Šarac sa 10 pogodaka predvodio Celje PL do povijesne prve pobjede u Zagrebu
Objavljeno: 14. 11. 2019 - 8:17

U osmom kolu rukometne Lige prvaka, pred otprilike 2.500 navijača u zagrebačkoj Areni, PPD Zagreb je s 27:31 poražen protiv Celja Pivovarne Laško čime su se 'Lavovima' znatno smanjile šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Celjane, kojima je ovo prva pobjeda u Zagrebu u povijesti, je do slavlja predvodio danas nevjerojatni Josip Šarac koji je utakmicu završio sa 10 pogodaka te sveukupno 16 puta zatresao mrežu hrvatskih prvaka u dva susreta ove sezone. U sljedećem kolu, za deset dana, PPD Zagreb dočekuje Elverum.

Celjani su bolje otvorili susret i nakon nekoliko kvalitetnih obrambenih reakcija Josipa Šarca brzo pobjegli na 3:0. Trener Veselin Vujović je igrom sa Marinom Šipićem i Kristianom Bećirijem u napadu uspio nakratko primiriti Celjane i uloviti potpuni priključak na 6:6. Gosti su nakon toga ipak posložili obranu, proradio je vratar Klemen Ferlin i prednost je ponovno počela rasti. Najviše što su Slovenci u prvom dijelu imali bilo je u nekoliko navrata po četiri pogotka prednosti a tako bi prvih 30 minuta i završilo da Ante Gadža u posljednjoj sekundi nakon solo akcije nije pogodio za 11:14. Kod Celja PL u prvom dijelu najefikasniji Josip Šarac dok su za Zagrebaše po dva puta pogodili Valentino Ravnić i Filip Vistorop.

Već nakon nepunih pet minuta drugog dijela glavni igrač obrane Celja PL Vid Poteko dobiva direktni crveni karton nakon udarca po licu Damira Bičanića međutim niti to nije pomoglo Zagrebašima koji su u dvije minute sa igračem više primili dva pogotka te Celje ponovno bježi na plus četiri. Zagrebaši su po isključenju Poteka, a igrom s dva pivota, bili opasniji u napadu i puno lakše dolazili do pogodaka međutim obrana i nezaustavljivi Josip Šarac i dalje su bili veliki problem. Pokušavao je trener Vujović sa različitim igračima u obrani 5-1, pa čak i sa 3-2-1 ali odgovora jednostavno nije bilo i gosti iz Slovenije u posljednjih deset minuta susreta ulaze sa tri pogotka prednosti. Nešto manje od tri minute prije kraja susreta Zagreb stiže na samo minus dva ali Josip Šarac, svojim desetim pogotkom večeras, odvodi Slovence na neuhvatljivih plus tri. Na kraju 27:31 uz 10 pogodaka nedvojbeno najboljeg igrača večerašnjeg susreta Josipa Šarca. Kod Zagreba Filip Vistorop šest, Marin Šipić pet.

U idućem kolu rukometne Lige prvaka Zagrebaši dočekuju Elverum dok u Celje dolazi mađarski Szeged.

PPD ZAGREB – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:31 (11:14)

PPD ZAGREB: Ristanović 2 obrane, Ašanin 5 obrana; Šipić 5, Ereš, Vistorop 6, Mandić 3, Hrastnik, Stojnić, Horvat 3 (3), Špende, Ravnić 2, Gadža 3, Hrstić 1, Bičanić 3 (3), Bećiri, Vlah 1. Trener Veselin Vujović.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Vujović 2 obrane, Ferlin 9 obrana; Cvetko, Rakita, Razgor 4 (4), Marguč 4, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 3, Horžen 1, Grebenc 2, Leban 2, Novak. Trener Tomaž Ocvirk.

Izjave nakon utakmice:

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Celje je odigralo vrhunsku utakmicu, Šarac i Grošelj su bili izvanredni i eto moram reći da ih je bilo lijepo za gledati iako smo bili na suprotstavljenim stranama. Odigrali smo slabu utakmicu, slabiju nego u Celju i rezultat je na kraju takav kakav je. Čestitam Celju, nadam se da će proći u iduću fazu natjecanja i tamo igrati zapaženu ulogu. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo morati mnogo stvari promijeniti i reorganizirati kako bi drugi dio sezone bio bolji.

Ante Gadža, igrač PPD Zagreba:

Loše smo otvorili utakmicu i mislim da je to bio ključ večeras. Bili smo nekako u grču, vjerojatno jer smo bili svjesni važnosti utakmice. Teško je stizati rezultat, u par navrata kada smo bili blizu da se u potpunosti vratimo u utakmicu nismo iskoristili svoje prilike i jednostavno danas nismo uspjeli.

Tomaž Ocvirk, trener Celja PL:

Povijesna pobjeda za nas, prva u naša ikada u Zagrebu. Otvorili smo dobro utakmicu ali nije bilo lako odolijevati napadima Zagrebaša kroz cijeli susret. Bili smo dobri i u napadu i u obrani iako je bilo nešto problema sa igrom 7 na 6 ali evo, mogu reći da sam zaista sretan radi ove pobjede.

David Razgor, igrač Celja PL:

Prva naša pobjeda u Zagrebu. Moram priznati da smo sanjali ovakav rezultat i mislim da se to vidjelo na terenu – od prve do posljednje minute. Svi igrači su doprinijeli uspjehu, bili smo disciplinirani i na kraju stigli do važne pobjede.

  Povratak na sve vijesti