Slavljem protiv Nexea naši su Lavovi završili još jednu uspješnu sezonu!
Objavljeno: 01. 06. 2018 - 8:41

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb zaključili su tekuću sezonu pobjedom nad najvećim rivalom Nexeom iz Našica.

Dvoboj je odigran u sklopu posljednjeg, 10. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, a najbolji hrvatski klub slavio je rezultatom 34:27 (18:15).

Slavlje mlađih dobnih skupina i oproštaj šestorice igrača!

Uoči početka samog dvoboja na parketu su gromoglasnim pljeskom pozdravljeni mlađi kadeti i kadeti rukometnog kluba PPD Zagreb koji su na završnicama Prvenstva Hrvatske osvojili drugo, odnosno prvo mjesto.

Nakon svojih mlađih verzija na teren su izašli rukometaši Nexea i PPD Zagreba koji su istrčali u posebnim majicama na kojima su nosili poruku podrške svim oboljelima od izrazito teške dermatološke bolesti Hidradenitis suppurative (HS). Ovom gestom oba su kluba podržali tjedan svijesti o HS-u i inicijativu svih oboljelih pod nazivom „Zajedno smo jači od HS-a“.

Prije prvog zvižduka najboljeg hrvatskog sudačkog para Matija GubicaBoris Milošević, svjedočili smo i maloj svečanosti na kojoj su uručeni prigodni pokloni i izrečene zahvale šestorici rukometaša koji na kraju sezone napuštaju redove PPD Zagreba.

Riječ je, dakako, o Igoru Voriju i braći Tončiju i Josipu Valčiću koji odlaze u igračku mirovinu, kao i o Domagoju Pavloviću, Dobrivoju Markoviću i Davidu Miklavčiću koji će od sljedeće sezone nastupati za druge klubove.

Strijelci…..

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Zlatko Horvat s osam, odnosno Damir Bičanić sa sedam pogodaka. U svojoj posljednjoj utakmici u karijeri Igor Vori postigao je tri pogotka, a Josip i Tonči Valčić po jedan.

Posebno dirljive bile su zadnje dvije minute kada je trener PPD Zagreba Zlatko Saračević u igru poslao upravo šestorku koja napušta klub, a tribine su proključale kada je u posljednjem napadu svoj posljednji pogodak u karijeri postigao Tonči Valčić.

Urh Kastelic imao je osam, a Arian Jović tri obrane.

Kod Nexea odličnu su partiju pružili Saša Barišić – Jaman s osam, odnosno Marin Šipić i Marko Buvinić sa po šest pogodaka. Perica Lelić i Kristian Pilipović imali su svaki po dvije obrane.

PPD Zagreb – Nexe Našice 34:27

Kutija šibica: 1 000 gledatelja

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Osijek)

PPD Zagreb: Jović 3 obrane, Kastelic 8 obrana + 2 pogotka; Mrakovčić 2, Lučin 1, Božić-Pavletić 2, Kontrec 2, Vori 3, Marković 1, Horvat 8, Šušnja, J. Valčić 1, T. Valčić 1, Miklavčić, Ravnić 1, Bičanić 7, Pavlović 3

Nexe: Lelić 2 obrane, Pilipović 2 obrane; Šipić 6, Gadža 2, Leban 1, Eter 1, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić – Jaman 8, Baričević, Buvinić 6, Greganić, Jurić – Grgić, Lavrič, Tomić

  Povratak na sve vijesti