Vujović i Olimpijci stigli u grad! U subotu u Kutiji šibica dočekuju Tatabanyju!
Objavljeno: 26. 08. 2016 - 12:35

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb prijateljski je dvoboj s mađarskom Tatabanyjom. U subotu, 27. kolovoza s početkom u 18.00 sati hrvatski će rukometni prvaci u svojoj Kutiji šibica ugostiti lani trećeplasiranu ekipu mađarskog prvenstva. Utakmica je otvorenog tipa, a ulaz je slobodan.

Tatabanyja je, podsjetimo, ranije u kolovozu u dva navrata kao domaćin nadigrala PPD Zagreb (35:27, 28:25), nakon čega su Zagrebaši nastavili pripreme u nešto boljem ritmu u kojemu su u prijateljskim dvobojima svladali austrijski Linz 32:31, njemačke TVB Stuttgart 25:24 i Füchse Berlin 29:25, odnosno remizirali s Frisch Auf! Göppingenom 30:30.

Sve navedene utakmice s klupe je vodio pomoćni trener Andrija Nikolić, a uz prvog stratega Veselina Vujovića, zbog reprezentativnih obveza na Olimpijskim igrama u Riju, spomenute su utakmice propustili i kapetan Zlatko Horvat, Ivan Stevanović, David Miklavčić i Darko Cingesar. Također, zbog ozljeda u sastavu nije bilo Domagoja Pavlovića, Luke Šebetića i Tončija Valčića.

U trećoj utakmici s Tatabanyjom, međutim, najbolji hrvatski rukometaši nastupiti će bitno pojačani jer u grad su se vratili kapetan Horvat, vratari Stevanović i Skok, slovenski reprezentativci Miklavčić i Cingesar, ali i pokretačka snaga PPD Zagreba – po mnogima najbolji trener Europe – Veselin Vujović. Nedostajati će tek ozlijeđeni Pavlović i Šebetić.

Na ponovljenom okupljanju, u srijedu 24. kolovoza, trener Vujović pozdravio je čak 24 igrača PPD Zagreba te dao do znanja svima kako će dio ekipe biti poslan na posudbu jer, kako kaže, ne vrijedi ni sto treninga ukoliko ne igraš utakmice.

Nakon dvoboja s Tatabanyjom rukometaši PPD Zagreba braniti će lani osvojenu titulu na Marrane Challenge kupu u Parizu, gdje u subotu 03. rujna u polufinalu igraju protiv domaćina HC Ivryja. Dan kasnije za pozicije će razigravati s jednim od dvojca HC Kristianstad i HC Dunkerque.

Službena sezona za Zagrebaše će krenuti u srijedu 07. rujna kada im u goste dolazi rukometni klub Nexe Našice.

  Povratak na sve vijesti