Šupuković i Jović otvoreno o promjenama i očekivanjima kluba pred početak nove sezone!
Objavljeno: 29. 08. 2019 - 7:58

U četvrtak, 29. kolovoza, u prostorijama rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb održana je prva službena press konferencija pred otvorenje nove rukometne sezone 2019./2020. Povod konferencije za novinare bila je najava nove sezone koja za Zagrebaše započinje u utorak, 03. rujna gostujućom utakmicom u sklopu 1. kola SEHA – Gazprom lige protiv Metaloplastike u Šapcu, a o ovosezonskim očekivanjima i promjenama u klubu govorili su direktor kluba g. Vedran Šupuković te glavni menadžer g. Božidar Jović.

Uvodnu riječ direktor Vedran Šupuković iskoristio je i kako bi čestitao GNK Dinamu na sjajnom uspjehu plasmana u Ligu prvaka: Iskoristio bih prigodu i čestitao Dinamu na ulasku u Ligu prvaka. Mislim da je to velika stvar za hrvatski sport i kompletan rukometni klub Zagreb iznimno je sretan zbog njihovog uspjeha – rekao je gospodin Šupuković.

Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba:

  • O završetku pripremnog perioda i rosteru za novu sezonu: I sami znate kako smo gotovo apsolvirali pripremni period; jučer smo odigrali posljednju pripremnu utakmicu u Novom Mestu protiv Krke. Već u utorak igramo prvo kolo regionalne lige protiv Metaloplastike u Šapcu, a onda već u subotu u Veszpremu protiv tamošnjeg domaćina. Zatim nam  već idućeg vikenda dolazi Paris Saint Germain, dakle poprilično smo gustog rasporeda u rujnu. Ono o čemu smo vas htjeli informirati je to da smo s postojećim igračima produžili ugovore što nam je vrlo bitno – s Mandićem, Božićem Pavletićem, Hrstićem, a Ravnić je potpisao novi ugovor. Ugovori su potpisani s trogodišnjim trajanjem. U postojećem rosteru od 21 igrača koji su prijavljeni za Ligu prvaka, imamo 18 igrača koji su stari između 19 i 27 godina, od toga puno reprezentativaca. Od sedam novopridošlih igrača na početku sezone imamo i četiri hrvatska reprezentativca – Ašanina, Bećirija, Šipića i Gadžu te Špendea koji je slovenski rukometni reprezentativac, a vrlo blizu toga je i Stojić. Mislim da smo s ovime završili proces rekonstrukcije ekipe koji je zapravo počeo negdje prije dvije godine jer smo imali poprilično staru momčad; dijelom su se sami igrači oprostili od aktivnog igranja, a dijelom smo se mi razišli s igračima s kojima kvalitativno nismo bili zadovoljni.
  • O očekivanjima u nadolazećoj sezoni: Vjerujem da je postojeći igrački roster dobar i kvalitetan, s mogućnošću nekih sitnih korekcija u sljedeće dvije do tri godine, no vjerujem da neće ni biti potrebne. Krajnji je cilj ove godine osvojiti prvenstvo i kup te plasirati se u osminu finala Lige prvaka i na Final 4 SEHA lige, s time da u sezoni 2020./2021. i dignemo ljestvicu ambicija. Vjerujem da ćemo se kroz Prvenstvo Hrvatske, ako ga osvojimo, plasirati u skraćenu Ligu prvaka od 16 klubova.

Božidar Jović, glavni menadžer PPD Zagreba:

  • O spremnosti pred početak sezone: Pripreme su bile zaista naporne i po prvi puta mogu reći da je ekipa prošla bez većih ozljeda, osim Mrakovčića koji je imao peh loma ruke, ali on će već idućeg tjedna biti spreman za treniranje. Dobro se treniralo, igralo se dosta pripremnih utakmica što je za našeg novog trenera, pa i nas u klubu dosta neuobičajeno s obzirom na to da smo imali dosta utakmica. Zadovoljni smo, a obavili smo i razgovor s trenerom koji je također zadovoljan. Možda nam ta desna strana još malo zaostaje - imamo Hrastnika koji je bio pod operacijom, koji je rekonvalescent i koji se još traži, mislim da će taj njegov put malo duže trajati. Vekić će proigrati u napadu, kroz dvije godine u klubu i juniorsku reprezentaciju trebao bi napraviti napredak. Filip Vistorop vratio se sa Svjetskog prvenstva i koji je odigrao odličnu ulogu tamo, no sada je imao peh od pet dana sitne ozljede mišića, ali dobro se vratio i ušao u sastav. Kako je rekao direktor, imamo dobru širinu igrača, ne očekujemo neke prevelike podvige, znamo gdje stojimo, ali naš cilj je – kao i svake sezone – osvojiti Kup i Prvenstvo Hrvatske, što je na prvom mjestu, plasirati se na Final 4 SEHA lige, doći do osmine finala Lige prvaka, a za dalje ćemo vidjeti. To su neki realni planovi koje ova momčad može ostvariti. Najvažnija je financijska stabilnost koju smo postigli i čija je situacija u posljednjih, rekao bih, petnaestak godina možda i najbolja dosad. Kako sam rekao i igračima, pripreme su pripreme, a sada počinje onaj pravi dio, ono od čega mi živimo, a to je od rezultata. Treba nam ozbiljnost i fokus na rukomet. Svi očekujemo početak prvenstva.
  Povratak na sve vijesti