Zagreb predstavio Červara: Želim prkos, da nadvladamo jačeg i bogatijeg od sebe!
Objavljeno: 02. 07. 2018 - 1:44

U ponedjeljak, 02. srpnja u trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica predstavljen je novi trener rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.

Riječ je o najtrofejnijem hrvatskom rukometnom treneru, osvajaču brojnih medalja najvišega sjaja i aktualnom izborniku hrvatske rukometne reprezentacije gospodinu Lini Červaru.

Premda je riječ o čovjeku kojega zaista ne treba posebno predstavljati, predstavnicima medija najavili su ga članovi uprave PPD Zagreba, direktor Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović.

  • Dopustite da prvo čestitam izborniku Červaru na osvojenoj zlatnoj medalji na Mediteranskim igrama. Uspjesi i rezultati gospodina Červara svjedoče o tome da je riječ o jednom od najboljih hrvatskih trenera općenito, a ja mu od srca želim da i u Zagrebu nastaviti svoj niz uspješnosti – kazao je u uvodnom dijelu konferencije za medije direktor kluba Vedran Šupuković, dok je glavni menadžer Božidar Jović dodao da ga veseli što će opet surađivati s umaškim stručnjakom te ga gospodin Červar ima punu podršku uprave u svakom segmentu.
  • Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Španjolskoj  je ostvarila reprezentacija čija polovica dolazi iz Zagreba. Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji,  pratio sam sve što se događa ovdje, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovdje, kada si u središtu zbivanja, kada si dio cjeline, kao što je sada. Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. Radit ćemo sa svojom djecom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču momčad u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svijetu, ali i osobnu afirmaciju. Radeći s našom djecom, radit ćemo na proizvodnji naših novih prvaka, vodit ćemo brigu o razvoju kompetencije naše djece. Sport osim razvoja kompetetivnih vještina, ne samo da odgaja djecu nego i osnažuje karakter čovjeka, tako da se naša djeca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportaš, moraš biti vrhunski čovjek, na tome ćemo raditi – kazao je Červar te potom dodao.
  • U Ligi prvaka smo dobili skupinu koja je nešto slabija od skupine A, ali je još uvijek jaka tako da ne možemo garantirati ni jednu pobjedu. Moramo to pokazati na igralištu, moramo se izboriti za pobjedu. Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema perjanica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića, Miklavčića...  Kada bi se gledao roster koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobijedimo niti jednog suparnika. Ali mi želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti djecu, da je sve moguće. Odlična poruka je došla iz Španjolske, s MI - može se pobijediti prvaka Europe i Sloveniju koja je bila treća na zadnjem svjetskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće. Ja ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To ću pokušati prenijeti i na igrače, da s puno hrabosti i s puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoju kvalitetu. To je zaokret politike Rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu djecu. I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovjek to ne može sam, ali u sinergiji sa svima ostalima, mislim da kao obitelj možemo postići dosta, vrijeme će pokazati – poručio je na predstavljanju Červar.
  Povratak na sve vijesti