Veselin Vujović i PPD Zagreb sporazumno prekinuli suradnju!
Objavljeno: 17. 10. 2016 - 3:16

Rukometani klub Prvo plinarsko društvo Zagreb i gospodin Veselin Vujović sporazumno su prekinuli suradnju. Nakon nešto više od dvije godine, a uslijed serije loših rezultata u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka, klub i sada već bivši trener Vujović odlučili su kako je najbolje za sve da svatko krene svojm putem.

Na prigodnoj konferenciji za medije o tome su govorili direktor kluba Ante Ančić i glavni menadžer Božidar Jović.

  • S obzirom na to da nam sezona što se Lige prvaka tiče nije krenula ni izbliza kako smo planirali i s obzirom na činjenicu da se naša očekivanja nisu ispunila nešto smo morali promijeniti. Najčešći scenarij u ovakvim situacijama jest smjena trenera. Kako mi ne volimo biti copy / paste klub i raditi sve što i drugi rade mi smo odlučili iscrpiti sva moguća rješenja kako ne bismo morali povući taj potez. Razlog je taj što smo u protekle dvije sezone imali fantastičnu suradnju s našim trenerom Veselinom Vujovićem na svim poljima, od odnosa s Upravom, zaposlenicima, igračima pa na koncu naravno i do sjajnih rezultata koje je napravio. Nažalost na kraju je ipak došao trenutak da se raziđemo i zaključak je sljedeći. Rukometni klub PPD Zagreb i Veselin Vujović sporazumno su prekinuli suradnju. Dakle, nije Vuja ni dobio niti dao ostavku već smo kroz zajednički razgovor došli do zaključka kako je ovom Zagrebu ipak potrebniji trener koji može bit na raspolaganju 24 sata dnevno. Kao što smo u protekle dvije sezone sve radili sporazumno tako smo i sada zaključili da bi nam ovaj potez trebao donijeti poboljšanje rezultata u utakmicama koje su pred nama. Mi kao Uprava kluba smatramo da je glavni razlog svemu ovome činjenica da naš budžet nije dopuštao da trenera platimo u skladu s njegovim renomeom te smo se okrenuli jednom solomonskom rješenju i dopustili Vuji da preuzme Sloveniju kako bi mu na taj način osigurali da dobije novčanu vrijednost koju zaslužuje. Nažalost to se pokazalo kao loš potez, jer njegovo odsustvo od skoro tri mjeseca je direktno uzrokovalo ove loše rezultate. Na koncu želim se zahvaliti trener Vujoviću s kojim smo sjajno surađivali i iskreno se nadam da će gospodin Vujović ostati prijatelj rukometnog kluba Zagreb i da će se u budućnosti vratiti na našu klupu. Želimo mu naravno svu sreću u nastavku karijere, kako na poslovnom planu tako i na privatnom – poručio je na konferenciji za medije direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb gospodin Ante Ančić.

 

  • Bitno je naglasiti da nije trener jedini krivac, već su to i igrači. Dobar dio njih nije na nivou koji se od njih očekuje i dobar dio njih umjesto da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu zapravo stagnira ili još gore nazaduje. Do reprezentativne stanke ekipu će sigurno voditi pomoćni trener Andrija Nikolić s pomoćnicima, a naš je plan da u tom periodu kada igraju reprezentacije novi trener odradi jedan mini ciklus priprema i da se tako upozna s ekipom – nadodao je glavni menadžer Božidar Jović.

Podsjetimo, Veselin Vujović stigao je na klupu Zagreba u rujnu 2014. godine i u nešto više od dvije sezone provedene na klupi hrvatskog prvaka osvojio je u dva navrata prvenstvo i kup Hrvatske. Također, dva je put bio treći sa PPD Zagrebom u SEHA Gazprom ligi te se u dva navrata plasirao među osam najboljih ekipa u sklopu EHF Lige prvaka

  Povratak na sve vijesti