SEHA liga od nadolazeće sezone u novom formatu!
Objavljeno: 21. 07. 2019 - 6:17

Nakon osam sezona, regionalna SEHA - Gazprom liga u novu 2019./2020. sezonu ulazi u podosta izmijenjenom formatu. Podrazumijeva to novi broj klubova natjecatelja u odnosu na prethodnu godinu, kao i klubove koji će najesen zabilježiti svoje prvo učešće u ligi, ali i klub povratnik.

Umjesto dosadašnje jedne grupe s deset sudionika, dvanaest klubova bit će raspoređeno u dvije grupe. Svaka će momčad u grupnoj fazi natjecanja odigrati deset susreta - pet domaćih i pet gostujućih, nakon čega će se igrati doigravanje, dok će se četiri najbolja kluba plasirati na završni turnir. 

Novi klubovi koji su se pridružili SEHA-i jesu Motor Zaporožje (Ukrajina), Grundfos Tatabanya (Mađarska), Eurofarm Rabotnik (Sjeverna Makedonija), Metaloplastika Šabac (Srbija) te Beijing Sport University (Kina), a nakon dvije godine nakon što je izašao iz natjecanja vraća se Telekom Veszprem (Mađarska).

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb smješten je u grupu B zajedno s Meškovom iz Bresta, makedonskim Eurofarm Rabotnikom, Metaloplastikom Šabac, Veszpremom i kineskom momčadi Beijing Sport University.

Deveto izdanje SEHA lige započinje utakmicama prvoga kola koje su na rasporedu za 3. i 4. rujna. Točan će kalendar utakmica biti objavljen u danima koji slijede.

Grupa A 
Vardar (MKD)
Nexe (CRO)
Tatran Prešov (SVK)
Vojvodina (SRB)
Grundfos Tatabanya (HUN)
Motor Zaporožje (UKR)

Grupa B
PPD Zagreb (CRO)
Meškov Brest (BLR)
Eurofarm Rabotnik (MKD)
Metaloplastika Šabac (SRB)
Telekom Veszprem (HUN)
Beijing Sport University (CHN)

  Povratak na sve vijesti