U zadnjoj pripremnoj utakmici pred dolazak THW Kiela, PPD Zagreb poražen od Nexe Našica!
Objavljeno: 11. 09. 2020 - 7:37

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone.

Zagrebačka Arena po drugi je puta ovoga ljeta ugostila dva najbolja hrvatska kluba, PPD Zagreb i Nexe Našice, a iz ovog su susreta kao pobjednici izašli puleni trenera Hrvoja Horvata.

Njegov kolega na klupi Zagreba, proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori, za ovu provjeru nije mogao računati na čak petoricu standardnih prvotimaca. Zbog lakših ozljeda i obiteljskih razloga, naime, u zapisnik nisu ulazili Mario Vuglač, Matej Hrstić, Darko Stojnić, Valentino Ravnić i Marin Šipić.

Kod gostujuće momčadi također su zbog ozljeda izostali Jelinić, Tomić i Rodin.

Našičanima je svakako pripalo prvo poluvrijeme koje su zaključili s prednošću od dva pogotka (13:15), a u jednom je trenutku na semaforu stajalo i pomalo nestvarnih 4:11.

Zagreb je lošije ušao u utakmicu, a Našičani su manjak koncentracije hrvatskog prvaka lako kažnjavali. Sredinom poluvremena najbolji se hrvatski klub digao ulaskom Senjamina Burića, a dobre su role pružili i Aleks Vlah, odnosno mladi Luka Lovre Klarica na desnom vanjskom.

U nastavku su Zagrebaši zaigrali u obrani puno čvršće što se vrlo brzo pokazalo i na rezultatu. Prednost Našičana se smanjivala, a domaćin je u jednom trenutku i poveo s 23:22.

Ipak, Nexe se opet digao u samoj završnici, poveo s četiri pogotka razlike te do konca utakmice uspio sačuvati jedan gol prednosti.

Konačni rezultat PPD Zagreb – Nexe Našice 29:30.

Kod poraženog PPD Zagreba najbolji pojedinci bili su David Mandić sa sedam pogodaka, Miloš Božović s četiri, odnosno Klarica i Burić s po tri gola svaki.

Premda je koristio sva tri vratara, trener Igor Vori ne može biti zadovoljan s konačnim učinkom svojih čuvara mreže jer su Ristanović (2), Jandrić (2) i Ašanin (1) skupili tek pet obrana.

Kod Nexe Našica Živan Pešić postigao je sedam, a Halil Jaganjac šest pogodaka. Moreno Car imao je sedam, a Mihajlo Radovanović šest obrana.

Pred rukometašima PPD Zagreba sljedećeg je tjedna na rasporedu i prva službena utakmica u novoj sezoni. U Arenu Zagreb, naime, u četvrtak 17. rujna dolazi njemački THW Kiel s našim Domagojem Duvnjakom.

PPD ZAGREB: Ristanović (2), Jandrić (2), Ašanin (1+1); Vistorop 1, Mrakovčić, Ćavar, Mandić 7 (4), Božić Pavletić 1, Klarica 3, Burić 3, Srna, Obradović 2, Božović 4, Matanović 3, Mlakar 3, Grahovac, Vlah 2

NEXE: Car (7), Radovanović (5); Eter, Mileta 1 (1), Mrđenvić, Barišić Jaman, Buvinić 1, Vida 2, Severec 2, Pešić 7, Kević 5 (1), Bakić 2, Jaganjac 6, Vozab 2, Pribetić 2

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (4), Nexe 3 (2)

ISKLJUČENJE: PPD Zagreb 4 minute, Nexe 10 minuta

  Povratak na sve vijesti