Šipić i Obrvan uoči Elveruma: Oni su norveški brzi vlak koji živi na tehničkim greškama protivnika!
Objavljeno: 27. 09. 2021 - 12:13

Na prigodnoj konferenciji za medije najavili su predstavnici rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb utakmicu 03. kola EHF Lige prvaka.

Riječ je o dvoboju između hrvatskog prvaka i norveškog mu pandana HC Elverum Handballa, a što od istoga očekuje te kako su se za nj pripremili dva dana uoči utakmice otkrili su trener Ivica Obrvan i rukometaš Marin Šipić.

Utakmica je to, valja podsjetiti, od iznimnog značaja za najbolje hrvatske rukometaše jer su im Norvežani direktni konkurenti za posljednje mjesto koje vodi u razigravanje, a svi navijači PPD Zagreba i ljubitelji rukometa istu će moći uživo pogledati u srijedu, 29. rujna u Areni Zagreb.

Ulaznice za ovaj dvoboj u slobodnoj su podjeli, a u dvoranu mogu ući svi oni koji imaju covid potvrde ili, pak, oni koji iste nemaju ali su voljni pred sami ulazak podvrgnuti se brzom antigenskom testu koji će biti omogućen svima po cijeni od 75 kuna (na platou ispred blagajne broj 4).

Početak susreta predviđen je za 20.45 sati, a za one koji eventualno neće stići do dvorane ostaje direktan prijenos na programu Arena Sport televizije.

  • Vrlo važna utakmica za nas protiv ekipe koja je dominantno brza. Moram priznati da odavno nisam vidio da netko igra toliko brzo i toliko uporno kao što to radi Elverum. Primjerice, protiv Kiela u prvom poluvremenu samo jedan njihov napad nije bio brzi centar, polukontra ili kontra odnosno takozvana tranzicija. Što to znači? To znači da naša glava mora biti maksimalno fokusirana, prije svega u napadačkom dijelu igre. To smo govorili i za Aalborg, a ovdje će to biti trkački još jedna razina više tako da moramo u napadu biti jako strpljivi i ne raditi previše tehničkih grešaka. Ukoliko ponovimo greške u onom broju u kojemu smo to radili protiv Szegeda na zadnjoj utakmici, ekipa Elveruma će to itekako znati naplatiti i kazniti nas – kazao je u uvodu konferencije za medije Ivica Obrvan te potom nastavio:
  • Mislim da imamo korektne šanse i da je Elverum ekipa s kojom možemo igrati i nadigravati se. Vjerujem u svoju ekipu i naše igrače i siguran sam da ćemo pružiti jednu kvalitetnu predstavu. Ovo je moja šesta utakmici u Ligi prvaka otkako sam prošle sezone preuzeo Zagreb. Imali smo na suprotnoj strani pet izuzetno teških ekipa poput Kiela, Nantesa, Veszprema, Aalborga i Szegeda i nažalost upisali smo pet poraza. Ekipa Elveruma ima svoje kvalitete, ali ja vjerujem da mi možemo stvoriti preduvjete za pobjedu, da imamo dovoljno znanja i kvalitete i da ćemo mi biti ti koji će se na kraju veseliti u srijedu navečer – zaključio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • Proteklih par dana gledamo njihova videa i mogu samo ponoviti ovo što je trener rekao, a to je da su jako kvalitetna ekipa koja sjajno vuče polukontru i kontru. Doslovno žive na tehničkim greškama protivnika i brzim golovima koji iz toga proizlaze. Recept za našu pobjedu je jednostavan, a on glasi popraviti igru u napadu, odnosno smanjiti broj tehničkih grešaka koje smo radili na nekim prethodnim utakmicama. Što se tiče obrane ona mora biti čvrsta. Elverum nije ekipa koja voli kad ih se udara i tu je ključ jer ukoliko im prekineš brzu tranziciju doslovno si im „ubio“ pola ekipe. Eto, nadam se da ćemo smanjiti te naše tehničke greške, odigrati čvrsto u obrani i na koncu izaći kao pobjednici iz Arene – poentirao je kružni napadač PPD Zagreba Marin Šipić.
  Povratak na sve vijesti