Zagreb poražen u polufinalu SEHA lige, u nedjelju protiv Meshkova za broncu!
Objavljeno: 07. 04. 2017 - 8:50

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su od makedonskog Vardara u polufinalnom susretu završnog turnira SEHA Gazprom lige koji se održava u bjeloruskom Brestu od 07. do 09. travnja.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala najbolji hrvatski rukometaši izgubili su od od trenutnih četvrtfinalista EHF Lige prvaka rezultatom 36:28 (19:12) te će u nedjelju 09. travnja u borbi za broncu igrati protiv domaćina Meshkov Bresta koji je u drugom polufinalnom dvoboju, nakon lošijeg izvođenja sedmeraca, izgubio od branitelja naslova Telekom Veszprema (29:29 / 31:33).

Nakon Zagreba, Skopja, Novog Sada, Veszprema i Varaždina čast da organizira završni turnir SEHA Gazprom lige ove je godine pripala bjeloruskom Brestu u kojemu se Final Four održava od petka 07. travnja do nedjelje 09. travnja.

Raspucani Horvat i Čupić!

Za dvoboj s četvrtfinalistima Lige prvaka novi trener PPD Zagreba Slavko Goluža odlučio se za trenutno najjači sastav, a od 18 igrača koje je poveo u Bjelorusiju na tribinama su ostali treći vratar Arian Jović i srednji vanjski Luka Mrakovčić.

U Zagrebu su, pak, ostali srednji vanjski Stefan Vujić, lijevo krilo Lovro Šprem, desni vanjski Josip Vekić i od ranije ozlijeđeno desno krilo Josip Ereš.

Najbolji u redovima hrvatskog rukometnog prvaka bili su kapetan Zlatko Horvat s osam pogodaka, Stipe Mandalinić sa sedam, odnosno Igor Vori s tri postignuta gola. Ivan Stevanović imao je sedam obrana.

Kod makedonskog prvaka posebno su se istaknuli Ivan Čupić s osam, Vuko Borozan sa šest, odnosno Igor Karačić i Alex Dujshebaev s po četiri postignuta gola. Arpad Šterbik imao je jednu, a Strahinja Milić tri obrane.

Slijedi borba za petu broncu

Rukometaši PPD Zagreba tako će u nedjelju 09. travnja s početkom u 17.30 (CET) u borbi za broncu odmjeriti snage Meshkov Brestom.

U velikom finalu za naslov osvajača 6. sezone SEHA Gazprom lige (početak u 20.00 sati / CET) borit će se makedonski Vardar i mađarski prvak Telekom Veszprem.

Najbolji hrvatski rukometaši u dosadašnjih su pet izdanja SEHA Gazprom lige čak četiri puta osvojili treće mjesto te će u nedjelju imati priliku i peti se puta popeti na postolje.

PPD Zagreb – Vardar 36:28 (19:12)

Victoria Sport Hall: 3 500 gledatelja

PPD Zagreb: Stevanović 7 obrana, Skok 1 obrana; Kontrec, Vori 3, Cingesar, Šebetić 2, Marković 1, Horvat 8, Šušnja 1, J. Valčić, Jotić 2, T. Valčić, Mandalinić 7, Miklavčić 1, Markoski, Pavlović 3

Vardar: Šterbik 1 obrana, Milić 3 obrane, Angelov; Stoilov, Moraes 3, Maqueda 3, Dereven, Karačić 4, Dujshebaev 4, Abutović, Canellas 3, Cindrić 3, Čupić 8, Dibirov 1, Borozan 6, Marsenić 1

  Povratak na sve vijesti