Zagreb hrabro pao u Nantesu! Lavovi bili nadomak nove senzacije
Objavljeno: 03. 11. 2018 - 7:16

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u sklopu 06. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Nantesu.

Kod istoimenog protivnika hrvatski rukometni prvaci odigrali su dobru utakmicu, pružili čvrst otpor aktualnim finalistima najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu te na kraju bili poraženi rezultatom 23:20 (10:11).

Premda svakako valja čestita domaćinu na osvojena dva boda, ostaje žal i dojam da su igrači trenera Lina Červara svojom izvedbom zaslužili makar bod na jednom od najtežih gostovanja.

Sastavi….

Na put na zapad Francuske trener najboljeg hrvatskog kluba Lino Červar poveo je 17 igrača te na dan utakmice odlučio da će susret s tribina ipak gledati Josip Ereš. U Zagrebu su ostali od ranije ozlijeđeni Arian Jović, Leon Šušnja, Nikola Potić, Lovro Jotić kao i vratar Ivan Vekić.

Rukometaši PPD Zagreba u Nantes su stigli u petak kasno navečer te su dvoranu osjetili tek u subotu ujutro, a istoga poslijepodneva mogli su osjetiti fantastičnu atmosferu koju je u dvorani Palais des Sports de Beaulieu stvorilo gotovo šest tisuća bučnih domaćih navijača.

Prvo poluvrijeme…

Kada bi netko nudio vodstvo od 10:11 na poluvremenu u gostima kod HBC Nantesa malo je ekipa koje ne bi taj rezultat odmah potpisale.

Ipak, nakon 30 fantastičnih minuta naših Zagrebaša u sportskoj dvorani Palais des Sports de Beaulieu možemo tek žaliti što se na predah nije otišlo i s većim vodstvom hrvatskog prvaka.

Što reći o poluvremenu u kojemu je Nantes kao jedna od ekipa koja postiže najviše golova u Europi, uspio zabiti prvi gol u 8. minuti (Nyokas), a drugi tek u 18. minuti (Claire)!!!

Hrvatski rukometni prvaci bili su sjajni, agresivni i čvrsti u obrani uz sjajno raspoloženog Urha Kastelica na vratima.

U napadu su, pak, igrali strpljivo i pametno te u prvoj polovici igre najčešće nalazili dobra rješenja i put do domaćeg gola.

Za prvih 30 minuta sve pohvale cijeloj ekipi, uz četiri pogotka kapetana Zlatka Horvata te dva pogotka i dva iznuđena sedmerca Luke Mrakovčića.

Drugo poluvrijeme…

Da se ne ponovi prošlogodišnji scenario u kojemu su Lavovi imali napad za izjednačenje i jedan bod u zadnjim sekundama, odlučili su se pobrinuti igrači Nantesa na samom početku drugog poluvremena.

Nošeni sjajnom publikom i s nekoliko odličnih obrana nominalno drugog vratara Sifferta preokrenuli su rezultat već u uvodnih minutama nastavka.

Ipak, hrvatski se prvaci ne predaju olako i drže priključak. Trener Lino Červar osjetio je da im treba podrška s klupe pa je u 41. minuti, pri vodstvu Nantesa 16:15, zatražio minutu predaha.

U 47. minuti Olivier Nyokas pogađa s krila za vodstvo Nantesa 17:15 što je bilo prvih put na utakmici da je domaćin imao dvostruku prednost.

Nakon dva promašena sedmerca Zlatka Horvata, precizan je iz penala bio Božić Pavletić. Nakon toga Urh Kastelic je skinuo sedmerac Kirilu Lazarovu, a David Mandić u 50. minuti poravnao na 17:17.

Nažalost, u 55. minuti junak domaće ekipe Arnaud Siffert obranio je sedmerac i Božić Pavletiću, a nakon treće minute predaha domaćeg stratega Thierryija Antyija novi je pogodak za vodstvo Nantesa 21:18 postigao Nicolas Claire. Bilo je to prvi puta da domaćin imao prednost od tri pogotka razlike.

Do kraja susreta igrači Nantesa uspjeli su sačuvati svoju prednost i na koncu, ipak, opravdati ulogu favorita svladavši PPD Zagreb rezultatom 23:20 (10:11).

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat sa šest pogodaka, odnosno Damir Bičanić i Arber Qerimi svaki s po tri gola. Ipak, prvo ime kod naših prvaka bio je večeras opet odlični Urh Kastelic s 14 obrana.

Kod domaćina svakako valja pohvaliti izvedbe veterana Kirila Lazarova s pet pogodaka, dok su po četiri dodali Nicolas Claire i Julian Emonet. Junak pobjede domaćina bio je vratar Arnaud Siffert s devet obrana.

Dva bitna domaćinstva u tjednu pred nama

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dva su bitna domaćinstva u tjednu koji slijedi.

Prvo ćemo u utorak 06. studenog ugostiti aktualne prvake Bjelorusije – rukometni klub Meshkov Brest. Dvoboj je to 08. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši biti domaćin svojim bjeloruskim kolegama u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Početak tog dvoboja predviđen je za 19.00 sati.

Istoga tjedna, ali u subotu 10. studenog rukometaši PPD Zagreba ugostit će rukometni klub Celje Pivovarnu Laško u sklopu 07. kola EHF Lige prvaka. Protiv direktnog konkurenta za prolazak skupine i plasman u osminu finala EHF Lige prvaka prvu od dvije utakmice naši će Lavovi odigrati s početkom u 20.00 sati u Areni Zagreb.

HBC Nantes – PPD Zagreb 23:20 (10:11)

Palais des Sports de Beaulieu: 5657 gledatelja

Suci: Zigmars Sondors i Renars Licis (Latvija)

Delegat: Sven Olav Oie (Norveška)

HBC Nantes: Dumoulin 3 obrane, Siffert 9 obrana; Lagarde 1, Delecroix, Faluvegi, Guillo, Nyokas 3, Claire 4, Auffret, Pechmalbec 2, Tournat 3, Feliho 1, Emonet 4, Lazarov 4, Balaguer, Damatrin

PPD Zagreb: Ristanović, Kastelic 14 obrana; Vistorop, Mrakovčić 2, Božić Pavletić 1, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 6, Potočnik, Ravnić, Qerimi 3, Mandić 2, Hrstić, Bičanić 3, Vekić

  Povratak na sve vijesti