U prvoj pripremnoj utakmici PPD Zagreb poražen na gostovanju u Tatabanyji!
Objavljeno: 12. 08. 2016 - 5:50

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u mađarskoj su Tatabanyji odigrali prvu ovosezonsku pripremnu utakmicu. Nakon 60 minuta vrlo zanimljivog rukometa hrvatski rukometni prvaci poraženi su od istoimenog protivnika rezultatom 35:27 (19:10), a već sutra u 16.30 sati odigrat će još jedan pripremni dvoboj s lani trećeplasiranom ekipom mađarskog prvenstva.

Spustili se s Rogle na pripremne turnire!

Najbolji hrvatski rukometaši sezonu su započeli na slovenskoj Rogli gdje su od 29. srpnja do 07. kolovoza odradili prvi, bazični dio ljetnih priprema nakon čega su upravo danas u Tatabanyji krenuli i s pripremnim utakmicama, odnosno turnirima.

Nakon dvije utakmice u Mađarskoj zagrebački će lavovi krenuti na pripremne turnire u Njemačku (Sparkassen kup – 20. /21. kolovoz), odnosno Francusku (Marrane Challenge – 03./04. rujan), a već 07. rujna u prvom će kolu SEHA Gazprom lige ugostiti hrvatske doprvake – rukometni klub Nexe Našice.

Lavovi bez trenera, petorice Olimpijaca i tri ozlijeđena igrača!

Što se same utakmice tiče svakako valja podsjetiti kako su zagrebaši u Tatabanyju stigli u izmiješanom sastavu, bez Olimpijaca Zlatka Horvata, Ivana Stevanovića, Darka Cingesara, Davida Miklavčića i Matevža Skoka, kao i bez prvog trenera Veselina Vujovića. Također, na dispoziciji stručnom stožeru nisu bili niti ozlijeđeni Domagoj Pavlović, Luka Šebetić i Tonči Valčić.

Pomoćni trener Andrija Nikolić vodio je dvoboj s mađarskim klubom, a uz njega na klupi su još bili i trener vratara Mario Kelentrić odnosno fizioterapeut Slobodan Škorić.

Svoj debi u dresu prve ekipe PPD Zagreba tako su imali Lovro Jotić i Josip Ereš, dok su povratnici u redove hrvatskog prvaka bili legendarni dugogodišnji kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori, kao i mladi lavovi Arian Jović, Vlado Gošić, Petar Medić i Mateo Lukačec.

Zagrebaši su na koncu poraženi s osam razlike, a takav scenarij i ne treba čuditi ako znamo da su tek neki dan zaključili visinski dio priprema te da su im noge još uvijek dosta teške od vrlo napornih treninga na Rogli. Isto tako, valja uzeti u obzir i činjenicu da se ekipa Tatabanyje, koju s klupe vodi stručnjak Vladan Matić, nalazi u samoj sredini svojih priprema te da im je dvoboj s PPD Zagrebom bio osmi pripremni ovog ljeta. S druge strane, zagrebašima je ovaj dvoboj bio tek početak natjecateljskog dijela priprema, a mukotrpan šestosatni put autobusom sigurno im nije dao vjetar u leđa. 

Što se učinka tiče...

Mladi vratarski dvojac Jović – Gošić ravnomjerno je rasporedio osam obrana, dok su u napadačkom dijelu što se golova tiče prednjačili Stipe Mandalinić sa šest, odnosno Lovro Šprem sa pet i Dobrivoje Marković sa četiri pogotka.

Kod domaćina Morton Szekely imao je osam, a Mihaly Toth pet obrana. Prvi strijelac susreta sa sedam je pogodaka bio Balasz Szollosi, dok je pet dodao Denis Grigora.

Drugi dvoboj Grundfos Tatabanyje i PPD Zagreba na dvoboju je u subotu 13. kolovoza u sportskoj dvorani Földi Imre Sportcsarnok s početkom u 16.30 sati

Grundfos Tatabanya KC: Morton 8 (1) obrana, Mihaly 5 obrana; Božović 3, Pastor, Vujović 6, Jukasz 2, Sipos, Harsanyi 4, Szollosi 7 (2), Leimeter 3, Ilyes 2, Grigora 5(1), Denes 2, Szolloi 1, Nagy

RK Zagreb: Gošić 5 obrana, Jović 5 obrana; Ereš 2, Vujić 3, Kontrec, Vori 2, Šprem 5 (2), Marković 4(4), Raković 1, Šušnja 1, J. Valčić 2, Jotić 1, Mandalinić 6(1), Medić, Markoski, Lukačec

  Povratak na sve vijesti