Vezsprem odnio pobjedu u Zagrebu, Vujo i Lavovi okreću se Meškovu u ponedjeljak
Objavljeno: 14. 12. 2019 - 10:26

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u subotu, 14. prosinca, bio je domaćin još jednom SEHA derbiju. Ovoga puta, i to u sklopu 8. kola regionalne SEHA - Gazprom lige, najbolji su hrvatski rukometaši u zagrebačkoj dvorani Doma sportova ugostili aktualnog prvaka Mađarske, Telekom Veszprem. Nakon 60 minuta utakmice i u najvećem dijelu izjednačene borbe, bodovi subotnje večeri otišli su na stranu gostiju koji su slavili s konačnih 23:26.

Publika u Zagrebu svjedočila je velikoj borbi s obje strane, a dokaz je tomu i rezultat na poluvremenu. Prvih 30 minuta igre nije otišlo ni na jednu stranu te su momčadi na predah otišle potpuno izjednačene (13:13). Drugo su vrijeme bolje otvorili gosti. Glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova regionalnog prvaka, ali i jedan od najvećih konkurenata za Final 4 Lige prvaka te eventualno osvajanje titule najboljih, pravu je kvalitetu igre prikazao upravo u drugom poluvremenu utakmice. Borili su se Lavovi, a prošlogodišnji je finalist najelitnijeg rukometnog natjecanja taj otpor slomio tek u posljednjih deset minuta igre, prvo stigavši do +3 u 53. minuti, a zatim i još jednom kontrom nezaustavljivog Dejana Manaskova koji u 56. minuta postavlja za 20:24. Završni rezultat nakon konačnog sučeva zvižduka bio je 23:26.

David Davis, trener Telekom Veszprema
Bila je ovo teška utakmica za nas, kao i uvijek kada igramo u Zagrebu pa smo i očekivali da će tako biti. Bili su agresivni u obrani, a utakmicu je teško pripremiti s obzirom na to da se nikad ne zna što očekivati u napadu. Ipak, svi su bili koncentrirani večeras i zadovoljan sam s posljenjom odigranom utakmicom za ovu godinu. Bilo je sjajno natjecati se večeras protiv rukometne legende poput Veselina Vujovića - i kao igrača i kao trenera.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba
Zaslužena pobjeda danas za Veszprem. Oni su momčad koji ima potencijal postati europski prvak. Kao što sam rekao prije, ova utakmica za nas nije bila toliko bitna kao ona u ponedjeljak protiv Meškova, ali mislim da smo pružili dobar učinak i sad se okrećemo posljednem zadatku koji je pred nama.

Marton Szekely, golman Telekom Veszprema
Zaista dobra utakmica danas ovdje s obje strane. Naša obrana je danas bila vrlo dobra, što mi je i pomoglo da uhvatim nekoliko dodatnih obrana. Sjajna pobjeda za nas, a Zagrebu sretno u ostatku sezone.

Damir Bićanić, igrač PPD Zagreba
Veszprem je pružio zaista dobar učinak, a želio bih istaknuti i njihovog vratara koji je velčeras bio izvanredan. Mislim da smo i mi pružili dobru utakmicu, obrana nije bila loša, ali trebali smo bolje iskoristiti neke napade, što bi nam pomoglo da rezultat ostane poravnat do samoga kraja, ali ne treba očajavati zbog toga, okrećemo se posljednjoj utakmici u ponedjeljak.

PPD Zagreb – Telekom Veszprem 23:26 (13:13)

Suci: Mitrevski i Todorovski (Makedonija).

PPD ZAGREB: Ristanović (4), Ašanin (1+2); Šipić 4, Ereš, Vistorop 2, Mrakovčić 1, Mandić 1, Hrastnik, Stojnić 2, Horvat 2 (2), Ravnić 2, Gadža 4, Hrstić 2, Bičanić 3 (1), Bećiri, Vekić

VESZPREM: Šterbik, Szekely (10+2); Manaskov 3, Yahia 5, Moraes 1, Gajić 4, Nilsson 1, Paczkowski, Marguč 2, Lauge 1, Štrlek, Terzić, Blagotinšek, Nenadić 2, Mačkovšek 2, Borozan 5

Posljednja utakmica...

Stigao je red i na posljednju utakmicu u 2019. godini. Pred Zagrebašima dvoboj je novog kola SEHA - Gazprom lige u sklopu kojega će već u ponedjeljak, 16. prosinca, u zagrebačkoj dvojci Doma sportova ugostiti bjeloruskog prvaka Meškov Brest. Ovaj susret na rasporedu je s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na programu Arene Sport.

  Povratak na sve vijesti