Zagreb potopljen u Areni – za tjedan dana u Skopje sa -9
Objavljeno: 23. 03. 2019 - 10:48

PPD Zagreb je, pred nešto više od 10,000 gledatelja u subotu navečer u Areni Zagreb u osmini finala rukometne Lige prvaka teško poražen od makedonskog Vardara 18:27 (6:14). Goste je do pobjede predvodio nevjerojatni Dejan Milosavljev sa 14 obrana dok su Igor Karačić i Dainis Kristopans pogodili po pet puta. Ovakav rezultat očigledno drastično smanjuje šanse Zagrebaša za prolazak dalje te će im za plasman među osam najboljih momčadi Europe biti potrebno čudo iduće subote u dvorani Jane Sandaski u Skopju.

Gosti iz Makedonije su dominirali susretom od prve minute. Zagrebašima je najveće probleme stvarao Dainis Kristopans koji je u gotovo svakom dodiru s loptom u prvih 30 minuta ili postizao pogodak ili uspijevao izboriti dvije minute isključenja Zagrebaša. Latvijac je u prvih nešto više od 20 minuta pogodio četiri puta te bio jedan od glavnih igrača Vardara u periodu kada su pobjegli na šest pogodaka prednosti. Nakon toga trener gostiju Parrondo napravio je nekoliko rotacija – izašli su Kristopans i prebrzi Skube a ušli Karačić i Kiselev i do kraja poluvremena povećali prednost Vardara na osam pogodaka (6:14). Da stvar bude gora po 'Lavove' sjajan je ritam od prve minute uhvatio i vratar gostiju Dejan Milosavljev koji je u prvih 30 minuta prikupio osam obrana dok su Kastelic i Ristanović kombinirano za Zagreb prikupili tek dvije.

U prvih desetak minuta nešto brži Zagreb u tranziciji međutim nije to bilo dovoljno za smanjiti razliku na manje od šest pogodaka (12:18). Svoj doprinos u mini seriji 'Lavova' dao je i Radivoje Ristanović sa par obrana ali sve je to bilo premalo da bi Zagrebaši parirali danas puno nadmoćnijem protivniku. Napad gostiju u drugom je dijelu diktirao Igor Karačić, vratio se Kristopans, u par navrata priključio i Dissinger i Vardar je smireno privodio prvi susret osmine-finala kraju. Deset minuta prije kraja Timur Dibirov je iz kontra-napada pogodio i za prvo dvoznamenkasto vodstvo gostiju (15:25) i bilo je jasno kako će Zagrebaši ovdje pretrpiti jedan od najtežih poraza ove sezone. Naposlijetku je i 'pocrvenio' Josip Vekić a Zagreb uspio smanjiti prednost gostiju do 18:27. Vardar je do pobjede predvodio nevjerojatni Dejan Milosavljev sa 14 obrana dok su po pet puta strijelci bili Igor Karačić i Dainis Kristopans. Za Zagreb David Mandić pet, Luka Mrakovčić tri. Uzvrat je na rasporedu iduću subotu u dvorani Jane Sandaski u Skopju.

PPD ZAGREB – VARDAR 18:27 (6:14)

PPD ZAGREB: Ristanović 6 obrana, Kastelic 2 obrane; Mrakovčić 3, Božić Pavletić 1(1), Kontrec 1, Burić 1, Sršen 1, Horvat 1, Potočnik 2, Jotić , Ravnić, Mandić 5(3), Hrstić 1, Bičanić, Vlah 2, Vekić. Trener Branko Tamše.

VARDAR: Ghedbane, Milosavljev 14 obrana; Stoilov 1, Popovski 1, Kristopans 5, Moraes Ferreira 4, Dissinger 3, Karačić 5, Skube 1, Kalarash 1, Čupić 3(3), Dibirov 2, Shishkarev 1, Borozan, Vojvodić, Kiselev. Trener Roberto Garcia Parrondo.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Branko Tamše, trener PPD Zagreba:

Zaslužena pobjeda Vardara. Sve je danas išlo u krivom smjeru za nas – razbranili smo Milosavljeva na samom početku, nismo razvili igru kakvu bih ja volio vidjeti, pogotovo u napadu. Nedostajalo je protoka lopte, brzine. Tražili smo rješenja koja jednostavno nismo imali. Vardar je danas jednostavno znao kako kazniti sve naše greške i propuste. Mislim da danas na terenu nismo pokazali niti pola od onoga što znamo dok je Vardar odigrao savršenu utakmicu.

David Mandić, igrač PPD Zagreba:

Razočaran sam jer znam koliko ove momčad može. Zaslužena pobjeda Vardara u svakom slučaju, Milosavljev je odradio sjajan posao. U prvom poluvremenu smo zabili samo šest pogodaka i mislim da to govori sve – jednostavno nismo imali rješenja. Čestitke Vardaru.

Roberto Parrondo, trener Vardara:

Moram čestitati svojim igračima na sjajnom izdanju danas. Napravili smo dobar posao, odigrali čvrstu utakmicu i pokazali za što smo se pripremali zadnjih dana.

Dejan Milosavljev, vratar Vardara:

Velika utakmica za nas – cijelu smo se sezonu pripremali za ovaj susret, osmina-finala Lige prvaka minimalni je cilj ove momčadi. Imali smo vremena spremiti se za momčad Zagreba koju dobro znamo i odigrali smo na pravi način – čvrsto u obrani i strpljivo u napadu. Bio je užitak večeras igrati ovdje u Zagrebu. 

  Povratak na sve vijesti