Važan bod Wisla ‘ukrala’ Lavovima u Areni
Objavljeno: 08. 10. 2017 - 9:21

Wisla sa 28:28 'ukrala' bod Lavovima u Areni, Mandalinić i Vuglač kombinirano pogodili čak 17 puta

Nešto više od 4200 navijača došlo je podržati Zagreb u utakmici koja bi se mogla pokazati kao ključna u nastojanju Zagrebaša da osiguraju mjesto i knock-out fazi Lige prvaka. U nevjerojatno napetoj završnici Wisla je sa 28:28 'ukrala' važan bod Zagrebašima koji sljedeću priliku za dokazivanje među najelitnijem društvom u Europi imaju već za 4 dana kada u Njemačkoj gostuju kod Rhein Neckar Löwena.

Od samog je početka bilo jasno kako utakmica i njen ishod igraju veliku ulogu za oba tabora. Rezultat je bila nervoza koja se manifestirala dekoncentracijom u obrani koja niti na jednoj strani nije bila na razini u prvom dijelu. Malo su bolje otvorili gosti iz Poljske predvođeni hrvatskim reprezentativcem i bivšim Zagrebašem Lovrom Mihićem koji je evidentno u sjajnoj formi. Nauhvatljiv je u prvih 30 minuta bio Lovro sa 5 pogodaka, pogotovo na samom početku utakmice kada je sa 3 pogotka za redom odveo goste na +3 (3:5). Zagrebaši su se ipak brzo pribrali, kvalitetno je napadački odigrao Stipe Mandalinić (6 pogodaka u prvom dijelu) ali zbog slabe obrambene role trener Kasim Kamenica odlučio je po prvi puta ove sezone dati priliku oporavljenom Damiru Bičaniću koji je stigao ovog ljeta i već se u prvim minutama na terenu pokazao kao pojačanje. Zabio je 2, isto toliko puta pronašao pivota sjajnom asistencijom i 'Lavovi' su okrenuli susret na svoju stranu sa 11:9 a kasnije i do +3 (16:13). Obrana je sa trojcem Igor Vori – Matej Hrstić – Tin Kontrec izgledala nešto bolje ali ponavljamo, bio je to pomalo 'prijateljski' okršaj napada u prvih 30 minuta koje su završile rezultatom 18:16.

Niti drugo poluvrijeme Zagrebaši nisu otvorili na pravi način. Portugalac u redovima Wisle Gilberto Duarte dominirao je terenom u prvih 10 minuta drugog dijela – kako u neprobojnoj 6-0 obrani tako i sa nekoliko sjajnih realizacija na drugom kraju terena. Rezultat je bila 0:5 serija gostiju za 18:21 a koju je nakon nepunih 10 minuta prekinuo Dobrivoje Marković. Trener Kamenica pozvao je tada minutu odmora, promijenio obranu koju su nakon time-outa predvodili Leon Šušnja i Tin Kontrec kao i sjajni Matevž Skok na vratima i Zagreb je stigao do 23:23. Nakon toga igralo se gol za gol i utakmica je ušla u neizvjesnu završnicu u kojoj je u posljednjoj minuti prvo Mandalinić donio prednost Zagrebu da bi Igor Žabić na drugoj strani svojim prvim pogotkom večeras izjednačio na 28:28. Zagrebu je ostalo desetak sekundi, Wisla je uspjela napraviti prekršaj i 'Lavovima' je ostao još deveterac. Nažalost po nešto više od 4000 navijača u Areni Zagreb Mandalinić nije pogodio, Morawski zaokružio sjajni drugi dio čak 16-om obranom te je utakmica završila podjelom bodova.

Na kraju Mandalinić 10 za Zagreb, sjajni Vuglač čak 7, Skok 10 obrana. Mihić i Duarte su s druge strane pogodili po 5 puta svaki, Morawski dodao 16 obrana. U sljedećem kolu Zagreb već u četvrtak gostuje u Njemačkoj kod Rhein Neckar Löwena.

PPD ZAGREB – WISLA PLOCK 28:28 (18:16)

PPD ZAGREB: Skok 10 (1), Kastelic 1; Mrakovčić 1, Božić – Pavletić, Kontrec, Vori 3, Marković 4, Horvat 1, Šušnja, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 10(1), Ravnić, Hrstić, Vuglač 7, Bičanić 2. Trener Kasim Kamenica.

ORLEN WISLA PLOCK: Wichary 2(1), Morawski 16(1), Borbely; Daszek 1, Duarte 5, Krajewski 4, Obradovic 2, Ghionea 3(1), T. Gebala, Ivić 4, M. Gebala 3, Žabić 1, Mihić 5, Toledo, Wolowiec. Trener Piotr Przybecki.

Kasim Kamenica, trener PPD Zagreba:

Zahtjevna utakmica, posebno zato što su obe ekipe od početka bile svjesne da im trebaju bodovi. Naši glavni problemi su bili promašaji čistih prilika i obrana koju smo dugo tražili kao i spora tranzicija i faze napada u obranu. Drugo poluvrijeme je bilo slabo, plan je bio sačuvati Mandalinića i Valčića time da više igraju Bičanić i Mrakovčić ali to nije baš uspjelo obzirom da Mrakovčić nije odigrao na pravoj razini. Na kraju smo ipak uspjeli doći do boda s čime ipak nisam zadovoljan, priželjkivali smo pobjedu.

Piotr Przybecki, trener Wisle Plock:

Teška utakmica, vidjeli smo puno duha na terenu danas i mislim da su obe momčadi zaista i zaslužile po bod. U prvom dijelu naša obrana je bila slabija, stajali smo predaleko dok smo u drugom igrali bolje i čak imali priliku pobijediti. Ipak, znamo što znači uzeti bod ovdje u Zagrebu i zadovoljni smo.

Mario Vuglač, igrač PPD Zagreba:

Znali smo da će biti teško. Borili smo se do kraja. Prvo poluvrijeme je napadački bilo na dobroj razini dok je početak drugog bio taj neki crni period za nas. Žao mi je naravno da nismo uspjeli doći do pobjede ali tako je to u sportu. Čestitke Wisli.

Lovro Mihić, igrač Wisle Plock:

Emocije i osjećaji su pomiješani. Dali smo sve od sebe bez obzira na probleme s kojima smo stigli ovdje u Zagreb. Borili smo se do kraja, pokazali timski duh, karakter i osvojili veliki bod. Zaslužena podjela bodova. 

  Povratak na sve vijesti