U susret Vardaru: Samo ih kao kolektiv možemo iznenaditi!
Objavljeno: 10. 02. 2017 - 1:24

Nakon što su prije dva dana poraženi u sklopu 15. kola SEHA Gazprom lige od skopskog Metalurga rukometaši Prvog Plinarskog društva Zagreb ostali su u makedonskoj prijestolnici gdje će u subotu 11. veljače odmjeriti snage s tamošnjim prvakom Vardarom.

Riječ je o dvoboju 10. kola VELUX EHF Lige prvaka koji je na rasporedu u 17.30 sati u sportskoj dvorani Jane Sandanski.

Dan uoči susreta s makedonskim prvakom o regionalnom klasiku za službenu stranicu kluba govorili su trener prve momčadi Silvio Ivandija, kao i rukometaši Domagoj Pavlović i Igor Vori.

  • Vardar je jedna od najkvalitetnijih ekipa u Europi, ali otkako sam ja trener slavili smo protiv njih u dva navrata i tu smo se uvjerili da čak i takva, izuzetno kvalitetnim pojedincima ispunjena momčad ima svojih slabosti i da nisu nepobjedivi. U odnosu na poraz od Metalurga moramo popraviti neke stvari. U prvom redu to se odnosi na tranziciju u igri, dakle kontru i polukontru koju moramo puno kvalitetnije realizirati. Zlatko Horvat je prizdravio i odradio jedan trening s nama, a nadamo se da će ovaj zadnji trening pred utakmicu moći odraditi i Darko Cingesar koji se također razbolio. Luku Šebetića smo izgubili na jedan duži period, a s nama nije niti Lovro Jotić tako da ipak postoje neki objektivni problemi u našoj svlačionici. Ono što je bitno da igrači shvate jest da samo kao kolektiv možemo parirati Vardaru i to je ono što od njih očekujem u subotu. Što se tiče protivnika treba ponoviti da su oni vrlo nezgodni u tranziciji gdje imaju brza krila, da imaju sjajne motore ekipe u našim dečkima Luki Cindriću i Igoru Karačiću, s desna vam prijete Maqueda i Dujshebaev s lijeva Borozan i Dereven, na golu vas čekaju Angelov i Šterbik pa kad čovjek tako krene nabrajati shvati da su na svakoj poziciji pokriveni s tri dobra igrača i da zapravo opasnost prijeti sa svih strana – kazao je najavljujući susret s Vardarom trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

 

  • Metalurg trebamo što prije zaboraviti i pokušati se nametnuti Vardaru koji je kao domaćin možda i najbolja momčad Lige prvaka. Protiv Metalurga smo dosta griješili u napadu, nedostajalo nam je koncentracije i to je nešto na čemu moramo poraditi. Ja sam sretan da sam se vratio natjecateljskom rukometu nakon više od pola godine, ali svjestan sam da je preda mnom dug put i da će trebati vremena da se vratim na razinu prije ozljede. Vardar je definitivno favorit u subotu, ali mi smo ove sezone u sve tri utakmice pokazali da se možemo i znamo nositi s njima. Uostalom u dva smo navrata i pobijedili. Mislim da će sutra presuditi želja i agresivnost – poručio je uoči dvoboja rekonvalescent u redovima Lavova Domagoj Pavlović.

 

  • Nismo se proslavili u utakmici s Metalurgom, ali vremena za plakanje nema jer pred nama je jak ritam strašno napornih utakmica. Svaka utakmica kako Lige prvaka tako i SEHA lige znači nam pod navodnike život i bitno je da se u glavama što prije posložimo i usredotočimo na prvi sljedeći izazov, a to je u ovom slučaju Vardar. Vjerujem i nadam se da će Horvat i Cingesar biti spremni za Vardar nakon što su propustili Metalurg i to će nam sigurno puno značiti budući da je riječ o dva vrhunska krila, reprezentativcima Hrvatske i Slovenije. Tu su naravno i Vujić, braća Valčić, Miklavčić i da ne nabrajam dalje čitav niz kvalitetnih pojedinaca. Ono što je bitno da mi svi zajedno shvatimo da samo kolektivnom igrom možemo doći do pobjede. Takvom smo ih igrom pobijedili dva puta i to je jedini recept protiv Vardara. Niti jedan pojedinac, koliko god kvalitetan bio, ne može sam dobiti ovu utakmicu – jasan je u najavi susreta kružni napadač PPD Zagreba Igor Vori.
  Povratak na sve vijesti