U prvoj utakmici sezone PPD Zagreb svladao Linz!
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 7:49

Photo credit: 

Harald Dostal

Presse & Berufsfotograf

Foto Dostal

Nakon što su odradili visinske pripreme na slovenskoj  Rogli rukometaši PPD Zagreba zaputili su se prema njemačkom gradiću Ehingenu, gdje će 12. i 13. kolovoza sudjelovati na uglednom međunarodnom pripremnom turniru Sparkassen kupu.

Uoči dolaska na 31. izdanje ovog prestižnog turnira, na kojemu će uz hrvatske prvake sudjelovati i mađarski Telekom Veszprem, njemački Frisch AUF Goppingen, TVB 1898 Stuttgart i Fuchse Berlin, odnosno francuski viceprvak i branitelj naslova Nantes, najbolji hrvatski rukometaši zaustavili su se u austrijskom Linzu gdje su u večernjoj utakmici svladali istoimenog protivnika, inače austrijskog prvoligaša, rezultatom 29:24 (15:13).

U Zagrebu ostali Vekić, Hrstić i Vuglač!

U prvoj ovogodišnjoj pripremnoj utakmici trener Kasim Kamenica oslonio se na usluge Matevža Skoka, Urha Kastelica i Ariana Jović na golu, Dobrivoja Markovića i Valentina Ravnića na lijevom krilu, Zlatka Horvata, Josipa Ereša i Josip Božić-Pavletića na desnom krilu, Igora Vorija, Leona Šušnje i Tina Kontreca na mjestu kružnog napadača, Josipa Valčića, Domagoja Pavlovića i Luke Mrakovčića na poziciji srednjeg vanjskog, Davida Miklavčiča na desnom vanjskom, odnosno Stipe Mandalinića, Damira Bičanića i Tončija Valčića na lijevom vanjskom.

U Zagrebu su ostali Matej Hrstić i Mario Vuglač koji će se nastaviti pripremati s kondicijskim trenerom Bojanom Golubom, odnosno ozlijeđeni Josip Vekić koji nastavlja s rehabilitacijom pod budnim okom fizioterapeuta Damira Kajbe.

Ravnomjerno raspoređena minutaža za zagrijavanje!

Trener Kasim Kamenica ravnomjerno je rasporedio minutažu na sve igrače, a na koncu je najefikasniji bio lijevi vanjski Stipe Mandalinić sa sedam postignutih pogodaka.

U svom debiju za PPD Zagreb tri je gola postigao Valentino Ravnić, dok je dva dodao Josip Božić Pavletić.

Sedam obrana upisao je Urh Kastelic, Matevž Skok imao je četiri, a Arian Jović tri obrane.

A sada Sparkassen kup!

Prvi nastup na Sparkassen kupu Zagrebaše očekuje u subotu 12. kolovoza, kada će s početkom u 11.00 sati odmjeriti snage s Telekom Veszpremom, dok će istoga dana u 15.00 sati igrati protiv njemačkog Frisch AUF! Goppingena.

Dan kasnije, u nedjelju 13. kolovoza razigravat će za pozicije s jednim od protivnika iz druge grupe u kojoj se nalaze Fuchse Berlin, TVB 1898 Stuttgart i Nantes.

Linz: Mijailović, Dokesch 12 + 1 obrana; Lehner, Hutecek 5, Kislinger 3, Preinfall 3, Jurić 3, Kainmueller 1, Vučković 1, Ascherbauer 1, Cemas 1, Predragović 6(4)

PPD Zagreb: Jović 3 obrane, Skok 4 obrane, Kastelic 7 obrana; Ereš 3, Mrakovčić, Božić – Pavletić 2, Kontrec 1, Vori, Marković 1, Horvat 1(1), Šušnja 1, J. Valčić 2, T. Valčić 1, Mandalinić 7, Miklavčić 2, Ravnić 3, Bičanić 3,  Pavlović 2(1)

  Povratak na sve vijesti