Tamše i Kastelic najavili Metalurg: Makedoncima sav naš respekt, ali mi želimo nova tri boda!
Objavljeno: 01. 02. 2019 - 12:19

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 14. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će hrvatski rukometni prvaci gostovati kod rukometnog kluba Metalurg.

Dvoboj hrvatskih prvaka i viceprvaka Makedonije na rasporedu je u subotu 02. veljače s početkom u 20.15 sati.

Utakmicu starih rivala uoči polaska na put najavili su trener PPD Zagreba Branko Tamše i vratar Urh Kastelic.

  • Gostujemo u Skopju kod ekipe Metalurga koja se vratila s jedne mini turneje po Francuskoj gdje su pokazali dobar rukomet. Oni su doveli neke nove igrače i sada su dosta dobro posloženi. S druge strane, i mi smo odradili dobre zimske pripreme iako su nam falili neki ozlijeđeni igrači i hrvatski reprezentativci. U Skopje putujemo s mišlju da tu utakmicu dobijemo, premda smo svjesni da će biti sve samo ne lako. Volio bih da se sutra na terenu postavimo onako kako smo trenirali i da svi igrači koji zaigraju opravdaju povjerenje – kazao je trener Tamše te potom dodao.
  • Tijekom zimskih priprema isprobavali smo neke varijante koje planiramo koristiti u budućnosti. Zadovoljan sam s brzinom reakcije igrača koji su već sada dosta dobro pohvatali neke moje zamisli, ali isto tako moram reći da je pred nama još jako puno posla. Prostora za napredak je puno, jer naprosto ne možemo očekivati da sve sjedne na svoje mjesto preko noći. U svakom slučaju radi se dobro, dečki su sjajni i uopće ne sumnjam da ćemo doći na onaj nivo koji bi ja htio – zaključio je trener Tamše koji će protiv Metalurga debitirati na klupi hrvatskog prvaka.
  • Konačno smo se okupili, stigli su nam i hrvatski reprezentativci koji su pružili dobre partije na Svjetskom prvenstvu i sad je vrijeme da svi zajedno opet zablistamo u klupskim bojama. Ova nam utakmica puno znači, želimo pobjedu i želimo napraviti još jedan korak više ka plasmanu na Final Four turnir. Svjesni smo da neće biti lako, da moramo dati sve od sebe ako želimo nova tri boda. Oni su se pojačali, doveli dva dobra Slovenca i iskusnog golmana i mislim da su dobar protivnik koji zaslužuje sav naš respekt. Prve utakmice nikad nisu lagane. Noge su još uvijek teške, a kod nas je specifično i to što imamo novog trenera pa će sigurno trebati malo i vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Ja se nadam da ćemo u Skopju biti na visini zadatka i da ćemo nastaviti dobar niz u SEHA Gazprom ligi – poručio je vratar PPD Zagreba Urh Kastelic.
  Povratak na sve vijesti