Vujović: Poštujem profesora Šibilu i ekipu Velenja! Skok: Podići obranu u odnosu na Skopje!
Objavljeno: 19. 09. 2016 - 1:57

Nakon pobjede nad našičkim Nexeom na otvaranju (28:22), odnosno poraza na prvom gostovanju kod Vardara (31:32), rukometaši PPD Zagreba u 03. kolu SEHA Gazprom lige ugostiti će slovenske viceprvake rukometni klub Gorenje Velenje.

Dvoboj hrvatskog i slovenskog predstavnika na rasporedu je u sportskoj dvorani Sutinska Vrela s početkom u 18.00 sati.

Dan uoči dvoboja PPD Zagreba i Gorenje Velenja dvoboj su najavili trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović i vratar Matevž Skok.

Očekuje nas jedna ozbiljna utakmica, protivnik koji je jako kvalitetan i koji je u odnosu na lani dosta izmijenio ekipu. Radi se o dobroj momčadi, o vrhunskom treneru – profesoru Šibili kojeg izuzetno cijenim i mislim da im samo fali malo vremena da to sve posluže i uklope u jedan vrlo kvalitetan kolektiv. Mislim da bi oni sigurno danas bili u skupini Lige prvaka da se taj kvalifikacijski turnir u Prešovu igrao nešto kasnije, jer dobro je znano da ekipe koje na ljeto promijene veći broj igrača redovito imaju problema s uvodnim danima sezone. Dolaskom srpskog reprezentativca Mitrović, odnosno Alema Toskić i Matjaža Brumena dobili su u prvom redu jednu čvrstinu u obrani i mislim da su danas ozbiljnija momčad nego li je to bio slučaj lani. Što se nas tiče također se još uhodavamo, tako da u tom pogledu imamo gotovo istu situaciju jer je i kod nas otišlo i došlo puno igrača. Tin Kontrec i Zlatko Horvat preskočili su trening u petak zbog lakših ozljeda, ali nadam se da će danas već normalno trenirati i biti spremni zaigrati protiv Velenja u utorak. Blagi favoriti jesmo, ali to tek treba potvrditi na parketu – poručio je trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

Premda su promijenili dobar broj igrača ja izuzetno poštujem i mogu reći da dosta dobro poznajem ekipu Velenja. Osim Srbina Mitrovića poznajem sve druge igrače, mislim da dobro igraju i da im nedostaje tek vratar Klement Ferlin. Mi moramo podići razinu obrane u odnosu na ono što smo pokazali u Skoplju i moramo bolje odraditi segment polukontre. Ako to dvoje napravimo kako znamo mislim da bi trebali pobijediti protiv Velenja – poručio je Matevž Skok koji je više od deset godina proveo upravo slovenskom viceprvaku.

Nakon dvoboja sa viceprvacima naši će Zagrebaši već ovoga tjedna odmjeriti snage i sa slovenskim prvacima. Veliki regionalni derbi „Celje PL – PPD Zagreb“ na rasporedu je u subotu 24. rujna. Početak dvoboja 01. kola EHF Lige prvaka na rasporedu je u sportskoj dvorani Zlatorog u Celju u 18.30 sati.

  Povratak na sve vijesti