VIDEO: Šušnja: Lino kao Lino! Rad, rad, rad i onda još malo rada!
Objavljeno: 05. 08. 2018 - 6:04

Trećega dana boravka na slovenskoj Rogli rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odradili su dva treninga, kombinirajući pritom vanjske nogometne terene, teretanu i naravno rukometnu dvoranu.

Dan je počeo treningom na otvorenom. Obližnji nogometni teren sjajno je poslužio kondicijskim trenerima Igoru Blažinčiću i Mireli Anić koji su ekipu izveli na trening trčanja po srčanim zonama. Ovim treningom podizali smo razinu aerobnog i anaerobnog kapaciteta, a sve u cilju kako bi mogli odgovoriti visokim zahtjevima igre kojima želimo igrati tijekom nadolazeće sezone.

U VIDEU koji slijedi, ali i uz nekoliko fotografija možete dobiti dojam kako je to jutros izgledalo dok su Kontrec, Šušnja i društvo optrčavali nogometni travnjak na Rogli.

Drugi dio jutarnjeg treninga odvio se u dvorani gdje je zadihane i oznojene rukometaše najtrofejnijeg hrvatskog kluba čekao trener Lino Červar s novim zadacima.

Tehničko taktički trening bio je baš u Lininom stilu intenzivan i dinamičan, a nakon više od dva sata treniranja najtrofejniji hrvatski trener ostao je još dodatnih sat vremena raditi s najmlađim igračima.

I tako opet popodne, neumorno, sat vremena prije početka treninga bio je Lino opet u dvorani i objašnjavao ponaosob Filipu Vistoropu, Viti Bahtijareviću, Davidu Mandiću i Mateu Kajbi kako da rade određene vježbe i što on to uostalom očekuje od njih.

 

Po završetku još jednog plodonosnog dana treniranja razgovarali smo s današnjim slavljenikom, 25-godišnjim Leonom Šušnjom.

Početak priprema vrlo je zahtjevan. Po dolasku u Zagreb krenuli smo s rukometom već drugi, treći trening. Svakodnevno imamo kombinaciju izdržljivosti, snage i rukometa. Lino kao Lino, zahtjeva od nas jako puno, potrebno je iznimno puno koncentracije da se isprate sve šefove zamisli i da se to odradi u potrebnom intenzitetu vježbe. Rogla je naša tradicionalna baza i sigurno da će nam i ove godine dobro doći da se dignemo kroz snagu i fizičku spremu. Ono što je drugačije nego nekih prijašnjih godina jest to što trener Červar radi jako puno rukometa, tehnike i taktike već u ovom početnom dijelu priprema. Obzirom da ima dosta novih i mladih igrača mislim da će nam to pomoći da se dosta brzo uigramo, a to će nam svakako dobro doći – kazao je u uvodu razgovora „veteran“ Leon Šušnja (samo kapetan Zlatko Horvat ima više staža u klubu op.a.).

Nakon pet provedenih sezona ovdje mogu reći da imam dosta iskustva. Imao sam sreću da sam učio od jednog Tončija Valčića i još nekih sjajnih igrača koji su mi definitivno pomogli u karijeri. Međutim, kada smo mi dolazili osjećali smo i veliki respekt i pritisak igrajući pored takvih veličina. Mislim da će ovim klincima sada biti nešto lakše jer su došli u mlađu ekipu i samim time će im trebati manje vremena za adaptaciju. U svakom slučaju trebali bi biti opušteniji nego smo mi to bili – dodao je Leon te potom prokomentirao i promjenu gotovo cijelog stručnog stožera (od onog lanjskog ostali su samo trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeuti Slobodan Škorić i Damir Kajba op.a.).

  • Pa da krenemo od kondicijskih trenera Igora Blažinčića i Mirele Anić. Oni imaju potpuno drugačije metode rada od svega što smo radili do sada. Provjerava se apsolutno sve, od rehidracije i sna, naravno i prehrane, a i neke metode samog treninga su nam bile potpuno nove. Mislim da je to dobro za nas jer će, vjerujemo, biti puno manja stopa ozljeda, a trebali bi biti i spremniji. Što se tiče ostalih trenera mogu reći da je i taj segment jako dobro pokriven. Lino je Lino i tu se nema što previše pričati. Rad, rad i rad i onda kada sve završi još malo rada. Od Tončija sam naučio dosta, posebno kada je segment obrane u pitanju. Drago mi je što je ostao uz nas. Mislim da nam se nije moglo poklopiti bolje nego da imamo jednog takvog stručnjaka uz kojeg ćemo kao ekipa rasti i naučiti igrati kvalitetnu obranu od koje sve kreće – zaključio je razgovor naš današnji slavljenik Leon Šušnja.
  Povratak na sve vijesti