Vujović protiv Izviđača dočekao Šebetića: Luki treba utakmica, pauza je bila preduga!
Objavljeno: 26. 09. 2016 - 2:24

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će hrvatski rukometni prvaci u utorak 27. rujna gostovati u Ljubuškom gdje će tražiti treću ovogodišnju pobjedu i to protiv prvaka Bosne i Hercegovine – rukometnog kluba Izviđač.

Dan uoči utakmice, u pauzi od osmosatnog putovanja autobusom iz Zagreba, dvoboj s Izviđačem najavili su trener PPD Zagreba Veselin Vujović i rukometaš Josip Ereš.

  • Veselim se igranju pred svojom publikom. Atmosfera u Ljubuškom je uvijek dobra, a vjerujem da je Zagreb dovoljno velik magnet da i sutra privuče tri tisuće ljudi i da dvorana bude dupke puna. Ekipa Izviđača možda nema veliko iskustvo u igranju ovakvih utakmica, ali to je jedna dobra momčad puna mladih i fizički moćnih pojedinaca. Morat ćemo posebno pripaziti na kadetskog reprezentativca Hrvatske Josipa Šarca koji prijeti iz vanjske linije, a to je i Matej Hrsić koji je barem jednako toliko opasan. Također, opasni su iz kontri preko dva sjajna krila -  hrvatskog reprezentativca Davida Mandića i BiH reprezentativca Kristijana Jarka. Mi jesmo favoriti, ali Ljubuški svakako nije bezopasna ekipa i stoga znam da moj Zagreb mora ući u susret maksimalno koncentrirano jer ćemo se u protivnom naći u problemima – poručio je bivši rukometaš Izviđača, a danas desno krilo PPD Zagreba Josip Ereš.

 

  • Očekujem krajnje motiviranog domaćina. Kod nas situacija nije idealna, od četiri dosadašnje utakmice mi smo izgubili dvije što nije statistika kojom mogu biti zadovoljan. Oni su jedna mlada i poletna ekipa koja se želi u čim boljem svijetlu predstaviti u SEHA Gazprom ligi. Imaju nekoliko mladih igrača koji zaslužuju veliku pažnju, respektiram ih i naravno da ćemo učiniti sve da ih dobijemo iako znamo da neće biti lako. Mi ćemo prvi puta ove sezone imati u sastavu mladog i perspektivnog golmana Arina Jovića. To je dečko kojemu treba dati priliku, a Ljubuški je definitivno jedna od takvih utakmica. U sastav se nakon ozbiljne i duge pauze vratio i Luka Šebetić koji da bi bio spreman za MOL Pick Szeged mora odigrati makar jednu utakmicu prije toga – poručio je trener Vujović.

Dvoboj HRK Izviđača i Prvog plinarskog društva Zagreb na rasporedu je u utorak 27. rujna s početkom u 17.00 sati.

  Povratak na sve vijesti