Veszprem slavio u vrelima, pet pogodaka Filipa Perića u debiju u Ligi prvaka!
Objavljeno: 25. 02. 2021 - 10:41

U 13. kolu rukometne EHF Lige prvaka PPD Zagreb je u Sutinskim vrelima ugostio mađarski Telekom Veszprem.

Susret je počeo minutom šutnje za prerano preminulu legendu hrvatskog rukometa, bivšeg kako igrača tako i trenera PPD Zagreba ali i bivšeg igrača Veszprema, Zlatka Saračevića.

Izrazito snažna obrana gostiju predvođena Rogeriom Moraesom i Blažom Blagotinšekom od samog je početka stvarala puno problema napadu Zagrebaša. Nije bilo lako probiti mađarski 'zid' s vanjskih pozicija, pivota i krila su Mađari 'sakrili' a svoj doprinos sjajnog obrambenoj partiji Veszprema u prvom dijelu dao je i vratar Vladimir Cupara sa četiri obrane. Valja istaknuti sjajan pogodak najnovijeg pojačanja Lavova Filipa Perića te po dva pogotka Mateja Hrstića i Csabe Leimetera u prvih 30 minuta. Napadom Veszprema je s druge strane dirigirao ponajbolji igrač Francuske sa proteklog Svjetskog prvenstva u Egiptu Kentin Mahe sa čak pet pogodaka i nekoliko asistencija. Izraziti šuteri mađarske momčadi mnogo su problema ove sezone stvarali i najvećim ekipama Europe a puno bolje se nisu snašli niti Zagrebaši primivši 17 pogodaka u prvom dijelu. U svlačionicu se otišlo sa 11:17.

Drugi dio je s još nekoliko sjajnih pogodaka otvorio novopridošli Filip Perić. Zagrebaši su s druge strane terena povezali i nekoliko dobrih obrana te stigli, u nekoliko navrata, do -4. Međutim, konce Veszpremovog napada u nastavku drugog dijela uspio je povezati iskusni Petar Nenadić i Mađari su ponovno povećali prednost ne dozvolivši iznenađenje. Treba naglasiti dobru dionicu Filipa Vistoropa u organizaciji napada kao i Csabe Leimetera na desnoj strani – u napadu ali i obrani. Mađari su na kraju mirno priveli susret kraju – završilo je 28:35. Zagrebaše je sa pet pogodaka predvodio Filip Perić dok su kod Veszprema po šest puta precizni bili Kentin mahe i Andreas Nilsson.

Već u nedjelju rasporedu je utakmica SEHA Gazprom lige u Šapcu gdje će PPD Zagreb odmjeriti snage sa ekipom Metaloplastike.

PPD ZAGREB – TELEKOM VESZPREM 28:35 (11:17)

PPD ZAGREB: Ristanović 2 obrane, Jandrić 6 obrana; Vistorop 3, Mrakovčić, Čavar 2 (1), Mandić, Klarica 2, Burić 1, Obradović 2, Stojnić 2, Perić 5 (1), Laljek 1, Matanović 1, Hrstić 3, Leimeter 5, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan.

TELEKOM VESZPREM: Cupara 7 obrana, Corrales; Manaskov 1, Moraes 4, Tönnesen 3, Nilsson 6, Markussen 1, Marguč 3, Štrlek 3, Blagotinšek, Shishkarev, Nenadić 2, Mahe 6 (3), Maqueda 4, Lekai, Borozan 2. Trener David Davis.

 

Izjave nakon susreta:

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:

Čestitke Veszpremu koji je za mene jedna od najboljih momčadi u Europi u ovom trenutku. Puno je stvari na kojima trebamo raditi. U početku se osjetio umor od putovanja u Nantes ali kasnije je sve nešto bolje izgledalo. U ovom trenutku naš glavni cilj je vratiti samopouzdanje, vjeru u sebe pred nastavak natjecanja u SEHA ligi kao i hrvatskom prvenstvu i kupu.

Filip Perić, igrač PPD Zagreba:

Hvala treneru na prilici večeras i hvala ekipi koja me sjajno prihvatila. Igrali smo dobro ali naravno može to i puno bolje. Veszprem ima odličnu momčad protiv koje je izrazito teško igrati i čestitam im na pobjedi. Naš cilj je rasti iz susreta u susret – kako individualno tako i momčadski. Iduća je na rasporedu Metaloplastika u SEHA ligi i vjerujem kako u tom susretu možemo do pobjede.

David Davis, trener Telekom Veszprema:

Napokon su svi zdravi u momčadi i mogli smo igrati brzo te puno rotirati. Ušli smo u susret na pravi način, s pravim stavom. Igrali smo odlično na postavljenu zonu. Nije lako igrati ovakve utakmice, pogotovo u ovom ritmu ali na kraju je pobjeda ono što je jedino bitno. Zaista mogu reći da sam danas sretan i zadovoljan našom igrom.

Andreas Nilsson, igrač Telekom Veszprema:

Cilj je bio osvojiti dva boda i to smo i učinili. Cupara je bio dobar na golu, obrana je funkcionirala – pogoto u prvom dijelu. U drugom smo na početku malo usporili ali smo se kasnije uspjeli vratiti u pravi ritam. Bila je ovo jedna zanimljiva utakmica za gledatelje po mom mišljenju. Čestitke Zagrebu na kvalitetnoj igri danas.

  Povratak na sve vijesti