Vratila se Liga za prvaka! Zagreb silan u Varaždinu
Objavljeno: 12. 05. 2021 - 8:31

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb vratili su se pobjedničkim navikama, opravdavši ulogu favorita na gostovanju u Varaždinu gdje su slavili u srazu s istoimenim protivnikom.

Nakon šestotjedne stanke uzrokovane pandemijom korona virusa hrvatski premijerligaši vratili su se svojim obvezama, a hrvatski rukometni prvaci svladali su rukometaše GRK Varaždina rezultatom 20:33 (9:14).

Sastavi

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za utakmicu u Varaždinu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića i Mateja Hrstića, kao niti na netom operiranog Marija Vuglača. S varaždinskih tribina susret su odgledali kapetan ekipe David Mandić, Luka Mrakovčić, Todor Jandrić i Paolo Kraljević.

Prvo poluvrijeme

Otvaranje susreta pripalo je angažiranijim domaćinima. Zagrebaši su, s druge strane, u utakmicu ušli u ponešto nervoznijem tonu te su nakon deset minuta imali dvostruki zaostatak (4:2, 5:3, 6:4).

Ipak, baš poput starog dizel motora kojemu treba neko vrijeme da dosegne radnu temperaturu i hrvatski se prvak na polovici poluvremena budi i prvo sustiže prednost Varaždinaca, a potom do isteka 30. minute i gradi te povećava vlastitu.

Iz prvog poluvremena svakako valja istaknuti nadahnutu igru varaždinskog razigravača Luke Trojke koji je postigao pet pogodaka, ali i vrlo dobrog vratara Domagoja Črnile s isto toliko obrana.

Kod Zagreba je ponajviše sijevalo s krila pa je tako Valentino Ravnić u prvih 30 minuta postigao četiri, a Filip Perić tri pogotka. Nažalost, upravo s Filip ozljedio u 21. minuti nakon što je nezgodno stao na nogu protivniku i pritom uganuo desni gležanj.

Drugo poluvrijeme

U nastavku utakmice rukometaši PPD Zagreba krenuli su furiozno od samog početka i ništa nisu prepuštali slučaju.

Prednost hrvatskog prvaka rasla je iz minute u minutu pa tako možemo izdvojiti pogodak Valentina Ravnića iz kontre u 35. minuti za plus 7 (11:18), gol Davora Ćavara iz sedmerca u 45. minuti za velikih plus 10 (12:22) ili pak onaj mađarskog reprezentativca Csabe Leimetera u 53. minuti  za maksimalnih plus 14 (16:30).

Na koncu uvjerljiva i zaslužena pobjeda najboljih hrvatskih rukometaša rezultatom 20:33 (10:14).

Prvi strijelac u pobjedničkim redovima sa šest je golova bio Valentino Ravnić, dok je jedan manje postigao Vlado Matanović. Matej Ašanin u prvom je poluvremenu imao četiri, a Radivoje Ristanović u nastavku pet obrana.

Kod domaćina najbolji je pojedinac bio srednji vanjski Luka Trojko sa sedam pogodaka, dok je osam obrana upisao Domagoj Črnila.

U subotu nam dolazi Poreč!

Treće kolo Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske donosi nam drugi domaći dvoboj za PPD Zagreb. U subotu, 15. svibnja u goste nam dolazi ekipa Poreča. Početak tog dvoboja na rasporedu je u sportskoj dvorani Trešnjevka u 17.00 sati.

GRK Varaždin 1930 – PPD Zagreb 20:33 (9:14)

Sportska dvorana Graberje: Bez gledatelja

Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (Zadar)

Delegat: Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki)

GRK Varaždin 1930: Meštrović 1 obrana, Črnila 8 obrana; Šagij, Trojko 7, Budinski 2, Divjak 1, Šafar, Grubišić 4, Kranjec 1, Toplek 2, Mihaljević 1, Puček, Vidaček, Mlakar 1, Vincek, Tači 1

PPD Zagreb: Ristanović 5 obrana, Ašanin 4 obrane; Vistorop 1, Ćavar 3, Klarica 2, Burić 2, Srna 1, Obradović 3, Stojnić 1, Perić 3, Laljek, Matanović 5, Ravnić 6, Leimeter 1, Grahovac 3, Vlah 2

  Povratak na sve vijesti