Sjajna predstava Zagrebaša u Kutiji šibica! Poreč ostao na -15!
Objavljeno: 15. 05. 2021 - 6:34

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su i treću pobjedu u sklopu Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji hrvatski rukometaši u 03. su kolu, na svom parketu, svladali ekipu Poreča i to rezultatom 31:16 (14:7).

Sastavi

Trener hrvatskih prvaka Ivica Obrvan za ovaj susret nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića, Mateja Hrstića i Marija Vuglača, a u međuvremenu je ostao i bez usluga Zvonimira Srne koji je ozlijedio rame.

U sastavu PPD Zagreba nije bilo niti Paola Kraljevića, Davora Ćavara i Mateja Ašanina.

Prvo poluvrijeme

Stav koji je zazivao i priželjkivao u najavi utakmice trener Ivica Obrvan od svojih je pulena dobio od prve minute, posebice u fazi obrane.

Beskompromisno su Zagrebaši ušli u utakmicu i premda je Antonio Pribanić donio Poreču početnu prednost, niti jednog trenutka nisu dopustili gostima da se razmašu u fazi napada.

Tako u 10. minuti bilježimo prednost hrvatskih prvaka od 6:3 da bi ista deset minuta kasnije iznosila 10:5.

Sjajnu igru u obrani popratili su i Zagrebovi vratari Ristanović i Jandrić koji su u prvom poluvremenu obranili čak tri sedmerca gostujućoj momčadi.

Nakon 30 minuta igra na predah se otišlo pri vodstvu Zagreba 14:7.

Drugo poluvrijeme

Uvodnih desetak minuta nastavka pripalo je Poreču koji je, baš kao i u prvom poluvremenu, poveo pogotkom iskusnog kružnog napadača Antonia Pribanića.

U 40. minuti, pri vodstvu Zagrebaša 18:12, trener Obrvan uvidio je da mu igrači trebaju minutu predaha, a nakon što su istu iskoristili situacija na parketu u potpunosti se promijenila.

Sjajnom obranom, popraćenom obranama vratara, hrvatski rukometni prvaci doveli su se u situaciju da postignu velik broj lakih pogodaka što su nastavili činiti do konca susreta.

Konačnim rezultatom 31:16 upisali su hrvatski prvaci veliku, sasvim zasluženu pobjedu te i nakon trećeg kola ostali vodeća ekipa Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Pojedinačni učinak              

Najbolji u redovima PPD Zagreba bio je kapetan David Mandić s osam pogodaka, dok je pet golova postigao mladi desni vanjski Luka Lovre Klarica. Radivoje Ristanović u prvom je poluvremenu upisao šest obrana, dok je Todor Jandrić u nastavku dodao njih pet. Sjajno raspoloženi Zagrebovi vratari obranili su čak četiri sedmerca rukometašima Poreča.

U gostujućim redovima pet je pogodaka postigao Antonio Pribanić, dok je jedan manje upisao Luka Moslovac. Ivan Vekić u prvom je poluvremenu upisao četiri, a Erik Krbavčić u nastavku pet obrana.

Slijedi nam gradski derbi

Pred rukometašima PPD Zagreba susret je s ekipom Dubrave. Zagrebački derbi na rasporedu je u srijedu 19. svibnja u Dubravi, a početak te utakmice predviđen je za 19.00 sati.

Za točno tjedan dana PPD Zagreb opet će biti domaćin, a tom prilikom u goste nam dolazi ekipa Sesveta. Taj dvoboj na rasporedu je u 18.00 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka.

PPD Zagreb – Poreč 31:16 (14:7)

Sportska dvorana Trešnjevka: Bez gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Delegat: Vojo Musulin (Kaštel gomilica)

PPD Zagreb: Ristanović 6 obrana, Jandrić 5 obrana; Vistorop 1, Mrakovčić, Mandić 8, Klarica 5, Burić 2, Obradović 1, Stojnić 2, Perić 2, Laljek, Matanović 3, Ravnić 1, Leimeter 2, Grahovac 1, Vlah 3

Trener: Ivica Obrvan

Poreč: Krbavčić 5 obrana, Vekić 4 obrane; Muranović, Nikić, Mataija 2, Medved, Petrov, Moslavac L. 4, Rađaković 3, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 1, Vinković, Glavaš, Pribanić 5, Ljubić 1

Trener: Ilija Lovrinović

  Povratak na sve vijesti