Slavlje u Novom Sadu za dizanje morala uoči Kristianstada!
Objavljeno: 13. 09. 2017 - 11:36

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb gostovali su u Novom Sadu, gdje su u sklopu 03. kola SEHA Gazprom lige odmjerili snage s aktualnim prvacima Srbije – rukometnim klubom Vojvodina.

Nakon uvodnog slavlja nad našičkim Nexeom, odnosno gostujućeg poraza u Prešovu kod slovačkog Tatrana, hrvatski rukometni prvaci slavili su u sportskoj dvorani Slana Bara rezultatom ...

Trener Kasim Kamenica na put u Vojvodinu poveo je 17 igrača, a na koncu je na tribinama ostavio slovenskog čuvara mreže Urha Kastelica.

U Zagrebu su zbog ozljeda ostali David Miklavčić, Josip Božić – Pavletić , Damir Bičanić, Josip Vekić i Tin Kontrec, kao i novopridošlo pojačanje Žarko Marković.

Arian Jović dobio je priliku otvoriti utakmicu i može se slobodno kazati kako je za 30 minuta provedenih na parketu u potpunosti opravdao povjerenje trenera Kamenice skupivši sedam obrana.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat i Domagoj Pavlović svaki s po četiri pogotka, dok se potonji može pohvaliti i stopostotnom realizacijom.. U nastavku je mladog Jovića na golu zamijenio Matevž Skok koji je također skupio sedam obrana uz jedan obranjeni sedmerac.

Kod poraženih domaćina valja istaknuti Ostojića i Jovanovića, obojicu s po četiri pogotka.

Bila je to jedna dobra utakmica, dobro smo je otvorili, pogotovo prvi dio , obrana je bila na nivou. Njihovo sporije vraćanje kažnjavali smo nekim kontrama i polukontrama i tim lakim golovima napravili smo potrebnu razliku. Malo smo pali u drugom dijelu zbog velike prednosti, malo smo usporili, ali na kraju ipak pobijedili - kazao je na konferenciji za medije mladi vratar PPD Zagreba Arian Jović.

Trener Kasim Kamenica istaknuo je kako je ova utakmica odigrana u specifičnom trenutku, te je zadovoljan što je mogao rotirati svih 16 igrača i što se nitko nije ozlijedio pred subotnju utakmicu.

Ono čime sam posebno zadovoljan jest činjenica da sam bio u mogućnosti da rasporedim opterećenje utakmice na svih 16 igrača. Veseli me i to što se nitko nije ozlijedio na ovoj utakmici. Mislim da je publika bila zadovoljna s prikazanim i od strane Vojvodine, ali i s naše strane . Sve u svemu čestitam Vojvodini na jednoj dobroj i korektnoj utakmici i naravno svojim igračima na jednoj dobroj pobjedi koja nam u ovom trenutku diže optimizam za sljedeće utakmiceporučio je trener Kamenica.

U petak na put u švedski Kristianstad!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 01. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u švedskom Kristianstadu.

Dvoboj hrvatskog i švedskog prvaka na rasporedu je u subotu 16. rujna s početkom u 16.00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Vojvodina – PPD Zagreb 21:29 (7:13)

Slana Bara: 500 gledatelja

Suci: Bojan Lah i David Sok (Slovenija)

Delegat: Janko Požežnik (Slovenija)

Vojvodina: Jelić, Jandrić 7 obrana, Perović 2 obrane; Milić, Čagalj 3, Ostojić 4, Perović, Stojanović, Nadoveza 1, Jovanović 4, Vučković 2, Ratković 2, Trifković 2, Stanković, Bojanić, Grozdanić, Radović

PPD Zagreb: Jović 7 obrana, Skok 6+1 obrana; Ereš, Mrakovčić 1, Lučin, Vori 3, Marković 2 (1), Horvat 4, Šušnja 3, Valčić J. 1, Valčić T, Mandalinić 3, Ravnić 2, Hrstić 3, Vuglač 3, Pavlović 4

  Povratak na sve vijesti