Utakmicu s Barcelonom u Zadru dodatno će krasiti njen humanitarni karakter
Objavljeno: 11. 09. 2019 - 7:28

Povodom utakmice 3. kola VELUX EHF Lige prvaka koju će rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb odigrati u Zadru, točnije u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u srijedu 11. rujna na istoj je lokaciji održana konferencija za medije.

Uprava rukometnog kluba koju su u Zadru predstavljali direktor PPD Zagreba gospodin Vedran Šupuković i sportski direktor gospodin Josip Valčić zajedno su s direktorom Športskog centra Višnjik Denisom Karlovićem najavili susret koji će hrvatski prvak s jednom od ponajboljih rukometnih ekipa u ovome trenutku u Europi odigrati upravo u Zadru.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 28. rujna u 20:30 sati, a prvi je nešto više o njoj rekao direktor Vedran Šupuković:

  • Koliko nam je kao klubu krivo što tu utakmicu ne možemo igrati u Zagrebu, toliko nam je dargo što ćemo je odigrati u Zadru! Dolazak u Zadar, na Višnjik, nije slučajan. I prošle smo godine htjeli u Ligi prvaka odigrati jednu utakmicu u Dvorani Krešimira Ćosića, ali to nije bilo moguće iz objektivnih razloga. Tada smo već odlučili da ćemo u sezoni 2019/20 jednom doći u Zadar i – evo! Igrat ćemo s Barcom, gigantom i našim starim suparnikom, s momčadi u kojoj je jedan od najbitnijih igrača Luka Cindrić, hrvatski reprezentativac. Ovdje se igrao i reprezentativni rukomet, sjajno je bilo ozračje i nadamo se da će utakmica s Barcom privući mnoge ljubitelje sporta, posebno rukometa, iz Zadra, njegove bliže okolice, s područja Dalmacije, pa i Bosne i Hercegovine.

Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kuna i to putem online sustava ulaznice.hr te na određenim prodajnim mjestima o čemu će informacije biti objavljene naknadno.

Posebno vrijedi istaknuti kako će dio prihoda biti usmjeren u humanitarne svrhe, a direktor Šupuković otkrio je kako će novac ići za potrebe dovršenja tamošnjega Dječjega igrališta.

Josip Valčić u ulozi sportskog direktora prokomentirao aktualni sastav momčadi, a zatim i pozvao navijače da posjete spektakl na Višnjiku:

  • Unatrag dvije godine u prvoj je momčadi bilo dosta promjena. Klub se usmjerio na mlađe igrače, a sad među seniorima imamo osam hrvatskih i dva slovenska reprezentativca, te još nekoliko mladih za koje očekujemo da će doseći reprezentativnu razinu. Sezona je počela, a Ligu prvaka otvorit ćemo 14. rujna s PSG-om u Zagrebu. Kao Zadraninu veoma mi je drago što ćemo ovdje, u Dvorani Krešimira Ćosića, odigrati utakmicu s Barcom i pozivam sve ljubitelje sporta i rukometne igre da nas zdušno podrže.

U ime Športskog centra Višnjik nekoliko je riječi za kraj kazao direktor Denis Karlović:

  • Zahvaljujem i RK-u PPD Zagreb i Hrvatskom rukometnom savezu na dosadašnjoj veoma plodnoj suradnji, te na tomu što i hrvatska reprezentacija i PPD Zagreb rado dolaze u Zadar. Reprezentacija je uvijek igrala pred punom dvoranom i vjerujemo da će tako biti i na predstojećoj utakmici PPD Zagreb – Barca. Zadovoljni smo što će dio prihoda od ulaznica biti usmjeren u dovršenje nedavno podignutoga Dječjega igrališta koje je posebna mikrolokacija u Športskom centru Višnjik, izvrsno prihvaćena i posjećena od naših najmlađih sugrađana, roditelja i drugih. Žalio bih istaknuti da ŠC Višnjik organizacijom, suorganizacijom i domaćinstvom i ovakvih sportskih spektakala, kakav će biti utakmica PPD-a Zagreb i Barce, ustrajno radi u promiždbi i Grada Zadra i cijelog centra.

Prijenos utakmice 3.kola Lige prvaka bit će dostupan na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom u 20:30 sati.

  Povratak na sve vijesti