Trener Kamenica i Kontrec najavili dvoboj s Rhein-Neckar Löwenom
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 12:36

Novi ispit u EHF Ligi prvaka rukometaše Prvog plinarskog društva Zagreb, očekuje već od ovog četvrtka 12.listopada. Lavovi su otputovali na gostovanje kod aktualnog prvaka i osvajača Bundeslige, Rhein-Neckar Löwena. Utakmica petog kola EHF Lige prvaka igra se u Mannheimu u SAP Areni, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom od 20:55 sati.

Rhein- Neckar Löwen pred domaćom je publikom otvorio EHF Ligu prvaka s Barcelonom u kojoj svaka ekipa odnosi po bod (31:31). Nijemci su zabilježili dvije pobjede,jednu na domaćem terenu protiv Orlen Wisla Płock (31:27) te drugu na gostovanju kod švedskog IFK Kristianstada (22:35).Njemačko-francusko loptanje ostaje bez pobjednika, pa tako bod dijele s HBC Nantesom (26:26)

Trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i Tin Kontrec najavili su sutrašnju utakmicu, te u kratkim izjavama kazali kako se pripremaju i kakva je trenutna atmosfera u momčadi.

Kasim Kamenica: 

Ono što je vidljivo na cijeloj ekipi je da smo svi pod negativnim dojmom gubitka boda protiv Wisle, a vremena je malo za neku ozbiljniju pripremu. S druge strane imamo jednu sjajnu seriju ekipe Rhein-Necker Löwena, koja je i u domaćem prvenstvu otpuhala svoje konkurente. Na gostovanju kod Kristianstada vidjelo se da su u vrhunskoj formi. Tradicionalno znamo da se Zagreb dobro nosi s prije svega njemačkim klubovima, isto tako i s njima. Mi iz drugog plana sigurno moramo igrati utakmicu punom snagom. S obzirom na stanje na tablici  moramo uvijek gledati mogućnost da iz drugog plana nekoga iznenadimo od ovih velikana, i tako ćemo nastupiti na utakmici u Mannheimu. Dobro smo analizirali njihovu igru, radi se o vrhunskoj momčadi. Kolike su sada naše mogućnosti to ćemo vidjeti na samom terenu. Važno je da skupimo glavu, te da utakmicu odigramo punom snagom i da se protiv nikog ne predajemo unaprijed.

Tin Kontrec:

Sigurno će nam pomoći ova dva treninga koja imamo prije same utakmice da se još malo uvježbamo i pripremimo na ono što nas očekuje. Momčad Löwena, nama je dobro poznata, igrali smo dosta puta protiv njih. Mogu reći kao i za svaku utakmicu, da očekujem da će biti jedna zanimljiva te da se sigurno nismo došli predati ovdje, Dati ćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Nadali smo se pobjedi protiv Wisle, međutim što je tu je, izgubili smo taj bod. Samo se nadam da nam na kraju neće biti vrlo bitan. Vjerujem da ćemo u ovoj i svim sljedećim utakmicama dati sve od sebe da ga što prije nadoknadimo.

  Povratak na sve vijesti