Červar i Horvat najavili put u Osijek, RK Zagreb i Prvo plinarsko društvo produžili suradnju!
Objavljeno: 13. 09. 2018 - 12:31

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb otvarajući je ovosezonski dvoboj VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će u nedjelju, 16. rujna, u osječkom Gradskom vrtu ugostiti aktualnog mađarskog prvaka MOL - Pick Szeged.

Dvoboj najprestižnijeg klupskog natjecanja Europe na rasporedu je s početkom u 20.00 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Za dan prije utakmice u Osijeku je ispred dvorane Gradski vrt organizirano druženje s navijačima, pa se pozivaju svi zainteresirani da u subotu, 15. rujna, od 17.30 do 18.00 sati dođu i pozdrave dečke i u neformalnoj atmosferi izvan terena te iskoriste sjajnu priliku za priču i fotografiranje s igračima.

Lavovi su se s prvim ovogodišnjim protivnikom susretali i u prethodnoj sezoni Lige prvaka. Pred domaćom publikom u Areni Zagreb gubili su 23:28, a sličan ishod pamtimo i s gostujuće utakmice kada su Zagrebaši, unatoč dominaciji u većem dijelu susreta, uspjeli ispustiti tada iznimno značajne bodove za prolazak u daljnju fazu natjecanja te su na koncu izgubili s 30:28.

Prethodno sportskom dijelu konferencije održano je svečano potpisivanje ugovora između Prvog plinarskog društva i rukometnog kluba Zagreb. Dosadašnja sjajna četverogodišnja sportsko-poslovna suradnja tako će se nastaviti i još minimalno dvije godine.

Na konferenciji za medije utakmicu 01. kola EHF Lige prvaka najavili su trener Lino Červar i kapetan Zlatko Horvat.

Lino Červar, trener PPD Zagreba
,,Ova prva utakmica u Ligi prvaka za nas će biti iznimno teška s obzirom na to da igramo s ekipom koja je kudikamo iskusnija i bogatija od nas, tako da su oni apsolutni favoriti. No, ipak, mi smo ekipa u stvaranju koja će se sigurno boriti koliko god može da bude dostojan suparnik našeg protivnika. Ono što bih posebno volio istaknuti jest da mi je posebno drago što igramo u metropoli Slavonije, u Osijeku. Slavonci dobro znaju što je borba za život, oni su uvijek jedan dio Hrvatske koji se bori za bolje uvjete, bolji život, nerijetko u lošijem položaju od ostalih županija i drugih dijelova Hrvatske. Zato to slikovito pokazuje da će oni sigurno doći dati nam potporu, jer mi smo isto tako jedna mlada momčad koja želi uspjeti, biti ravnopravna mnogo jačim ekipama, kao što je u ovom slučaju Szeged. Zato ne sumnjam da će doći puno gledalište u Slavoniji, u Osijeku, kako bi bodrili našu momčad koja juriša na jačeg protivnika. To su već dokazali Slavonci kada su podržali reprezentaciju u kvalifikacijama s reprezentacijom Crne Gore, kada su bili naš osmi igrač. Ne sumnjam da će tako biti i u Osijeku i koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje sporta i građane, ljude koji vole rukomet, da dođu dati podršku našim dečkima koji će sigurno pokušati sve kako bi opravdali povjerenje. Moram se pozvati na slogan 'Zajedno smo jači', bez obzira na to što će njihovih navijača biti tristo, naših će biti ostalih tri tisuće, s punom dvoranom siguran sam da će to biti jedna lijepa predstava i šteta bi bila ne biti nazočan. Još jednom kažem, u ime svih igrača i u svoje ime, u ovom za nas teškom trenutku kada ne igramo u Zagrebu, u svojoj dvorani, nego smo prisiljeni lutati po Hrvatskoj pa doći i u Osijek, pozivam sve navijače da nam daju potporu i mislim da ih nećemo razočarati, ako ništa drugo, jednom velikom borbom.''


Zlatko Horvat, kapetan PPD Zagreba
,,Nadam se lijepom ambijentu. Jako su nas lijepo dočekali u lipnju kada smo s reprezentacijom igrali kvalifikacije s Crnom Gorom i gdje su nam davali vjetar u leđa i gdje smo mi zatim napravili odličan rezultat, tako da sam baš bio sretan što se rukomet vratio u taj dio naše Hrvatske. Sada je još jedna prilika da Osijek i Slavonija vide jednu odličnu utakmicu između Szegeda, ekipe koja, po meni, može ići do kraja, odnosno do Final Foura Lige prvaka, dakle jedne odlične ekipe, i s druge strane nas koji smo u razvoju i koji želimo pokazati zube jakom protivniku te ako dođe prilika ugrabiti bodove. Ovim putem pozivam sve Slavonce i sve Osječane koji žele doći i pogledati utakmicu da dođu u što većem broju, da nam budu podrška, jer s njima će nam biti puno lakše. U subotu nas ispred dvorane Gradski vrt očekuje druženje s navijačima što je bitno za sve, kako bismo stupili u kontakt licem u lice s našim navijačima, bit će to jedno lijepo druženje prije onoga što slijedi.''

  Povratak na sve vijesti