Zagreb i peti put u sezoni svladao Nexe za novu titulu prvaka Hrvatske!
Objavljeno: 29. 05. 2019 - 8:46

Rukometaši Prvog pinarskog društva Zagreb obranili su naslov prvaka Hrvatske. Po 28. put u svojoj povijesti najbolji su hrvatski rukometaši stigli do titule prvaka države i to u uzbudljivoj završnici, svladavši u posljednjem, 10. kolu Premijer lige za prvaka najveće sportske rivale – rukometaše Nexe Našica.

U utakmici u kojoj je titula mogla otići na obje strane pokazali su zagrebački rukometaši karakter i pred ispunjenom dvoranom Kutija šibica svladali našički Nexe rezultatom 30:27 (17:12).

Bila je to šesta ovosezonska utakmica PPD Zagreba i Nexea i peti trijumf zagrebačkog kluba.

Pljesak za mlađe dobne skupine i oproštaj od sedmorice igrača!

Uoči početka utakmice na teren su u pratnji seniora izašli i mladi rukometaši PPD Zagreba. Riječ je o godištima 2002. i 2008. koji su na završnicama prvenstva Hrvatske osvojili druga mjesta.

Uz pratnju svojih trenera Nina Markovića (2002.) i Tina Budija i Brune Pavlića (2008.) mladi su lavovi nagrađeni velikim pljeskom od strane publike za izvanredna sportska postignuća koja su ostvarili i u tekućoj sezoni.

Uoči samog početka utakmice rukometni klub PPD Zagreb i navijačka skupine Bijeli lavovi velikim su se aplauzom i uz prigodne darove oprostili od sedmorice igrača koji na ljeto napuštaju klub.

Riječ je o Tinu Kontrecu, Leonu Šušnji, Urhu Kastelicu, Gregoru Potočniku, Nikoli Potiću, Arturu Karvatskom i Senjaminu Buriću.

Sastavi…..

Trener hrvatskih prvaka Branko Tamše za ovu je utakmicu izabrao sastav od 16-orice najspremnijih u tom trenutku, dok su na tribinama ostali kapetan Zlatko Horvat, Leon Šušnja, Nikola Potić, Arian Jović, Ivan Vekić, Artur Karvatski, Lovro Jotić i Filip Vistorop.

Kod Našičana nije bilo od ranije ozlijeđenih kapetana Marka Mrđenovića, desnog vanjskog Can Celebija i srednjeg vanjskog Tomija Vozaba.

Najbolji pojedinci….

Na koncu još jedna velika pobjede PPD Zagreba nad Nexe Našicama svakako valja istaknuti učinke Ivana Sršena s devet pogodaka i Davida Mandića sa sedam golova iz isto toliko pokušaja.

Radivoje Ristanović imao je dvije, a Urh Kastelic 14 obrana.

Kod gostiju dobru su partiju pružili Ante Gadža sa sedam, odnosno Halil Jaganjac i Marin Jelinić sa po četiri pogotka.

Pobjedom nad Nexeom i obranom titule prvaka Hrvatske rukometaši PPD Zagreba odlaze na zasluženi odmor i ljetnu stanku.

PPD Zagreb – Nexe Našice 30:27 (17:12)

Kutija šibica: 1000 gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru)

Nadzornik: Vladimir Sokol (Topličice)

PPD Zagreb: Ristanović 2 obrane, Kastelic 14 obrana; Vori, Ereš 1, Mrakovčić 3, Božić Pavletić 4, Kontrec 3, Burić, Sršen 9, Potočnik, Ravnić, Mandić 7, Hrstić, Bičanić 1, Vlah 2, Vekić

Nexe: Lelić, Car 10 obrana; Šipić 3, Gadža 7, Leban, Eter, Zrnić 2, Barišić-Jaman 3, Buvinić 2, Greganić 2, Jelinić 4, Vida, Lončar, Lavrič, Tomić, Jaganjac 4

  Povratak na sve vijesti