Tonči Valčić: Protiv Izviđača želim vidjeti pravi pristup!
Objavljeno: 28. 10. 2016 - 1:20

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 13. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će hrvatski rukometni prvaci u subotu 29. listopada ugostiti Izviđač iz Ljubuškog.

Dvoboj hrvatskog i bosanskohercegovačkog prvaka na rasporedu je u 17.00 sati u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu.

Podsjetimo, nakon sedam odigranih utakmica puleni trenera Silvija Ivandije imaju pet ostvarenih pobjeda uz jedan remi i jedan poraz.

Najbolji hrvatski rukometaši poraženi su na gostovanju u Skoplju protiv Vardara (32:31), dok su u posljednjoj utakmici remizirali na jednom od najtežih gostovanja natjecanja, onom u bjeloruskom Brestu (28:28).

U pet su navrata slavili i to protiv našičkog Nexea (28:22), Izviđača iz Ljubuškog (26:28), slovenskog Gorenja (28:21), slovačkog Tatrana (27:22)  i skopskog Metalurga (29:20).

Rukometni klub Izviđač, s druge strane, u šest je odigranih dvoboja upisao isto toliko poraza.

Dan uoči drugog dvoboja s rukometnim prvacima Bosne i Hercegovine na prigodnoj konferenciji za medije dvoboj su najavili trener PPD Zagreba Silvio Ivandija i rukometaš Tonči Valčić.

  • Očekujem nastavak pozitivnog niza i očekujem nastavak našeg agresivnog igranja u obrani u 6 - 0 zoni. Do sada smo kvalitetno takvu obranu igrali recimo 25 minuta po utakmici, a u subotu očekujem da momci u tom ritmu izdrže recimo nekakvih 45 minuta. Ako to ispoštujemo rezultat će doći sam od sebe. Mi jesmo favoriti, ali od svojih igrača tražim maksimalnu koncentraciju i da se u utakmicu uđe žestoko i motivirano. Kazao sam im da želim agresivnu obranu i da kroz takvu obranu treba doći do što većeg broja lakih pogodaka iz kontri i polukontri. Osim tog taktičkog dijela želim naglasiti da je trener Izviđača Zdenko Grbavac mj veliki prijatelj koji mi je bio pomoćnik u ataru i iskreno se veselim da ću ga vidjeti i da ćemo igrati jedan protiv drugoga – kazao je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

 

  • U jednom dobrom raspoloženju dočekujemo Izviđač. Nakon pobjede protiv Vardara i boda u Brestu atmosfera je odlična i meni kao najiskusnijem je zaista gušt igrati u ovoj ekipi. Ovi mladi mi daju energiju pa se i ja osjećam mlađe tako da ne znam gdje mi je kraj. Ne očekujem sutra pretešku utakmicu, ali treba uzeti u obzir dvije bitne stavke. Kao prvo mi smo dosta umorni od jake utakmice i napornog puta iz Bjelorusije, a oni su s druge strane jedna mlada, poletna, rastrčana i rezultatom neopterećena ekipa. Kada to sagledamo onda ipak treba s dozom opreza ući u utakmicu i s jednim pravim pristupom upisati novu pobjedu – dodao je na konferenciji za medije Tonči Valčić.
  Povratak na sve vijesti