Velenje poremetilo planove: Iz ovoga moramo izaći jači kao momčad!
Objavljeno: 07. 12. 2016 - 11:47

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb doživjeli su svoj drugi ovosezonski poraz u sklopu natjecanja SEHA Gazprom lige na gostovanju u slovenskom Velenju. Dvoboj hrvatskog prvaka i tamošnjeg viceprvaka Gorenje Velenja pripao je domaćinu i to rezultatom 27:26 (14:10).

Nakon pomalo neočekivanog poraza u Sloveniji razočaranje rezultatom, ali i pristupom ovoj utakmici nisu krili trener PPD Zagreba Silvio Ivandija i rukometaš Darko Cingesar.

Moram priznati da nisam planirao ovdje ostati bez bodova, ali moram čestitati domaćinu koji je odigrao pun bolju utakmicu od nas i potpuno zasluženo na koncu slavio. Očito smo se emotivno previše ispraznili nakon velike pobjede nad Rhein Neckar Loewenom i to je jedan od glavnih razloga našem lošijem izdanju. U napadu smo napravili previše tehničkih grešaka da bi se mogli nadati boljem rezultatu i to nam se na koncu i osvetilo. Što je tu je, ne vrijedi plakati za prolivenim  mlijekom. Moramo napraviti dobru analizu zašto smo ovako podbacili, ali istovremeno se moramo okrenuti prema onome što nas čeka a to su dva teška domaćinska dvoboja u Varaždinu protiv Veszprema i Vardara – poručio je nakon završetka utakmice trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

Ovo je doista težak poraz za nas jer smo planirali uzeti dva boda. Još nam teže pada što nismo odigrali ništa od onoga što smo dogovorili i sada treba skupiti glave zajedno doći do zaključka zašto smo tako podbacili. Pred nama su dvije najteže utakmice u SEHA Gazprom ligi, dolaze nam Veszprem i Vardar, tako da nema puno vremena za plakanje već se moramo što prije izdići iznad ovoga i spremni dočekati jake nam protivnike. Što se tiče Velenja opet smo ušli u utakmicu i zaista ne znam koji je razlog da to stalno ponavljamo. Uz to smo imali i lošu realizaciju, a o broju tehničkih pogrešaka da i ne govorim. Ovo je možda bila i naša najlošija utakmica ove sezone, ali što je tu je moramo iz ovoga izaći jači, a jači ćemo izaći samo kao ekipa. Do rezultata se ne stiže pojedinačno – poručio je nakon dvoboja rukometaš PPD Zagreba Darko Cingesar.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 14. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će kao domaćini u subotu 10. prosinca ugostiti aktualne osvajače natjecanja, viceprvake Europe i prvake Mađarske – rukometni klub Telekom Veszprem. Dvoboj hrvatskog i mađarskog predstavnika na rasporedu je u 17.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

  Povratak na sve vijesti