Veselin Vujović na tri se godine vraća na klupu PPD Zagreba
Objavljeno: 24. 09. 2019 - 12:53

U utorak, 24. rujna, sazvana je izvanredna konferencija za medije nakon što je raskinuta suradnja s glavnim trenerom prve momčadi Prvog plinarskog društva Zagreb Brankom Tamšeom. Razlog okupljanja bilo je predstavljanje novoizabranog glavnog trenera momčadi.

Uprava PPD Zagreba na tri je godine potpisala ugovor s Veselinom Vujovićem, čiji je lik i djelo poznavateljima rukometa već dobro poznato. Vujović je Zagrebaše vodio od 2014. do 2016. godine te je odvevši tada iznimno mladu momčad čak dva puta zaredom u četvrtfinale VELUX EHF Lige prvaka ostao upamćen kao jedan od najuspješnijih trenera koji je djelovao u posljednjih nekoliko Zagrebovih godina.

Upravu kluba na konferenciji su predstavljali direktor PPD Zagreba gospodin Vedran Šupuković i glavni menadžer gospodin Božidar Jović, a svoju je riječ dao i novi trener gospodin Veselin Vujović.

Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba

Do promjena je došlo ne nužno samo radi tri poraza. Zadnje poluvrijeme u Danskoj bilo je sramotno i jednostavno smo bili primorani djelovati u smjeru potpune stabilizacije ne bi li u nastavku sezone ispunili ciljeve koje smo prije samog početka postavili. Moram reći da se zahvaljujemo treneru Branku Tamšeu na predanom radu, ali jednako tako želim reći da je trener Tamše od svih trenera, barem otkako sam ja direktor kluba, imao najbolju logistiku, najsređeniju situaciju u klubu i apsolutnu autonomiju, ne samo na terenu, već i ostalim aspektima kao što su pripreme i pripremni turniri. Igrali smo ozbiljnu prvu utakmicu protiv Veszprema, drugu protiv Pariza - ekipa koje su definitivno krema rukometa. Možda se i jesmo malo zavarali s obzirom da smo tijekom utakmica većinu dijela bili gol za golom, međutim Aalborg je momčad za koju smatramo da je po svim karakteristikama na nekoj našoj razini i protiv koje si definitivno nismo smjeli priuštiti poraz. Naša predstava u drugom poluvremenu bila teška za naći riječi kojima bi se okarakteriziralo kako smo izgledali i bilo epitet toj predstavi ne bi bio nezaslužen. U ovom smo trenutku kao klub relativno stabilni i zaslužujemo više od ovoga što nam se desilo u dosadašnjem tijeku sezone, pogotovo govoreći o porazima od 8 i 10 razlike, bez obzira što govorimo o ekipama iz prve lige eropskog rukometa. Postojeći stručni stožer je opozvan, a ako tako i ostane, to će biti izbor novoga trenera koji je jednoglasnoizabran na tu poziciju.

Veselin Vujović, glavni tener PPD Zagreba

Okupljanje u velikom broju pokazuje da je interes za klub velik. Mogu reći da je Zagreb jedan od rijetkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno Europskog prvenstva mogao promijeniti. Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunjske, a kad mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio s prijedlogom lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti puno više nego ona u boljim momentima. Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su ogromnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati s one pozicije sile gdje nitko tko će doći nastupati u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati prenijeti igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba.

  Povratak na sve vijesti