Trener Červar pred Celje pozdravio Bijele lavove te poručio: Volio bih da ih je i više!
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 12:17

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 07. kola VELUX EHF Lige prvaka, a u kojemu će hrvatski rukometni prvaci u utakmici kola ugostiti prvake Slovenije – rukometni klub Celje Pivovarnu Laško.

Dva će nositelja državnih naslova snage odmjeriti u subotu, 10. studenog, u Areni Zagreb s početkom u 20 sati. Izravan prijenos bit će dostupan na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Nakon što se u prethodnoj sezoni, kada je u pitanju Liga prvaka, ova dva međusobno dobro poznata regionalna rivala nisu imali prilike susresti, nova šansa za to dana im je već u aktualnom izdanju najelitnijeg klupskog natjecanja.

Na konferenciji za medije održanoj prostorijama kluba, dan uoči prethodno spomenutog dvoboja, isti su najavili trener PPD Zagreba Lino Červar te rukometaš domaće momčadi Urh Kastelic.

Lino Červar, trener PPD Zagreba

  • Nakon toliko gostovanja, u 7. kolu konačno ponovno igramo kod kuće. U međuvremenu igrali smo i SEHA ligu tako da tempo nije bilo lako izdržati, ozljede su također tu, međutim idemo dalje. Dolazi nam Celje. Iako smo se na početku Lige prvaka više koncentrirali na domaće prvenstvo, Kup i SEHA ligu, te neovisno o ekipi koja je u odnosu na prošlu godinu izmjenjena i znatno oslabljena, dečki su kroz protekle utakmici pokazali dobre momente, na trenutke čak i iznenađujuće, i moram reći da svi ti pozitivni ishodi nisu naša objektivnost, već rezultat toga da što su u tim utakmicama naši igrači dali iznad sto posto svojih mogućnosti, zbog čega ih moram pohvaliti. To je realnost, mi moramo igrati iznad svojih mogućnosti. Bila bi pogreška previše misliti na rezultat jer to ne dobiva utakmicu. Mi moramo promišljati o dvije stvari, a to je da opet damo sto posto i protivniku se taktički suprotstavimo, s obzirom na to da oni imaju širi krug igrača, i to igrača koji mogu odlučivati o utakmici. Imaju izrazitu tranzijiciju i bilo bi loše dozvoliti im da pruže sve svoje kvalitete. Moramo utakmicu pripremiti i fizički i taktički. Zadnje su doveli Williama Accambrayja, francuska reprezentivca, i uz Nenadića to su dva respektabilna vanjska igrača, dvometraša. Na srednjoj poziciji imaju dva mlada igrača koji nam također mogu stvarati probleme. Oni su nositelji kontre i polukontre. Moramo nametnuti svoju igru, imati snažnu obranu kao u Nantesu i Flensburgu te istu igrati kao u prvom poluvremenu protiv Szegedu kada smo bili vrlo agresivni, kompaktni u zoni. U napadu moramo igrati raznovrsno te što manje griješiti kako bismo otvorili mogućnost tranzicije - prokomentirao je što očekuje od svojih igrača trener Lino Červar te se potom osvrnuo na stanje u momčadiImamo još uvijek problema sa Šušnjom čija je povreda jako složena. Sršen se žali na bolove u koljenu. Moramo se koncentrirati i maksimalno spremni dočekati utakmicu
  • Trebat će nam pomoć gledatelja. Iskoristio bih priliku da pozdravim naše Bijele lavove, kojih nije puno, ali svaku utakmicu pokazuju ljubav prema klubu. Zahvaljujem im i u svoje i u ime svih igrača. Volio bih da imamo još više Bijelih lavova, navijača koji će doći ne samo gledati, već i pomoći nam da dođemo do pobjede. Za kraj, želim uputiti poziv gledateljima da dođu i da nam daju podršku - na koncu je poručio trener.

Urh Kastelic, vratar PPD Zagreba

  • Kao što je trener i rekao, u prvom redu moramo poštivati igrače Celja koji čine jednu ozbiljnu ekipu. Na nama je da nametnemo svoju igru i još jednom svi damo sto posto od sebe, te na utakmici pokažemo da trebamo navijače, ali i da odigramo kako najbolje možemo. Nadam se da ćemo dobiti tu utakmicu. Atmosfera je kao i uvijek pred ovakve utakmice malo napeta, svi već jedva čekamo subotu kako bi sudac dao znak da počnemo. Nadam se da u nervozi nećemo praviti previše grešaka i da ćemo susret odigrati kako treba - otkrio je Urh Kastelic.
  Povratak na sve vijesti