/nbsp;
Objavljeno: 13. 01. 2010 - 5:56

Da osvoji Ligu prvaka, golman CO Zagreb i slovenske rukometne reprezentacije Gorazd Škof, napravio bi jednu veliku feštu od dva dana i pozvao svoje suigrače iz zagrebačkog kluba u rodne Brežice. Bio bi to pravi ‘kmečki turizam’, povjerio nam je. Uz to bi sigurno napravio i još pokoju ludoriju. Pustio bi im slovensku glazbu a ako bi baš prigovarali dobili bi Magazin, koji posebno voli, i Severinu.
I, gospodine Škof, kako je bilo kad ste se probudili? – Ha, ha, ha… Mislite da se šalim, ali ja mislim ozbiljno. Mi u CO Zagreb smo sposobni za tako nešto i nikad se ne predajemo! Ako se sve dobro poklopi, ako ne bude ozlijeđenih, eto dobrog rezultata. Dobra smo ekipa, klub nas dobro prati, i sigurno ćemo probati napraviti što bolji rezultat u Europi. Ovih mjeseci Slovenci nam se nemilice rugaju.
U jeku ove nogometne euforije, nadamo se da ne žalite za karijerom nogometaša? – Ne, ali istina je da sam zapravo počeo kao nogometni vratar. Određeno vrijeme trenirao sam u Brežicama i nogomet i rukomet.Kako u nogometu nisam bio u prvom planu, drugi vratar je bio bolji od mene, okrenuo sam se rukometu. Inspiracija mi je bilo cijelo moje društvo. Dođi, probaj, rečenica, dvije, tri i to je prevagnulo.Rukometu sam se ozbiljno posvetio. Kad se kod nas igrao rukometni derbi između Brežica i Krškog, sjećam se da sam na tom derbiju izvanredno branio. Osjetio sam da dolaze bolja vremena… Krško je ušlo u prvu ligu, stupili su sa mnom u kontakt, prešao sam kod njih, počeo kao treći golman a sve ostalo je, kako bi rekli, povijest.
Nedolaskom Vlade Šole u vaš klub, otvorila vam se mogućnost za daljni napredak? – Da, baš u to vrijeme Šola je trebao doći kod nas u Krško. Nakon što je propao taj dogovor, zbog zbrke oko papira, ja sam dobio priliku startati kao drugi golman. Naknadnim dolaskom u klub Mirka Bašića moja rukometna karijera krenula je uzlaznom putanjom . Pozvali su me i u reprezentaciju, što mi je bila velika čast, i malo po malo došao sam i do Zagreba. – Da bi bio vratar, moraš biti ‘poseban’- poručio vam je Mirza Džomba nedavno. Hrvatskim ljubiteljima rukometa nije nepoznanica da je Džomba iznimno duhovit momak ali ljute li vas ponekad dobacivanja i šale suigrača? -Ma ne, oni su stvarno super ekipa. Džomba je jedan iznimno pozitivan dečko i ne mogu mu baš ništa zamjeriti. Ni drugima. Te šale ne smatram negativnim, zapravo one su znak da me dobro prihvaćaju, što mi je jako važno. Smatram da je bitno kako te kolektiv prihvaća.
Kada ste oslobođeni poslovnih obveza, u čemu uživate? – Obožam ribolov! Baš sam bio nedavno na Žumberku. Najčešće odem sa šogorom i prijateljima a kad sam na moru ribolov je obavezan.Kad je uhvatiš, kad je imaš gore, taj adrenalin, neopisivo…Druga stvar u kojoj posebno uživam je vaše prekrasno more . Pirovac kraj Šibenika moja je ljetna destinacija već dvadeset godina. Hrvatska ima toliko lijepog mora, toliko lijepih uvala… U Sloveniji sam bio svega dva puta po dva dana. Nadam se da mi moji ovo neće zamjeriti ali ja se stvarno u Hrvatskoj osjećam kao doma. Prije devet mjeseci postali ste i tata. Koliko vam se život promijenio? -Dosta. Nisam oženjen ali sam dugo s djevojkom Nuškom i dobili smo curicu, Hanu. Puno pomažem oko bebe, naučio sam mijenjati pelene, radim sve što je potrebno i kad sam slobodan najčešće sam s mojim curama. Slovenija će na Europskom prvenstvu igrati u skupini C u kojoj su Njemačka, Švedska i Poljska.
Vaš izbornik Serdarušić opasno vas je ‘nagazio’ i očekuje plasman u drugi krug? -I mi se nadamo. Svi igrači su odlučni i pokazuju volju za dokazivanjem u dresu reprezentacije, pa tako i ja. Moramo biti dobro pripremljeni da to sve izdržimo. I nadati se najboljem.
Hrvatska reprezentacija je u skupini A zajedno sa Rusijom, Norveškom i Ukrajinom. Što prognozirate Hrvatskoj? -Hrvatska rukometna reprezentacija je dosta dobro ukomponirana i mislim da treba samo dodavati finese. Oni su velika klapa i veliki igrači. Slažem se u potpunosti s našim izbornikom koji tvrdi da će Hrvati na Europskom prvenstvu sigurno u borbu za medalju! (www.cro-sport.net, Žana Krvavac)

  Povratak na sve vijesti