U prijateljskom dvoboju PPD Zagreb nadigrao Eurofarm Pelister!
Objavljeno: 28. 01. 2022 - 7:14

Rukometaši Prvog plinarskog društva  Zagreb u sklopu zimskih priprema sezone 2021/2022 odigrali su prijateljsku utakmicu s Eurofarm Pelisterom.

U trening susretu, odigranom bez prisutnosti gledatelja u sportskoj dvorani Kutija šibica u Zagrebu, hrvatski su rukometni prvaci nadigrali aktualne viceprvake Makedonije rezultatom 31:26 (14:16).

Sastavi

Za dvoboj s Eurofarmom trener PPD Zagreba Ivica Obrvan nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Filipa Perića i imenjaka mu Vistoropa, a zasluženu poštedu dobili su i reprezentativci Ivan Čupić, Marin Šipić, Jakov Gojun i Zvonimir Srna koji su se jučer vratili s Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Susret je s tribina odgledao i vratar Filip Ivić.

Što se tiče gostujućeg sastava, na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Željko Babić, u njemu zbog ozljeda nije bilo povremenog hrvatskog reprezentativca Stipe Mandalinića, kao niti Nikole Markovskog, Bojana Madžovskog i Mirka Radovića.

O dvoboju

Uvodnih 15-ak minuta prijateljske utakmice u popularnoj Kutiji šibica proteklo je u igri gol za gol, nakon čega je makedonski sastav zaigrao bolje i na predah otišao s vodstvom 14:16.

Početak nastavka također je pripao sastavu trenera Babića koji je do 40. minute udvostručio svoje vodstvo na maksimalnih 16:20.

Iako je dvoboj bio prijateljskog karaktera, puleni trenera Obrvana u tim su trenucima zaigralo žestoko u obrani, vratar Dino Slavić povezao je nekoliko obrana te su Zagrebaši preko Vlade Matanovića i Edina Klisa napravili seriju 6:0 za preokret i vodstvo 22:20 u 46. minuti.

Do konca susreta održavali su hrvatski rukometni prvaci stečeno vodstvo koje se na koncu popelo do uvjerljivih +5 (31:26).

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima pobjedničkog PPD Zagreba bili su novopridošli slovenski rukometaš Aleks Kavčić sa šest postignutih pogodaka, odnosno kapetan David Mandić i Vlado Matanović koji su postigli po pogodak manje.

Dino Slavić upisao je četiri, a Matej Mandić osam obrana.

Kod gostiju valja istaknuti nadahnuti nastup bivšeg Zagrebaša Josipa Božića Pavletića koji je igrajući u prvom poluvremenu upisao pet pogodaka s desnog krila, ali i nastupe hrvatskog reprezentativca Matea Maraša koji se u strijelce upisao u četiri navrata. Vratar Marko Kizić upisao je pet obrana. 

SEHA – Gazprom ligu otvaramo protiv slovačkog Tatrana iz Prešova!

Nastavak sezone donosi nam nova uzbuđenja u kojima ćemo uz EHF Ligu prvaka i Paket24 Premijer ligu, imati prilike gledati naše Lavove i u SEHA -Gazprom ligi.

Otvorenje 11. sezone regionalnog natjecanja očekuje nas već 11. veljače, kada nam u goste dolazi slovački prvak Tatran iz Prešova.

PPD Zagreb – Eurofarm Pelister 31:26 (14:16)

SD Trešnjevka: Bez gledatelja

Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (obojica iz Zagreba)

PPD Zagreb: Slavić 4 obrane, M. Mandić 8 obrana; Ćavar 3, D. Mandić 5, Faljić, Klarica 3, Klis 3, Kraljević 1, Musa 1, Sirotić, Matanović 5, Ravnić, Kavčić 6, Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac 1

Eurofarm Pelister: Ivanovski, Szekely, Kizić 5 obrana; Ojleski 3, Kukulovski, Atanasijevski, Kuzmanoski 2, Tankoski 1, Perić 2, Kosteski 3, Kukoski, Velkovski, Božić Pavletić 5, Maraš 4, Građan 1, Obradović 1, Reinier 4

  Povratak na sve vijesti