Mandić koji postavlja rezultat 19:17.

U narednih desetak minuta hrvatski su prvaci imali minimalnu prednost, a Našičani pogotkom Halila Jaganjca u 48. minuti dolaze od novog izjednačenja 21:21.

U tim trenucima trener Zagreba Igor Vori mijenja obranu u 5-1 s Nemanjom Obradovićem kao najisturenijim igračem što je definitivno urodilo plodom jer u narednih osam minuta hrvatski prvaci rade seriju 5:0.

U samom finišu utakmice Zagrebašima nije padala koncentracija, a konačnih 30:24 (14:14) u posljednjoj je minuti utakmice potvrdio Vlado Matanović.

Zagrebu pripao napad, Nexeovi vratari skupili više obrana

Što se tiče strijelaca u pobjedničkim su redovima prednjačili Mario Vuglač i Vlado Matanović koji su postigli svaki po pet pogodaka, a svakako valja pohvaliti i hladnokrvnost mladog Davora Čavara koji je u sva tri navrata bio siguran realizator sedmeraca za Zagreb.

Kod Našičana u napadačkom su se dijelu igre istakli Živan Pešić s pet, odnosno Halil Jaganjac s četiri pogotka.

Jedini segment igre u kojemu su gosti statistički odnijeli pobjedu bile su obrane vratara. Naime, Moreno Car (5), Dominik Kuzmanović (3) i Mihajlo Radovanović (5) kombinirano su obranili 13 lopti.

Kod Zagrebu su, pak, Todor Jandrić (1) i Matej Ašanin (5) zaustavili šest protivničkih udaraca.

PPD ZAGREB – NEXE NAŠICE 30:24 (14:14)

PPD Zagreb: Jandrić 1 obrana, Ašanin 5 obrana; Vistorop 2, Mrakovčić 2, Čavar 4, Mandić 3, Božić-Pavletić, Klarica, Burić, Vuglač 5, Obradović, Stojnić 2, Božović 3, Matanović 5, Hrstić 2, Mlakar 2, Grahovac, Vlah

Nexe Našice: Kuzmanović 3 obrane, Car 5 obrana, Radovanović 5 obrana; Jaganjac 4, Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Buvinić 2, Jelinić 2, Vozab 1, Vida, Mileta 2, Pribetić 1, Severec 2, Pešić 5, Kević 1, Rodin 1, Bakić 2

IZJAVE NAKON SUSRETA:

IGOR VORI (PPD Zagreb, trener): Uvijek je lijepo pobijediti, a mišljenja sam da je danas to puno bolje izgledalo nego u našoj zadnjoj utakmici. Bilo je puno i grešaka, ali i dosta dobrih stvari. Zadovoljan jesam, ali mjesta za napredak ima jako puno. Moramo poraditi na tome da kada imamo šansu prelomiti utakmicu to i napravimo. Taj segment mora biti bolji, ali imam razumijevanja za dečke jer nalazimo se u fazi priprema i vrlo jakih treninga. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio.

HRVOJE HORVAT (NEXE Našice, trener): Lijepo je vidjeti da je rukomet opet krenuo i da se igraju ovakve utakmice. Mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni s danas viđenim od obje ekipe, za razliku od Vorija i mene koji ćemo imati dosta toga za proanalizirati u narednim danima. U prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan s obranom, jer smo primili previše lakih golova. U nastavku je priliku s obje strane dobila mladost, a na koncu mogu samo reći da je ovo bila zaslužena Zagrebova pobjeda.

Mario Vuglač (PPD Zagreb, desni vanjski): Obzirom da smo u fazi priprema, da su noge još uvijek teške i da nismo još dosta toga stigli raditi što se taktike tiče, mislim da možemo biti zadovoljni ovom pobjedom. U odnosu na poraz od Gorenja vidljivo je da smo se malo digli. Nexe je kvalitetan protivnik i nije nam bilo lako, ali uvjeren sam da će to biti sve bolje i bolje.

  Povratak na sve vijesti