Sarač odnio pobjedu nad Golužom! PPD Zagreb se revanširao Tatranu!
Objavljeno: 13. 12. 2017 - 11:27

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb slavili su u sklopu 11. kola SEHA Gazprom lige, u utakmici u kojoj su snage odmjerili sa slovačkim Tatranom iz Prešova i na koncu koju su pobijedili rezultatom .....

Dvoboj hrvatskog i slovačkog prvaka odigran je pred nešto više od tisuću gledatelja u Areni  Varaždin, a igrači Zlatka Saračevića s nova su tri boda stigli do trećeg mjesta na tablici SEHA Gazprom lige, ali su se i revanširali igračima Slavka Goluže za težak porazu tamo još na početku 07. izdanja regionalnog natjecanja.

Sastavi....

Trener Zlatko Saračević u ovoj utakmici nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Domagoja Pavlovića, Davida Miklavčića i Josipa  Vekića, a dvoboj su propustili i Josip Ereš odnosno Matevž Skok.

Kod gostiju nije bilo teže ozlijeđenog Dominika Kroka koji će zbog loma fibule izbivati s parketa više od dva mjeseca.

Prvo poluvrijeme...

Trener Saračević dvoboj je otvorio u sastavu Kastelic-Ravnić-Horvat-Šušnja-Bičanić-J.Valčić-Vuglač, dok je trener Goluža u vatru gurnuo sedmorku Chupryna-Kasal-Butorac-Vučko-Čip-Urban-Hrstka.

Dvoboj je pogotkom otvorio iskusni lijevi vanjski slovačke ekipe Michal Kasal, nakon čega hrvatski prvaci rade seriju 4:0 u režiji Bičanića, Vuglača, Šušnje i kapetana Horvata.

Ipak, Slovaci se unatoč dvostrukom isključenju upjevaju povratiti golovima Butorca i Lapajnea, no tada najbolji hrvatski prvaci rade novu seriju i tjeraju trenera Golužu da pri vodstvu PPD Zagreba 7:4 u 14. minuti pozove prvu minutu predaha.

Nažalost po goste nije im to urodilo plodom, a domaća je ekipa s nekoliko lakih golova Valentina Ravnića i par izvrsnih šuteva izvana Marija Vuglača svoju prednost dodatno povećala.

U 26. minuti, pri vodstvu svoje ekipe 13:9, trener Saračević zatražio je minutu predaha. Premda su njegovi igrači imali pozitivan rezultat, nakon lakše ozljede i isključenja Marija Vuglača par minuta ranije, ušli su u loš perod igre gdje su ih s dva laka gola kaznili brzanci Hrstka i Čip.

Do kraja poluvremena opet je svoje kvalitete i učinkovitost pokazao mladi Valentino Ravnić koji je u dva navrata poentirao na asistencije Igora Vorija. Po isteku 30. minute na semaforu je stajalo 17:10 za PPD Zageb.

Drugo poluvrijeme...

Nastavak utakmice rukometaši PPD Zagreba otvaraju u sastavu Jović-Mrakovčić-J.Valčić-Hrstić-Ravnić-Horvat-Šušnja, dok im nasuprot stoje Chupryna-Butorac-Hrstka-Kasal-Čip-Urban-Babić.

Uvodni dio nastavka dvoboja PPD Zagreba i Tatrana iz Prešova pripao je gostima koji su u jednom trenutku smanjili zaostatak i na minus tri.

Kao što će kasnije izjaviti na konferenciji za medije trener Saračević morao je spojiti vanjsku liniju koja nikada ranije nije igrala zajedno, a razlog tomu su ozljede iz prvog poluvremena Damir Bičanića (problemi s vratom) i Marija Vuglača (koljeno).

Na koncu još jedne velike pobjede hrvatskog prvaka svakako valja pohvaliti kapetana Zlatka Horvata sa sedam, Valentina Ravnića sa šest, odnosno Igora Vorija s pet pogodaka. Urh Kastelic u prvom je poluvremenu imao pet, a Arian Joviću nastavku šest obrana.

Kod gostiju sedam je pogodaka postigao Bruno Butorac, dok su Leon Vučko i Ante Babić dodali svaki po dva gola. Mario Cvitković imao je jednu, a Igor Chupryna devet golova.

Kalendarsku godinu zaključujemo domaćim dvobojem s rukometašima Vojvodine!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 12. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti ekipu Vojvodine. Dvoboj hrvatskog i srpskog prvaka na rasporedu je u subotu 16. prosinca s početkom u 18.00 sati u Areni Varaždin.

Turbulentnu kalendarsku godinu u kojoj su na klupi Zagrebaša sjedili Silvio Ivandija, Slavko Goluža i Kasim Kamenica, zaključit će dvobojem s novosadskim klubom Zlatko Saračević.

PPD Zagreb – Tatran Prešov 32:26 (10:10)

Arena Varaždin: 1 000 gledatelja

Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (SRB)

Delegat: Marjan Nachevski (MCD)

PPD Zagreb: Jović 6 obrana, Kastelic 5 obrana; Mrakovčić 2, Lučin 1, Božić – Pavletić, Kontrec 1, Vori 4 Marković, Horvat 7, Šušnja 1, J. Valčić 3, T. Valčić, Ravnić 6, Hrstić 3, Vuglač 3, Bičanić 1

Tatran Prešov: Cvitković 1 obrana, Chupryna 9 obrana; Sarpataky, Hrstka 1, Lapajne 2, Križ, Urban 4, Pekar, Čip 4, Vučko 2, Butorac 7, Kasal 4, Tsarapkin, Babić 2

  Povratak na sve vijesti