Vardar sačuvao bodove pred domaćom publikom!
Objavljeno: 01. 10. 2017 - 9:20

 U domu aktualnih europskih prvaka, Vardara, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb  poraženi su rezultatom 28:21. Ni u svom drugom gostovanju u EHF Ligi prvaka Lavovi ne dolaze do potpunih bodova.

Današnje gostovanje u trećem kolu EHF Lige prvaka rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb  otvorili su pogocima Dobrivoja Markovića, Zlatka Horvata i Stipe Mandalinića, a Urh Kastelic na vratima imao je dvije vrhunske obrane zbog kojih je trener Vardara, Raul Gonzales, bio primoran zvati prvi time-out nakon samo tri minute igranja. Minuta odmora dobro je došla za domaće igrače, gdje rade seriju od 3-0, ali loše po Lavove jer je u napadu Žarko Marković nezgodno doskočio i teren napušta u pratnji fizioterapeuta, koji se pred kraj prvog poluvremena ipak vraća u igru. Na pauzu Lavovi odlaze s tri gola zaostatka. ( 13:10 )
Svoj debi u dresu PPD Zagreba u drugom poluvremenu dobiva Josip Božić – Pavletić. Prvi gol u nastavku za smanjenje zaostatka od šest pogodaka daje Stipe Mandalinić nakon deset minuta igranja.
Vardar je dominirao drugim poluvremenom, a Lavovi ostaju bez Marija Vuglača koji dobiva treće isključenje i mora napustiti teren. Na vratima je cijelu utakmicu bio Urh Kastelic koji je imao 13 obrana, a sama utakmica završila je konačnim rezultatom 28:21.
Nakon utakmice izjave su dali igrači Stipe Mandalinić iz RK PPD Zagreba te Luka Cindrić iz RK Vardara.

Malo smo loše krenuli u utakmicu, Zagreb je vodio 3:0 međutim vratili smo se u utakmicu brzo, tako da bi prije svega čestitao dečkima na odličnoj igri u obrani, što se vidi posto smo primili 21 pogodak. Mislim da je ključ pobjede danas odlična obrana. Očekivanja su velika od ove sezone jer smo prošle godine osvojili sve što smo mogli. Naš mentalitet je takav da uvijek idemo na pobjedu, imamo još napretka u igri, promijenili smo neke igrače, sistem igre, tako da mislim da nismo još pravi kakvi možemo biti. Luka Cindrić

Prije svega jako je teško igrati u ovoj dvorani u ovakvoj atmosferi. Vardar je prvak Lige prvaka, ali mi smo se tu došli boriti i pokazali smo prvo poluvrijeme jako dobru borbu. Međutim ulaskom u drugo poluvrijeme smo malo pali, kako u obrani, tako i u napadu. Nema se što reći, ekipa Vardara igra isti stil, dugo su na okupu, mi imamo neke nove igrače s kojima se treba uigrati. Sve u svemu mi smo se borili te mislim da smo ostavili srce na terenu, možda je moglo mrvicu bolje, kazao je Mandalinić na osvrt današnje utakmice te se nadovezao na iduću koja je na rasporedu već u utorak s Metalurgom u sklopu SEHA – Gazprom lige.
Normalno da neće to biti lak dvoboj jer je Lino iskusan. Prošle godine su igrali stalno sa sedam igrača što jako puno izmara u obrani, treba se puno više kretati. Vidjet ćemo, dat ćemo sve od sebe, moramo skupiti glave. Ja se iskreno nadam, počevši od  od sebe i cijele ekipe da neće biti kao prošle godine. Ono nam je bila škola, neće se isto valjda opet ponoviti.

Na press konferenciji uz pratnju trenera PPD Zagreba Kasima Kamenice bio je mladi vratar Urh Kastelica koji je imao odličan obrambeni dan.

Kasim Kamenica: Plan nam je bio generalno da aktiviramo sve igrače kroz utakmicu. Sljedeći plan je bio da, ako nas Vardar iz bilo kojeg razloga podcijeni, tu priliku spremno dočekamo, igramo bez opterećenja utakmicu. Pokušao sam rasteretiti ekipu od značaja utakmice, u onom smislu da im to ne bude opterećenje, posebno kada je u pitanju Šterbik i njihova obrambena formacija. Uspjelo nam je dobro otvoriti utakmicu, međutim kako je vrijeme odmicalo taj respekt prema Šterbiku je bio očigledan, ruka je bila kratka, nažalost on nama nije branio prave šuteve nego polovične, uvijek je bilo neodređenih nedoumica u tom šutiranju i to je rezultiralo prednošću Vardara 13:10 na poluvremenu, što je u svakom slučaju za nas bilo prihvatljivo, a prije svega broj primijenih golova s obzirom na to da mi stalno lovimo nekih deset, trinaest, tu smo bili na rubu. Međutim, otvaranje drugog poluvremena je bilo jako kritično, pogodili smo nekoliko puta Šterbika po sredini gola. Oni su uzeli svoj nivo igre, publika je radila svoje, stvarala pritisak na nas. To je rezultiralo nešto većim vodstvom Vardara nego što je to za nas prihvatljivo te kao što je i krajnji rezultat za nas pomalo prevelik s obzirom da smo dali nešto manji broj golova, a primili smo neprihvatljivo mnogo u drugom poluvremenu. Namjera mi je bila da s malo iskusnijom formacijom usporimo ekipu Vardara, njihovu igru malo bolje limitiramo, no to nam nije uspjelo, mada je Urh na golu bio na visini zadatka. Broj primljenih golova u drugom poluvremenu je odskočio izvan kontrole. 

 Nakon komentara današnje utakmice i trener Kamenica podijelio je svoja očekivanja za nadolazeću utakmicu s Metalurgom.

Sve smo rekli prije puta, ne želim se opterećivati onim što je bilo prošle godine, ja sam najavio da mi utakmicu u utorak moramo dobiti. Za nas bi bilo izuzetno loše da nam jedna toliko mlada ekipa održi lekciju o borbenosti. Moramo se dobro pripremiti. Sutra imamo rekuperaciju ujedno i pripremu u jednom danu, što je malo pretrpano, no odgovorimo zahtjevima te utakmice kako bi je odigrali što bolje i došli do bodova.

Urh Kastelic: Ja se slažem sa svim što je trener kazao, mislim da smo utakmicu počeli dobro, jako u obrani, u napadu nam je išlo. Neke minute koje nismo zabijali, a primali smo lake golove odlučilo je utakmicu. Na kraju poluvremena je bilo tri razlike, a drugo poluvrijeme smo otvorili kako nikako nismo smjeli, pogotovo kada igraš u gostima i to nas je koštalo na kraju.

 Osim odlične igre danas u kojoj je zabilježio 13 obrana, Urh je dao i svoj stav o nadolazećoj utakmici koja se igra već u utorak: Do sada smo igrali poluvrijeme-poluvrijeme ili smo se mijenjali ako nekome nije išlo. Meni je bilo malo teže ući u sezonu jer sam došao s prvenstva. Ovdje je sve malo drugačije, imaš iskusnije i bolje igrače, tamo igraš s mladima. Sada mislim da se polako privikavam i tu mi je dobro jer odlično radimo s trenerom Kelentrićem koji mi puno pomaže i mislim da će to sve biti bolje. Recimo da me danas na utakmici išlo, ali na kraju ništa ne vrijedi kada doma ne nosiš bodove. Nadam se da ću raditi još bolje i tako pomoći ekipi. 

  Povratak na sve vijesti