Zagreb na gostovanju i drugi puta ove sezone svladao Poreč!
Objavljeno: 29. 04. 2018 - 6:41

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su i petu pobjedu iz isto toliko susreta odigranih u sklopu Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

U 06. kolu (04. kolo odigrat će se naknadno) gostovali su najbolji hrvatski rukometaši u Poreču, gdje su u sportskoj dvorani Veli Jože svladali istoimenog domaćina rezultatom 30:23 (15:11).

Bila je to druga ovogodišnja pobjeda PPD Zagreba nad ekipom Poreča, budući da su u sklopu 01. kola pobijedili istog protivnika rezultatom 26:22.

Trener Zlatko Saračević na put u Poreč nije poveo Tina Lučina, Josipa Vekića, Josipa Ereša i trećeg vratara Ivana Vekića, kao ni od ranije ozlijeđene Marija Vuglača i Mateja Hrstića.

Baš kao i u prvoj utakmici igranoj u Kutiji šibica rukometaši Poreča pružili su sjajan otpor hrvatskom prvaku.

Nešto više od 500 gledatelja u sportskoj dvorani Veli Jože moglo je uživati u velikoj borbi dvaju klubova, a posebno je dojmljivo bilo prvo poluvrijeme domaćina u kojemu su čak 25 minuta igrali ravnopravno najboljem hrvatskom klubu i tako natjerali igrače Zlatka Saračevića da daju i posljednji atom snage ne bi li opravdali ulogu favorita.

A kada je god teško kod Zagreba se ukaže kapetan. Fenomenalni Zlatko Horvat i ovoga je puta povukao i bio predvodnik svog Zagreba na putu ka još jednoj pobjedi, a u stopu ga je pratio i pucački itekako raspoloženi Damir Bičanić.

Upravo su njih dvojica slomili otpor domaćina koncem prvog poluvremena i omogućili svojoj ekipi da na predah otiđe uz prednost od četiri pogotka razlike (11:15).

U nastavku gledamo gotovo isti scenarij kao i u prvom dijelu. Porečani su opet borbeni, agresivni i pokretljivi u obrani i bez imalo respekta igraju s prvakom Hrvatske gol za gol.

Filip Perić posebno je napadački raspoložen a sjajnog suradnika ima i u Vedranu Mataiji, dok posebnu vrstu problema PPD Zagrebu radi i sjajni vratar Moreno Car na golu domaćina.

Ipak, polovicom drugog poluvremena kod Zagreba se budi Domagoj Pavlović, a kada proigra najbolji pojedinac hrvatskog prvaka onda i Zagreb igra drugačije. Priključio se Pavloviću i Josip Božić – Pavletić koji je s desnog krila sve ubojitiji te se gotovo i ne osjeti razlika kada zamjeni kapetana Horvata na parketu.

Dao je trener Saračević do konca utakmice priliku i Arianu Joviću na golu, Luki Mrakovčiću u vanjskoj liniji kao i Dobrivoju Markoviću na lijevom krilu. U napadu smo također mogli gledati Tina Kontreca.

Rezultat tih rošada bilo je povećanje vodstva PPD Zagreba i na koncu konačna i zaslužena pobjeda rezultatom 30:23 (15:11).

Najbolji u redovima pobjednika bili su kapetan Zlatko Horvat sa sedam pogodaka, dok je pet postigao Damir Bičanić. Urh Kastelic imao je sedam, a Arian Jović jednu obranu.

Kod domaćina svakako valja istaknuti sjajnu partiju Filipa Perića s četiri gola, dok su po tri dodali Vedran Mataija, Gabriel Mofardin, Tim Thoss i Matija Rađaković. Osam obrana imao je Moreno Car, a jednu Filip Popović.

Pred rukometašima PPD Zagreba zaostala je utakmica je 04. kola Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojoj će odmjeriti snage s ekipom GRK Varaždina 1930.

Taj dvoboj na rasporedu je u srijedu 02. svibnja u sportskoj dvorani Kutija šibica, s početkom u 19.00 sati.

Poreč – PPD Zagreb 23:30 (11:15)

SD Veli Jože: 500 gledatelja

Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (Zagreb)

Delegat: Vladimir Sokol (Topličice)

Poreč: Car 8 obrana, Popović 1 obrana; Plovanić, Mataija 3, Medved, Thoss, Štifanić, Miličević 2, Perić 4, Mofardin 3, Thoss 3, Petrov 1, Šuman, Rađaković 3(1), Gavranović 2, Pribetić 2

PPD Zagreb: Jović 1 obrana, Kastelic 7 obrana; Mrakovčić 3, Božić – Pavletić 2, Kontrec 3, Vori 1, Marković 1, Horvat 7(3), Šušnja, J. Valčić 2, Medić, T. Valčić, Miklavčić, Ravnić 3, Bičanić 5, Pavlović 3

  Povratak na sve vijesti