Slavlje Zagrebaša u Vinkovcima, Mandić brojao do 12!
Objavljeno: 11. 05. 2019 - 8:42

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb stigli su i do osme pobjede u sklopu Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske nakon što su na gostovanju u Vinkovcima svladali domaću Spačvu rezultatom 25:33 (14:13).

Do 16. boda u ovogodišnjem izdanju natjecanja stigli su hrvatski rukometni prvaci nakon uvjerljive predstave koju su pružili pred oko 200 gledatelja u sportskoj dvorani Osnovne škole Bartola Kašića.

Pravdu su dijelili najbolji hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

Sršen ostao na tribinama

Trener hrvatskih rukometnih prvaka Branko Tamše na put u Vinkovce poveo je 17 igrača, a na koncu je na tribinama ostao Ivan Sršen.

U Zagrebu su ranije ostali ozlijeđeni kapetan Zlatko Horvat, Urh Kastelic, Damir Bičanić, Arian Jović, Leon Šušnja, Nikola Potić i Ivan Vekić.

Vinkovčanima pripalo prvo poluvrijeme

Domaćin je bolje otvorio utakmicu te poveo golovima Borne Mažurane i Marka Vignjevića, a tek nakon što je potonji u 5. minuti dobio isključenje uspio je Zagreb preko Mandića s dva pogotka stići do izjednačenja.

Do prvog vodstva stigao je hrvatski prvak golom Josipa Vekića u 9. minuti, ali domaćini se ne predaju pa s nekoliko dobro odigranih obrana stižu do lakih golova preko Šaravanje i Dominika Smojvera i tako u 16. minuti vode 7:5.

Dalekometnim golom Marka Vignjevića otišla je Spačva i na trostruku prednost u 19. minuti, ali do konca poluvremena sabrali su se igrači Branka Tamšea i uspjeli pogotkom Davida Mandića dvadeset sekundi prije kraja poluvremena stići na ipak prihvatljivih -1 (14:13).

Zagreb se budi u nastavku

Hrvatski prvaci sjajno otvaraju drugo poluvrijeme utakmice te u prvih pet minuta rade seriju 3:0.

Prvi pogodak u nastavku i izjednačenje donosi s desnog krila Josip Ereš, a nekoliko trenutaka kasnije nakon sjajne finte poentirao je i Aleks Vlah za prvo vodstvo Zagreba u nastavku.

Domaćini postižu svoj prvi pogodak u drugom dijelu preko Vignjevića tek u 37. minuti, a do 50. minute susreta imao je PPD Zagreb prednost 19:26.

Trener Tamše u posljednjih deset minuta daje priliku mladom Stipi Puriću koji je na vratima zamijenio Radivoja Ristanovića, a umjesto sjajnog Davida Mandića na lijevo krilo ulazi Valentino Ravnić.

Mateja Hrstića zamijenio je Gregor Potočnik, a Aleksa Vlaha Luka Mrakovčić. U posljednjih pet minuta susreta priliku da upiše minutažu dobio je i mladi Filip Vistorop.

U posljednjih pet minuta susreta ušlo se s prednošću Zagreba 22:31, a na koncu susreta na semaforu je stajalo 25:33 u korist hrvatskih prvaka.

Do pobjede u Vinkovcima zagrebaše su odličnom partijom predvodili David Mandić s nevjerojatnih 12 pogodaka, dok su po četiri dodali Josip Ereš, Aleks Vlah i Josip Božić – Pavletić. Radivoje Ristanović je skupio deset obrana.

Kod domaćina svakako valja izdvojiti učinke Marka Vignjevića sa šest pogodaka, odnosno Borne Mažurane s pogotkom manje.

Slijedi polufinale Kupa Hrvatske s našičkim Nexeom

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb nastup je na završnici Kupa Hrvatske. Već u petak, 17. svibnja najbolji hrvatski rukometaši odmjerit će snage u polufinalu Kupa Hrvatske s našičkim Nexeom. Taj dvoboj na rasporedu je u 18.00 sati.

U drugom polufinalu sastaju se Dubrava i Čakovec.

Spačva Vinkovci – PPD Zagreb

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Osijek)

Nadzornik: Zlatko Ladić (Varaždin)

Spačva Vinkovci: Stojanović 1 pogodak, Ereš; Jurić, Maroš, Liščić, Mažurana 5, Nađ 2, Ilić 1, Vignjević 6, Šaravanja 2, Vukušić, Raguž 2, Mihaljević 1, Domagoj Smojver 3, Bolanča, Dominik Smojver 2

PPD Zagreb: Ristanović 10 obrana, Purić, Ereš 4, Vistorop 1, Mrakovčić 1, Božić – Pavletić 4, Kontrec 1, Burić, Potočnik 1, Jotić, Ravnić 1, Mandić 12, Hrstić 2, Karvatski, Vlah 4, Vekić 2

  Povratak na sve vijesti