Stipe Mandalinić potpisao za Füchse Berlin!
Objavljeno: 21. 11. 2017 - 1:23

Pregovori između rukometnih klubova Prvo plinarsko društvo Zagreb i Füchse Berlin, a na temu transfera rukometaša Stipe Mandalinića, uspješno su privedeni kraju.

Dva kluba uspjela su u kratkom roku dogovoriti visinu odštete, a Stipe Mandalinić priključit će se berlinskim Lisicama već sljedećeg tjedna.

Mandalinić je, podsjećamo, u redovima zagrebačkih Lavova proveo punih šest sezona, a prije toga u karijeri je nastupao za RK Karlovac i RK Split.

Stalni je član hrvatske rukometne reprezentacije, a do sada se u karijeri okitio kadetskim europskim zlatom u Crnoj Gori 2010., juniorskim svjetskim srebrom u Turskoj (najbolji lijevi vanjski i MVP turnira) 2012. godine te seniorskom broncom iz Španjolske 2013. godine.

Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Želimo mu se zahvaliti na tome što je svakoga dana bez iznimke pokazivao svoje sportske i ljudske kvalitete i što je u proteklih šest godina osvjetlao obraz sebi, svojoj obitelji, ali i rukometnom klubu PPD Zagreb. Stipi želimo svu sreću u daljnjem razvoju karijere, neka ga zaobiđu ozljede i neka osvoji još puno velikih sportskih trofeja“ , poručio je glavni menadžer kluba Božidar Jović te dodao:

„Što se momčadi tiče moram naglasiti da nema razloga za brigu. Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog“, zaključio je Jović.

Direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Vedran Šupuković osvrnuo se na financijski dio ovog transfera.

„Naša je realnost da u ovome trenutku nismo mogli zadržati Stipu Mandalinića. Pojavila se ponuda na koju mi, u sadašnjoj financijskog situaciji, nismo mogli ne reagirati, a tu je i stavka da će sam igrač dobiti višestruko veća primanja od onih koja je imao u Zagrebu“ , dodao je Šupuković.

Stipe Mandalinić potpisao je ugovor s Füchse Berlinom u trajanju tri i pol godine i to će mu biti prvi inozemni angažman.

  Povratak na sve vijesti