Saračević: Nema opuštanja! Igramo kod ekipe koja je pobijedila treću momčad Bundeslige!
Objavljeno: 23. 04. 2018 - 12:09

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 05. kola Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Hrvatski rukometni prvaci u utorak, 24. travnja gostovat će u Našicama, gdje ih s početkom u 19.00 sati očekuje dvoboj protiv aktualnih viceprvaka Hrvatske  - rukometnog kluba Nexe Našice.

Najveći derbi hrvatskog rukometa igrat će se u Osnovnoj školi Kralja Tomislava u Našicama, a svi oni koji nisu u prilici pratiti dvoboj uživo moći će uživati uz male ekrane na programu Arene Sport 2.

Nakon tri odigrana kola (utakmica 04. kola protiv GRK Varaždina 1930 odigrat će se u naknadnom terminu 02. svibnja) najbolji hrvatski rukometaši nalaze se na prvom mjestu prvenstvene tablice s maksimalnih šest bodova, uz pobjede protiv Poreča, Spačve i Dubrave.

Našičani, pak, imaju upisane pobjede protiv Spačve i Poreča, dok su poraze pretrpjeli na gostovanjima kod Dubrave i Varaždina.

Dvoboj PPD Zagreba i Nexe Našica za službene stranice kluba najavio je glavni trener hrvatskog prvaka Zlatko Saračević.

  • Gostujemo kod jako kvalitetne ekipe koja igra jedan odličan rukomet. Tome smo mogli svjedočiti i u subotu kada su odigrali briljantnu utakmicu protiv Berlina u kojoj su „razbili“ trećeplasiranu momčad najjače lige svijeta. Očekuje nas paklena atmosfera, jako teška utakmica i velika borba. Ja očekujem od svojih igrača da budu maksimalno unutra i da pobijedimo, jer naš je cilj u svakoj utakmici uzeti dva boda – kazao je trener Saračević pa potom dodao:

 

  • Ne smiju nas zavarati njihovi porazi od Dubrave i Varaždina. Njima je prioritet Kup EHF-a i zbog toga su im rezultati trpjeli u domaćem prvenstvu. Hrvatsko prvenstvo je kvalitetno i ako samo malo kalkuliraš to ti se može obiti o glavu. Tim više što su im sada bodovi neophodni očekujem da će Našičani u ovaj susret ući maksimalno motivirani i da će dati i više od maksimuma ne bi li nas iznenadili i uzeli dva boda – poručio je trener Saračević te se kratko osvrnuo na stanje u vlastitoj momčadi.

 

  • Kod nas je situacija dobra. Od nastupa na Final Fouru u Skoplju nismo odigrali utakmicu, a male probleme smo imali i s lakšim ozljedama Davida Miklavčića i Luke Mrakovčića. Imamo danas još jedan trening na kojemu ćemo provjeriti sve, ali ja se nadam da će i njih dvojica biti spremni za Našice. Ponavljam, samo pravim pristupom i maksimalnim angažmanom možemo do bodova u Našicama. Od svojih igrača očekujem upravo to – zaključio je Zlatko Saračević.
  Povratak na sve vijesti