Unatoč sjajnom prvom poluvremenu, Zagrebaši ispustili bodove u Szegedu!
Objavljeno: 25. 02. 2018 - 2:43

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otputovali su u Szeged, Mađarsku na gostovanje 13. kola EHF Lige prvaka odigranog u subotu, 24. veljače, protiv tamošnjeg viceprvaka MOL – Pick Szegeda.

Nakon što su prije tjedan u zagrebačkoj Areni s 23:22 svladali drugoplasiranog iz skupine A Lige prvaka, francuskog viceprvaka Nantes, najbolji hrvatski rukometaši iz Szegeda se vraćaju praznih ruku. Nakon sjajnog prvog dijela u kojem su do odmora zaradili četiri pogodaka prednosti, Zagrebaši su porazom od domaćina s 30:28 ispustili sjajnu priliku za osvajanje iznimno važnih bodova u Ligi prvaka.

Sjajno prvo poluvrijeme, ali i konačni pad!

Od samog početka hrvatski su rukometni prvaci u svojim rukama držali i konce utakmice i vodstvo. Veliki optimizam po pitanju najboljeg mogućeg ishoda utakmice daje značajnije rezultatsko odmicanje od domaćina kada pogotcima Davida Miklavičića i Zlatka Horvata Lavovi dolaze do +4. Pred sam kraj prvoga poluvremena zagrebačka momčad mini-serijom od dva gola kapetana Horvata još jednom dolazi do najveće prednosti u susretu, a koja ovoga puta pokazuje pet zgoditaka prednosti za subotnje goste u Szegedu. Nastavljaju bijelo-plavi tako do kraja prvog dijela kada na pauzu odlaze sa zasluženom gol prednošću od četiri pogodaka razlike (11:15).

Drugo vrijeme započinje u istom ritmu – precizni su Kontrec, Horvat, Pavlović i Marković, ne dopuštajući Mađarima brz povratak u igru. Međutim, kako vrijeme odmiče koncentracija u zagrebačkim redovima pada, a koristi to domaća momčad koja se vraća na minimalan zaostatak. Igra se tako neko vrijeme dok uz dodatan pritisak publike u dvorani Varosi Sportcsarnok Szeged mađarska strana ne radi kompletan preokret te vodu u 49. minuti konačno odvodi na svoj mlin, bilježeći prvo vodstvo tek u posljednoj četvrtini susreta. Tomu unatoč, drže se i Zagrebaši svoje igre te ne dopuštaju protivniku da prije vremena zaključi utakmicu. Ipak, isključenja Igora Vorija na crti i Damira Bičanića na vanjskoj liniji u posljednjih pet minuta susreta prevelik su teret za ionako desetkovanu momčad trenera Zlatka Saračevića. Utakmica je zaključena slavljem domaeg sastava rezultatom 30:28.

Najbolje u redovima Lavova predvodi maestralni kapetan Zlatko Horvat s nevjerojatnih 11 pogodaka u 60 minuta igre, a slijede ga Damir Bičanić s pet, odnosno Valentino Ravnić s tri pogotka.

Povratak...

Sa zadovoljstvom možemo reći kako je nakon gotovo šest mjeseci izbivanja s terena na parket stupio i David Miklavčić. Iskoristio je slovenski reprezentativac i Zagrebov desni vanjski svoju minutažu prvenstveno u obrani, ali već i u prvom povratničkom dvoboju jednom zatresao mrežu protivnika.

Pobjeda, reći će kasnije pred novinarima trener Saračević, zaslužena i daje za pravo mađarskim navijačima da se i ove godine nadaju dobrom plasmanu svoje momčadi u Ligi prvaka. MOL – Pick Szeged novom je domaćom pobjedom i prije posljednjeg kola grupne faze osigurao prolaz u daljnju fazu ovog prestižnog natjecanja.

Kada je u pitanju hrvatski predstavnik, iako je većina utakmice bila u njihovim rukama, Lavovi nisu uspjeli uzeti bodove domaćinu iz Szegeda pa će svoj prolazak u osminu finala tražiti u posljednem susretu grupne faze Lige prvaka protiv IFK Kristianstada. Susret koji se igra u Areni Zagreb zakazan za nedjelju, 04. ožujka, u 17 sati, a po svemu sudeći, bit će od presudnog značaja za daljnju ovosezonsku sudbinu momčadi s Trešnjevke kada je u pitanju najelitnije europsko rukometno natjecanje.

Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba

,,Čestitam ekipi Szegeda na odličnoj igri i pobjedi. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali bolje, a oni su bili bolji u drugom. U drugom poluvremenu nismo našli rješenje za njihovu igru na Banhidija i druga stvar je da nismo smjeli primiti četiri ili pet golova iz cepelina. Na kraju je utakmica odlučena s naša dva uključenja i više se nismo mogli vratiti.''

Urh Kastelic, igrač PPD Zagreba

,,Uvijek je lijepo vratiti se u Szeged. Atmosfera je sjajna i sretan sam što sam ovdje. Naravno, tužan sam zbog poraza, odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, zaustavili njihove šutere i pivota. Sve je bilo savršeno, ali u drugom poluvremenu nismo zadržali razinu iz prvog dijela i to je i razlog današnjeg poraza.''

  Povratak na sve vijesti