Tamše uoči Vardara: Svaka utakmica, svaki dan i svaki trening prilika su da rastemo!
Objavljeno: 26. 02. 2019 - 2:50

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 15. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati kod skopskog Vardara.

Dvoboj hrvatskog i makedonskog prvaka na rasporedu je u srijedu 27. veljače u sportskoj dvorani Jane Sandanski u Skopju, a početak susreta predviđen je za 20.15 sati.

Dan uoči utakmice razgovarali smo s trenerom PPD Zagreba Brankom Tamšeom i rukometašem Matejom Hrstićem.

  • U nedjelju smo igrali jako tešku utakmicu s Flensburgom u Ligi prvaka, a jučer smo dobili dan odmora. Danas još imamo trening, pa kasni let za Skopje gdje idemo u goste jednoj od najboljih ekipa Europe. Očekuje nas iznimno teška utakmica, ali vjerujem da će gledatelji moći uživati u pravom rukometnom spektaklu. Između nas i Vardara nema puno tajni, dobro se poznajemo i igramo velik broj utakmica svake sezone tako da vjerujem da će bodove odnijeti ona ekipa koja bude malo sretnija i spretnija u sutrašnjem dvoboju – kazao je Matej Hrstić te potom dodao:
  • Protiv Flensburga smo pokazali fanatičnu borbenost u obrani i sama činjenica da smo vodeću ekipu i aktualne prvake Bundeslige spustili na samo 22 postignuta gola puno govori o našoj predanosti i želji da napredujemo. Napad je taj koji moramo popraviti, neki segmenti nisu najbolje funkcionirali, ali mislim da smo na dobrom putu i da iz utakmice u utakmicu rastemo – zaključio je Hrstić.

U prvom ovosezonskom dvoboju, igranom u drugoj polovici listopada, rukometaši PPD Zagreba slavili su u svojim Sutinskim vrelima protiv aktualnih prvaka rezultatom 26:23 (14:14). Vratari Kastelic i Ristanović u tom su susretu kombinirano imali 11 obrana, a u napadačkom dijelu iskazali su se kapetan Zlatko Horvat sa šest, odnosno David Mandić i Ivan Sršen svaki s po četiri pogotka.

  • Idemo u goste klubu koji u zadnjih nekoliko godina imao vrlo jaku ekipu. Osvajanje četiri naslova SEHA Gazprom lige i jednog naslova prvaka Europe sve govori o tragu koji je Vardar ostavio u europskom rukometu u zadnje vrijeme. Oni igraju kući pred svojim navijačima i sigurno da očekuju pobjedu, ali nešto će se pitati i nas. Želja je u prvom redu da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, da damo minutažu i nekim igračima koji su manje igrali u posljednje vrijeme i da uz dobar pristup ostvarimo i pozitivan rezultat. Što se tiče našeg zdravstvenog kartona mogu reći da je tu situacija nepromijenjena i da on nije bajan kao što nije bio ni do sada. Listi ozlijeđenih igrača od ranije sada se pridružio i Lovro Jotić. Rekao sam već nakon Flensburga da nam je cilj zadržati obranu na visokoj razini, a da u napadu moramo biti bolji. Svaka utakmica, svaki dan i svaki trening jest prilika da se poboljšaju svi segmenti rukometa i to je i nekako naša misao vodilja. Neki su igrači to već prihvatili, neki još nisu, ali mislim da se svi trude kako treba i da smo svi na dobrom putu – zaključio je trener Branko Tamše.

Dvoboj Vardara i PPD Zagreba na rasporedu je u 20.15 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sporta.

  Povratak na sve vijesti