Ususret 9. F4 turniru SEHA Gazprom lige: Nitko nema veći motiv od nas!
Objavljeno: 03. 09. 2020 - 5:01

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb nastup je na završnom turniru SEHA Gazprom lige koji se ima održati u Zadru od 04. do 06. rujna.

Uzrok ovom neobičnom terminu Final Four turnira koji se već tradicionalno održava početkom travnja jest, dakako, pandemija bolesti virusa COVID-19 koji nikoga, pa tako ni rukometaše, ne ostavlja pošteđenima.

Vardar rekorder, Meshkov traži prvo zlato!

Dakle, završnicu 9. izdanja nekada regionalnog, a danas interkontinentalnog natjecanja izborili su prvaci Hrvatske, Makedonije, Bjelorusije i Mađarske. Riječ je o dobrom nam znanim rivalima Vardaru, Meshkov Brestu i Veszpremu.

Što se tiče broja osvojenih naslova tu je apsolutni prvak Vardar koji je u čak pet navrata osvajao ovo natjecanje. Preostala dva osvajača su Veszprem koji se dva puta popeo na najvišu stepenicu, odnosno naš PPD Zagreb koji je SEHA Gazprom ligu osvojio u sezoni 2012. / 2013.

Premda u dva navrata domaćin završnog turnira Meshkov Brest još uvijek čeka na svoju prvu proslavu.

Liga je osnovana sada već relativno davne 2011. godine, a od klubova osnivača u svih devet sezona natjecali su se Vardar, Nexe Našice, Tatran Prešov i PPD Zagreb. Zanimljivo, jedino su Vardar i PPD Zagreb sudjelovali u svih dosadašnjih osam završnih turnira.

Jedva smo čekali da krenu prave utakmice!

U susret devetom izdanju završnog turnira SEHA Gazprom lige, turnir u Zadru za službenu stranicu kluba najavili su trener Igor Vori, kao i rukometaši Matej Hrstić i Josip Božić – Pavletić.

Zanimljivo, od gore navedenog trojca najviše iskustva što se tiče sudjelovanja na završnicama SEHA Gazprom lige ima upravo Božić-Pavletić kojemu će ovo biti četvrti nastup.

  • Vjerujem da nas očekuje jedna teška utakmica. Vardar je uvijek Vardar. Promijenili su dosta igrača, ali i dalje su jako opasni. Mi smo spremni, u punom smo trenažnom procesu već mjesec dana i zapravo jedva čekamo da službene utakmice krenu. Nadamo se i tražit ćemo pobjedu. Našim navijačima mogu obećati da ćemo dati sve od sebe pa što bude – kazao je Josip Božić – Pavletić, desno krilo PPD Zagreba i hrvatske rukometne reprezentacije.
  • Hvala Bogu da nam se rukomet vratio. Veselimo se igranju u Zadru. Protivnik nam je dobro poznat iako je nešto izmijenjenog sastava u odnosu na regularni dio sezone. Trenirali smo dobro, analizirali smo ih također dobro i vjerujem da nas nemaju čime iznenaditi. Mi ćemo svakako ići na pobjedu i na prolazak u finale – kazao je lijevi vanjski PPD Zagreba i osvajač srebrne medalje s hrvatskom reprezentacijom sa zadnjeg Europskog prvenstva Matej Hrstić kojemu će ovo biti treći nastup na završnom turniru SEHA Gazprom lige.

A biti će to i treći nastup Igora Vorija koji je dva puta jurišao na naslov pobjednika kao igrač PPD Zagreba, dok će mu ovo biti prvi trenerski pokušaj da se okiti zlatom.

  • Naš sutrašnji protivnik još uvijek je aktualni prvak Europe i to ne smijemo zaboraviti. Također, iako nisu odigrali partiju za pamćenje protiv Nexea smatram da su na samom kraju pokazali da ih još uvijek krasi pobjednički mentalitet. Četiri minute do kraja gubiti četiri razlike, zapravo biti u jednoj bezizlaznoj poziciji i onda se onako vratiti, to mogu samo najbolji. Promijenili su kadar u velikoj mjeri, ali svejedno ih dobro poznajemo. Puno naših igrača od lani sada je u njihovim redovima i sigurno je da će i oni imati jedan motiv više da pobjede tu utakmicu, ali kao što sam rekao svojim dečkima kazat ću i vama. Želju, htijenje i motiv na utakmici nitko ne smije i ne može imati veću od nas – kazao je u najavi utakmice trener PPD Zagreba Igor Vori.

Za kraj još podsjetimo da se u drugom polufinalu sastaju prvaci Mađarske i Bjelorusije, Veszprem i Meshkov Brest.

Dvoboj PPD Zagreba i Vardara je na rasporedu u petak 04. rujna, s početkom u 20.30 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

  Povratak na sve vijesti